Cordon bleu chicken czyli Szwajcar z serem

Cordon bleu chicken czyli Szwajcar z serem

Cordon bleu chicken czyli Szwajcar z serem

Chyba każdy go zna i lubi, kotlet po Szwajcarsku serwowany na różnych imprezach rodzinnych zawsze dobrze wypada. Różnie bywa nadziewany, warzywnie lub też szynką i serem jak u mnie, bo najfajniejszy efekt po przekrojeniu jest wtedy kiedy wypływa ser z środka.  Składniki dla 4 osób: - 4 filety z piersi kurczaka - 4 plastry żółtego sera - 4 plastry szynki - sól - pieprz - olej  Panierka: - mąka - jajko - bułka tarta Dodatkowo: - wykałaczki 1. Mięso umyć, osuszyć. Każdy kotlet nakrywamy folią do żywności i d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Autor

Apetyczna babeczkaApetyczna babeczka

Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

babeczki, kotlet, tarta, kotlety, mięso, szynka, bułki, piersi, pierś, pierś kurczaka, kurczak, pierś z kurczaka, impreza, kurczak z serem, filet z kurczaka, jajka nadziewane, nadziewana pierś z kurczaka , dania z piersi kurczaka, dania z kurczakiem

Inne przepisy z Apetyczna babeczka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.