Mój ulubiony rodzaj ciast. Smacznego! 1. biszkopt z kremem czekoladowym i malinami / sponge cake with chocolate mousse and raspberries 2. kruche ciasto z truskawkami (bezglutenowe)/ pie with strawberries (gluten-free) 3. ciasto z gruszkami (drobno pokrojonymi)/ cake with pears (cut into small pieces) 4. ciasto z gruszkami (połówkami)/ cake with pears (halves) 5. czekoladowa
Qlinarnie i QlinarnieKuchnie Świata: Japonia Uwielbiany nie tylko przez Japończyków Strawberry Sponge Cake. Jest tortem biszkoptowym z kremem z bitej śmietany i dużą ilością świeżych, pysznych truskawek. Ciasto: (na torownicę o średnicy około 22-24 cm) 2 jajka 75 g mąki pszennej 15g mąki ziemniaczanej szczypta soli pół łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki soku z cytryny 70 g cukru Krem
KreatywnePinypotraktowany w przenośni. Warto obejrzeć, żeby się przekonać, dlaczego. Jeśli jeszcze nie jesteście przekonani, to powinien was zachęcić duet Meryl Streep i Jacka Nicolsona - ogląda się z wielką przyjemnością. Sponge cake roulade with spinach Just like this one but with a spinach filling. Filling ingredients: 2-3 tbs olive oil 1 package frozen spinach 2-3 garlic cloves Heat olive
Qlinarnie i Qlinarniekawałkiem camemberta, to ciasto czekoladowe z bakłażanem tym bardziej polubi. Jak to smakuje? Cudownie! Wyobraźcie sobie upieczony mus czekoladowy ... Znalazłam opinię, która nazywa to ciasto dzieckiem Victoria Sponge Cake i musu czekoladowego, i takie właśnie jest - wilgotne, puszyste, lekkie i intensywnie czekoladowe. I nie bójcie się sięgnąć po kolejny kawałek - to ciasto bez masła i cukru, więc można
KUCHARNIAgnam z nią od razu do domu,tylko zostajemy w przedszkolnym ogrodzie.Ciasto pełne słońca mam więc na dzisiaj.Na spodzie z przepisu na biszkopt Królowej Wiktorii(Victoria's Sponge Cake).Można oczywiście upiec tradycyjny biszkopt,ale ten z dodatkiem masła jest o wiele łatwiejszy i nie ma prawa się nie udać.Czytaj więcej
bistro mamaLemon sponge cake. Delikatny, wilgotny ,aromatyczny, dla dorosłych i dla dzieci. Składniki. Foremka 20X15 cm 2 cytryny 100g mąki tortowej 125ml jogurtu 80g cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka szczypta soli 100g cukru na syrop 200ml wody Wykonanie. Jogurt wlać do miski, dodać cukier puder i ubijać 2 min. Dodawać stopniowo po 1 żółtku, miksować. Wsypać
Kulinarny karnet ChristopheraNadchodzący tydzień rozpoczynamy od wpisu na słodko. Chciałabym Wam przedstawić ciasto, którym zachwycałam się w dzieciństwie. Dziś, w czasach tortów z masy marcepanowej, bezglutenowych ciast czekoladowych
W kuchni KatieSama już dawno nie spożywam wypieków na białej mące, unikam cukru i słodyczy, ale czasami piekę coś dla znajomych, którzy (na ich szczęście!) mogą sobie pozwalać
W kuchni KatieCzas mknie do przodu nieubłaganie. Zanim się człowiek obejrzy, ma na karku te kolejne 18-te urodziny ;) Z tej okazji upiekłam sobie tort, a co! :) Ale
W kuchni KatieŚmietanowiec - ciasto, które w czasach mojego dzieciństwa gościło prawie w każdą niedzielę na stole. W sezonie letnim masę śmietankową wypełniały kawałki truskawek. Wierzch wieńczyła polewa z
W kuchni KatieYogurt Cake, without baking SKŁADNIKI: 1 paczka biszkoptów 0,5l jogurtu naturalnego 6 łyżeczek żelatyny (48g) owoce (np. truskawki, borówki, winogrono) 3 galaretki 1/4 szklanki cukru (50g) INGREDIENTS: 2 servings 1 pack sponge biscuits 0.5 l natural yoghurt 6 teaspoons granulated gelatin (48g) fruits (eg. strawberries, blueberries, grapes) 3 jellies 1/4 cup sugar (50g) PRZYGOTOWANIE Galaretki przygotuj według przepisu(...)small amount of hot water (according to the directions). The bottom of the mold lay off the sponge biscuits (1). When the first jelly is set cut it into cubes. Fruits which will be on top of the cake cut into halves (2), the rest leave untouched (just washed ;)). If the gelatin got cold do a water bath
Better Life By Auntie JuSprawdź inne wyszukiwania: