Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką.

Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką.

Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką.

  Zapraszam na drożdżowe ze śliwkami. Oczywiście możecie zamienić śliwki  na inne owoce, ale akurat mamy sezon  więc myślę, że trzeba korzystać.  Ja bardzo lubię ciasta że śliwkami. Dlatego w sezonie często je robię.  Wam również polecam :) Z białek które zostaną, możecie zrobić pyszne rogaliki. Przepis znajdziecie  tu . Składniki: 1 szklanka ciepłego mleka 50 g. drożdży 1/2 szklanki cukru 500 g. mąki pszennej tortowej 70 g. masła 1 jajko 2 żółtka Śliwki Na kruszonkę: 50 g. masła... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Agusiowe smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.