Buraczki na zimę

Buraczki na zimę

Buraczki na zimę

Przepis na : obiad

Buraczki na zimę Składniki: 5 kg buraków - utartych na średnich oczkach 1 szklanka cukru 1 szklanka octu 2 łyżki soli Wykonanie: buraki umyć i wraz z ogonkami umieścić ciasnow dużym garnku zalać zimną wodą i gotować na średnim ogniu około godziny,do miękkości po ugotowaniu zalać zimną wodą i obrać  (wtedy dużo łatwiej je się obiera) buraki zetrzeć na tarce o średnich oczkach , ja przy takiej dużej ilości warzyw najczęściej używam  maszynkę z nakładką do szatkowania. z podanych składników przygotować ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aromatyczne Podróże

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.