Nadziewane pory zapiekane w sosie holenderskim

Nadziewane pory zapiekane w sosie holenderskim

Nadziewane pory zapiekane w sosie holenderskim

zapiekamy w piekarnikuNa takie danie naszło mnie znienacka :) pełna improwizacja, która zaspokoiła moje podniebienie :)Składniki na 2 porcje2 duże, grube pory4 parówki (u mnie z szynki, 93% mięsa)2 duże pomidory (lub 4 średnie)200 g masła - będziemy go klarować2 żółtka (najlepiej od szczęśliwych kurek) sok z pół małej cytryny4 łyżki białego, wytrawnego wina2 łyżki kwaśnej śmietany - dodatkowosuszone zioła (u mnie oregano)pieprz biały i sól150 g żółtego sera świeża bazylia do dekoracjisos: roztapiam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.