Przepis na… – Crema al croccante, chrupki deser

Przepis na… – Crema al croccante, chrupki deser

Przepis na… – Crema al croccante, chrupki deser

Oto jeden z zimnych deserów, który w upalne dni smakuje nie gorzej od wybornego semifreddo . Delikatny, aksamitny smak kremu, idealnie łączy się z chrupkością migdałów i orzechów. To bardzo prosty przepis, który jesteśmy w stanie przygotować w domowym zaciszu. O uznanie gości nie będziemy musieli zabiegać. pół litra mleka 4 żółtka 200 gram cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 30 gram mąki tortowej 60 gramów migdałów 60 gramów orzechów (pistacje, włoskie, ziemne) 5 łyżek wody Orzechy i migdały prażymy na patelni prz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Ton Italia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.