Biszkopt z 2 jajek

Biszkopt z 2 jajek

Biszkopt z 2 jajek

  Składniki: 2 białka ubić na sztywno 1/3 szkl cukru - ciągle ubijając dodać: 2 żółtka z łyżką wody Wszystko razem wymieszać łyżką z: 1/3 szkl mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli do białek Wykonanie:Białka ubijam na sztywno, wsypuję cukier i miksuję do momentu aż cukier przestanie "chrupać" na koniec dodaję żółtka. Do masy jajecznej przesiewam przez sitko mąki, proszek do pieczenia i mieszam łyżką szybko, energicznie, ruchami od &nb... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blondynka Gotuje

Warto przeczytać

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Autor

BlondynkaGotujeBlondynkaGotuje

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, mąka, cukier, jajko, tarta, biszkopt, ciasto biszkoptowe, ciasta biszkoptowe , torty, tort, sernik, bułki, ciasto, serniki na zimno, sernik na zimno, ciasto z białek , sernik pieczony, szybkie bułki, szybka tarta, bułka pszenna, ciasta z masa, ciasto z masa, szybki ciasto, szybkie ciasto, biszkopt idealny, ciasto na zimno

Inne przepisy z Blondynka Gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Tomasz Taras, 3 stycznia 2014 16:26:57

Wlasnie pieke z tego przepisu zobaczymy co wyjdzie:)

Magdalena K, 3 stycznia 2014 16:41:36

Trzymam kciuki! Na pewno wyjdzie! Czekam na relacje z efektów :)