pewnym czasopiśmie kulinarnym przeczytałam, że vegeburgery przechodzą już do lamusa, że wszystkim się już przejadły, w ogóle się z tym nie zgadzam , uważam że vegaburgey nigdy się nie znudzą , można je jeść na milion sposobów , zrobić z nich danie główne i podawać z warzywami, a z pozostałej masy zrobić pyszną pastę na kanapki. Dzisiaj proponuje moją ulubioną wersje z ciecierzycą
zdrowa vege kuchniajuż wcześniej wspominałam, uważam że vegeburgery nigdy nie wyjdą z mody, więc postanowiłam zaprezentować kolejną wersję, która pochodzi z książki ,, The best veggie burgers on the planet'' , którą nieco zmodyfikowałam, od razu ostrzegam jeżeli nie lubicie ostrych dań to najlepiej dodać mniej przypraw , ponieważ danie wychodzi bardzo ostre. Składniki: - ok. 4 szklanki ugotowanej białej fasoli -170g przecieru pomidorowego
zdrowa vege kuchniaCiecierzycę, podobnie jak kaszę jaglaną mogłabym jeść na tysiąc sposobów, dzisiaj postanowiłam zrobić pastę na kanapkę, która razem z pieczoną i chrupiącą kaszą gryczaną przypomina smalec
zdrowa vege kuchniaSprawdź inne wyszukiwania: