Rosół peruwiański

Rosół peruwiański

Rosół peruwiański

Przepis na : obiad

Te zupę zobaczyłam kilka dni temu na blogu u Marghe. Kombinacja jego składników strasznie mnie zaciekawiła i okazało się że to jest rosół peruwiański, ale czy ma on faktycznie coś wspólnego z Peru nie wiadomo, jednak to nieważne, bo i tak zrobiłam na obiad. Smakuje inaczej niż nasz, jest syty, aromatyczny, a przez odpowiednie dozowanie soku z limonki i chili może być mniej lub bardziej pikantny, w zależności jak lubimy. Nam bardzo zasmakował. Przepis pochodzi z książki "A change of appetite" Dian... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.