Bursztynowy syrop i galaretka z kwiatów białego bzu

Bursztynowy syrop i galaretka  z kwiatów białego bzu

Bursztynowy syrop i galaretka z kwiatów białego bzu

Przepis na : deser

Robiąc mój syrop skorzystałam z opisu na blogu Agnieszki Maciag Nie będę pisała o właściwościach, bo Pani Agnieszka napisała wyczerpująco o syropie i kwiatach czarnego bzu. Chciałam zrobić go szybko. Kwiaty bzu zbierałam w miejscu oddalonym od wszelkich zanieczyszczeń, drug szybkiego ruchu itp. Nabrał bursztynowego koloru od nierafinowanego cukru trzcinowego.  Do przygotowania miałam około 30 dużych baldachimów, 2 duże cytryny i 750 gram cukru trzcinowego, który nadał syropowi bursztynowego koloru.  Nożyczka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.