Chleb orkiszowy z prażonym słonecznikiem

Chleb orkiszowy z prażonym słonecznikiem

Chleb orkiszowy z prażonym słonecznikiem

Chleb ten powstał spontanicznie, ale efekt jak dla mnie jest całkiem dobry. Podprażony słonecznik jest bardziej wyrazisty w smaku i bardziej chrupiący. Ciasto zrobiłam  wieczorem i pozostawiłam do wyrastania na noc. Składniki na jeden duży bochen : 3 szklanki mąki orkiszowej typ 850 3 łyżki ziaren słonecznika 1/2 szklanki zmielonego siemienia lnianego 310 ml wody łyżka soli 1/2 łyżki cukru 4 łyżki zakwasu pszennego ( konsystencji gęstej śmietany) Zaczęłam od uprażenia ziaren słonecznika na suchej p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu apetytnapieczenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.