Zupa krem z brokułów z rukolą

Zupa krem z brokułów z rukolą

Zupa krem z brokułów z rukolą

  250 g brokuł garść rukoli 5 listków bazylii 1 duża cebula ząbek czosnku olej rzepakowy sól i pieprz Na patelni rozgrzać olej rzepakowy, dodać pokrojoną cebulę i czosnek, podsmażyć nie rumieniąc. Dodać rukolę i dusić do momentu, aż liście zmiękną. Brokuł  dwukrotnie zagotować w wodzie i wylać ją za każdym razem. Za trzecim razem brokuł ugotować. Do wody z brokułem dodać rukolę z cebulką i listki bazylii, zagotować. Zmiksować na gładką masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podajemy z jajkiem w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Atlas Smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.