Jak zrobić sos francuski Mornay

Jak zrobić sos francuski Mornay

Jak zrobić sos francuski Mornay

Bardzo prosty i bardzo szybki do zrobienia jasny sos francuski. To tylko kilka łatwo dostępnych składników. Sos idealny jest do: -  gotowanych szparagów - białego mięsa np. pieczonego kurczaka - jajek na twardo oraz w koszulkach - gotowanych i pieczonych ryb - pulpetów z kurczaka i ryb Czas przygotowywania: do 20 minut Ilość sosu:  4 porcje Składniki: • 30 g masła - 2 łyżki • 30 g mąki - 1 czubata łyżka • 200 ml mleka (około 3/4 szklanki) • 50 g dowolnego żółtego sera np. ementale... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AniaGotuje.pl

Autor

AniaGotuje.plAniaGotuje.pl

Blog kulinarny - AniaGotuje.pl z przepisami kuchni Polskiej i zagranicznej. Sprawdzone przepisy i wiele porad kulinarnych.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, sosy, ryba, kurczak, kurczak pieczony, mięso, szparagi, pulpety, mięsa pieczone, sos do kurczaka, jajko w koszulce, kurczak z serem, ser biały

Inne przepisy z AniaGotuje.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.