Kapusta włoska duszona z marchewką, masłem i koperkiem

Kapusta włoska duszona z marchewką, masłem i koperkiem

Kapusta włoska duszona z marchewką, masłem i koperkiem

Przepis na : obiad

Składniki na 3-4 porcje: pół średniej wielkości główki kapusty włoskiej 2 średnie marchewki 2 łyżki masła 2-3 łyżki świeżego posiekanego koperku 1 łyżeczka soli morskiej gruboziarnistej lub zwykłej pieprz mielony, pieprz i sól ziołowa  Przygotowanie: Kapustę umyj i usuń głąby. Przekrój jeszcze na cztery części i cienko pokrój. Wrzuć do dużego garnka. Zalej wodą na poziom trochę mniej niż do połowy wysokości kapusty. Wstaw na gaz, zagotuj na dużym ogniu, często mieszając. Marchewki obierz i umyj. Zetrzyj na ta... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Anioszek w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.