Fondant au chocolat, czyli ciastko - LAWA

Fondant au chocolat, czyli ciastko - LAWA

Fondant au chocolat, czyli ciastko - LAWA

Przepis na : deser

Moje pierwsze Fondant au chocolat, czyli ciastko - lawa, to nic innego jak przepyszne czekoladowe ciastko z płynnym środkiem. Udało się za pierwszym razem :D Robi się je w 15 minut. Pamiętajcie każdy piekarnik jest inny i czasem trzeba zrobić kilka prób. Ale jak wyczujecie ile czasu powinno się piec na pewno się uda :)Składniki: 6 dag masła 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady (następnym razem dałabym 3/4 tabliczki albo  dodałabym łyżeczkę kakao) 1/2 szklanki cukru pudru 2 jajka + 1 żółtko&n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.