Gołąbki faszerowane mięsem mielonym i soczewicą

Gołąbki faszerowane mięsem mielonym i soczewicą

Gołąbki faszerowane mięsem mielonym i soczewicą

Przepis na : obiad

Mama zawsze robi je z farszem z mielonego mięsa i ryżu. Uwielbiamy gołąbki. jednak tradycyjne czasem się nudzą, dlatego znalazłam przepis z soczewicą...smacznego  Składniki: 1 kapusta włoska 450g mięsa mielonego z kurczaka  2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1 cebula, posiekana i podduszona na oliwie 150g ziarna czerwonej soczewicy 1 kostka rosołowa przyprawy: sól, pieprz czarny, jarzynka Soczewicę zalałam wodą i podgotowałam do miękkości z dodatkiem 1 kostki rosołowej. Przecedziłam przez sito... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Anioły w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.