Pizza ze szparagami i gorgonzolą (lekko zjarana ale smaczna) ;)

Pizza ze szparagami i gorgonzolą (lekko zjarana ale smaczna) ;)

Pizza ze szparagami i gorgonzolą (lekko zjarana ale smaczna) ;)

I znowu zjarałam pizzę :) to znaczy, pomidorki się za mocno przypiekły ;) tym razem zagadałam się przez telefon. O 5 minut za długo była w piekarniku. Ale w sumie i tak była dobra, a to za sprawą szparagów :)Składniki na ciasto:400 g mąki30 g drożdży4 łyżki oliwy z oliwek2/3 szklanki mleka rozcieńczonego z wodą (pół na pół)pół łyżeczki soliszczypta pieprzu i zioła (bazylia, oregano, tymianek)Dodatki do ciasta:wiązanka szparagów (u mnie białe)6 plasterków sera mozzarella300 g szpinaku (u mnie mrożony w liściach)kilk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.