Pierś z kaczki pieczona w winie

Pierś z kaczki pieczona w winie

Pierś z kaczki pieczona w winie

Przepis na : obiad

Piersi z kaczki często przyrządzam na obiad, pieczone w winie są bardzo soczyste i aromatyczne. Najlepiej smakują podane z konfiturą żurawinową firmy  Fanex , która doskonale łączy się z mięsem, uwielbiam mięso z taka konfiturą. Składniki: 1-2 piersi z kaczki 2 ząbki czosnku 0,5 łyżeczki mielonej skórki pomarańczowej 1/4 łyżeczki cynamonu majeranek Sól 2 łyżki oleju 300 ml. wytrawnego wina czerwonego Dodatkowo: konfitura żurawinowa Fanex Sposób przygotowania: Piersi z kaczki moczymy przez godzinę w zi... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Bajeczna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.