Pulpeciki w musztardowym sosie Dijon

Pulpeciki w musztardowym sosie Dijon

Pulpeciki w musztardowym sosie Dijon

Przepis na : obiad

Dzisiaj na obiad proponuję delikatne pulpeciki w kremowym sosie musztardowym. Można je podać tradycyjnie z ziemniakami, albo z kaszą gryczaną lub np. jak ja z makaronem. PULPECIKI w SOSIE DIJON Składniki: pulpeciki: 350 g mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej szczypta soli i pieprzu mąka do obtoczenia pulpetów tłuszcz do smażenia sos: 3 szkl bulionu 2 listki laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 3 łyżki musztardy dijon 2 łyżki mąki szczypta gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku Przygotowani... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon appetit mon amie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.