Babeczki cydrowe z borówkami i mąką kukurydzianą

Babeczki cydrowe z borówkami i mąką kukurydzianą

Babeczki cydrowe z borówkami i mąką kukurydzianą

Przepis na : deser

Z podanego przepisu wychodzi 16-17 bardzo delikatnych i wilgotnych babeczek Co potrzeba: 1/2 szklanki cydru, 3 jajka, 1 łyżeczka ekstraktu cytrynowego, 1 szklanka mąki pszennej tortowej typ 450, 1 szklanka mąki kukurydzianej, 3/4 szklanki cukru, 1/2 szklanki oleju, 350 g borówek (mogą być mrożone) 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Jeśli macie mrożone borówki, trzeba je przelać na sitku zimną wodą. Nie muszą się rozmrozić, ale powinny być luźne. Jeśli po jednym przelaniu wodą dalej się zlepia... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bułka z Chlebem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.