Makaron z karmelizowaną śliwką i nutą mięty

Makaron z karmelizowaną śliwką i nutą mięty

Makaron z karmelizowaną śliwką i nutą mięty

Lato obdarzyło nas kolejnymi owocami, pięknie dojrzały już śliwki. Więc śliwkowego szaleństwa czas zacząć. Połączenie makaronu ze słodką śliwką i jej charakterystyczną kwasowością,  nutą miodu i mięty....pycha a na dodatek bardzo szybko się to robi. A w taki upał to bezcenne ! :) SKŁADNIKI : makaron świderki (lub nasz ulubiony po ok 100 g na osobę ) śliwki ok 1 garść na porcję  2 łyżki masła  2 łyżki miodu  garść liści mięty    SPOSÓB WYKONANIA : Makaron gotujemy wedle instrukcji na ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Basia w kuchni

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.