Rogaliki maślane

Rogaliki maślane

Rogaliki maślane

Rogaliki maślane Są miękkie, puszyste i delikatne, także na drugi dzień po upieczeniu. Mają rewelacyjnie maślany smak co sprawia, że rogaliki wprost rozpływają się w ustach. Koniecznie musicie je spróbować!     Składniki: 25g świeżych drożdży 650g mąki 250ml mleka 125g masła 3 jajka 7 łyżek cukru 3-4 łyżki roztopionego masła + powidła, dżem lub czekolada do nadziania rogalików     *** Do miseczki lub kubka wlewamy 1/4 szklanki ciepłego mleka, dodajemy 2 łyżki cukru, 2 łyżki mąki, pokruszon... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Autor

Blogzapetytem

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, sałatki, przekąski, sałatka, czekolada, przekąska, ciasteczka, rogaliki drożdżowe, danie jednogarnkowe, drożdżowe, obiad, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto, szybkie ciasto, szybki obiad, obiad na szybko, szybkie przekąski, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, pyszna sałatka, szybka sałatka, szybkie sałatki, sałatka imprezowa, sałatka do obiadu, kruche ciasteczka, ciasteczka z czekolada, salatka z jajkiem, drugie danie

Inne przepisy z Blog z Apetytem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.