Panna Cotta z czerwonymi porzeczkami

Panna Cotta z czerwonymi porzeczkami

Panna Cotta z czerwonymi porzeczkami

Przepis na : śniadanie

Składniki: 250 ml mleka  250 ml śmietanki kremówki ( 30% lub 36% ) 3 łyżeczki żelatyny ( lub 2 łyżeczki agar agar ) 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 5 łyżek cukru 250 g czerwonych porzeczek Żelatynę zalać 2 łyżkami zimnej wody i zostawić do napęcznienia ok 5 min. Mleko wraz ze śmietanką, cukrem i ekstraktem podgrzać do rozpuszczenia cukru. Nie gotować!  Dodać rozpuszczoną żelatynę i mieszać do rozpuszczenia.  Przelać do foremek, zostawić do przestygnięcia, najlepiej w lodówce. Porzeczki przetrzeć... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Atlas Smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.