Tarta z figami, serem pleśniowym i boczkiem

Tarta z figami, serem pleśniowym i boczkiem

Tarta z figami, serem pleśniowym i boczkiem

Przepis na : śniadanie

opakowanie ciasta francuskiego 3 dojrzałe figi 90 g sera pleśniowego ( najlepiej gorgonzola ) 6 cienkich plastrów wędzonego boczku 2 jajka 5 łyżek śmietany 18% sól i pieprz listki bazylii Piekarnik nagrzać do 180°C. Formę wylepić ciastem, przykryć papierem do pieczenia i wysypać na wierzch suchą fasolę ( ciasto dzięki temu nie podniesie się podczas pieczenia ). Zapiec 15 min. Figi pokroić w plastry. Boczek pokroić w mniejsze kawałki i podsmażyć na chrupiąco. Na podpieczonym spodzie ułożyć plastry fig, dodać pokrojo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Atlas Smaków

Autor

Atlas SmakówAtlas Smaków

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, figa, boczek, ser, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ser pleśniowy, francuskie, fasola, śniadania, śniadanie, kolacja, obiad, ciasta z masa, ciasto z masa, pieczony boczek, ciasto na zimno

Inne przepisy z Atlas Smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.