Rogaliki półfrancuskie z jabłkami

Rogaliki półfrancuskie z jabłkami

Rogaliki półfrancuskie z jabłkami

Rogaliki półfrancuskie z jabłkami Kruche i delikatne rogaliki z pysznym jabłkowym nadzieniem. Ciasto jest bardzo przyjemne w wyrabianiu, gładkie i aksamitne, nie trzeba odkładać go do wyrośnięcia, dzięki czemu rogaliki szybko się robi, wystarczy zagnieść wszystkie składniki i gotowe.     Składniki: Ciasto: 50g świeżych drożdży 300g śmietany 18% (kwaśnej) 4 szklanki mąki pszennej 200g masła 2 żółtka 1 pełna łyżka cukru pudru szczypta soli Nadzienie: 4-5 jabłek 3 łyżki cukru Dodatkowo: 2 łyżki masła ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.