Pizza na włoskim, cienkim i kruchym cieście na dwie nuty - z pesto i z sosem pomidorowym.

Pizza na włoskim, cienkim i kruchym cieście na dwie nuty - z pesto i z sosem pomidorowym.

Pizza na włoskim, cienkim i kruchym cieście na dwie nuty - z pesto i z sosem pomidorowym.

Pizza to chyba jedno z najbardziej zamawianych w restauracjach dań. Przyznam, że i ja często ją jadam. Poszukiwałem w wielu zakątkach dobrego przepisu na ciasto i znalazłem je. O tym jak zrobić dobre ciasto do pizzy pisałem tutaj . Mieszkając kiedyś na Wyspach odwiedziliśmy z Żoną Mą, wtedy jeszcze z narzeczoną, pizzerię. To było to! Od tamtego czasu żadna z pizz, niezależnie od dodatków, nie była zrobiona na tak dobrym cieście. Włoski kucharz zdradził mi przepis na to ciasto. Dziś robię z pesto dla Żony Me... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu BaRepas

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.