Focaccia.

Focaccia.

Focaccia.

  Focaccia to rodzaj włoskiego pieczywa. Zrobiłam z oliwkami i pomidorkami  koktajlowymi. Focaccię można jeść na ciepło, lub na zimno.  Można ją zajadać z ulubionym sosem, oliwą z oliwek, lub pesto.  Podałam z pesto z czosnku niedźwiedziego. Składniki: 200 g. ciepłej wody 10 g. drożdży 1/3 łyżeczki cukru  350 g. mąki pszennej tortowej  1 płaska łyżeczka soli 20 g. oliwy z oliwek Dodatkowo: pomidorki koktajlowe oliwki Wykonanie: Ciepłą wodę wlać do miski, dodać drożdże i cukier.&nb... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Agusiowe smakołyki

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.