Mortadela nie jedno ma imię...w sałatce z bobem

Mortadela nie jedno ma imię...w sałatce z bobem

Mortadela nie jedno ma imię...w sałatce z bobem

Mortadela, jadacie czy unikacie szerokim łukiem? Mortadela to rodzaj włoskiej wędliny. Właśnie z Włoch do nas przybyła. Mortadela produkowana jest od co najmniej 500 lat. Jej przeciwnicy sugerują, że składnikami jest to co wpadnie do maszyny która mieli mięso, np. tynk z sufitu, resztki jedzenia psa...Można ją kupić dobrej jakości w wysokiej cenie jak i w kiepskiej jakości za b. niską cenę. Tak więc, Mortadela nie jedno ma imię....Składniki:20 dag mortadeli10 dag żółtego sera3-4 jajka ugotowane na twardo1 opa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.