piece a cake - 500 przepisów (strona:9/34)

Babeczki z cukinią, orzechami i rodzynkami 189

opasłe tomisko, zdjęć jest znikoma ilość, lecz ta książka nadrabia czymś innym. Tutaj znajdziemy wytłumaczenie wielu technicznych aspektów pieczenia ciast i robienia do nich mas i kremów i dekoracyjnych różyczek z masy cukrowej. Opisuje jak w cieście działa proszek do pieczenia, jogurt, kwaśna śmietana, dlaczego użyć kakao w proszku, a nie czekoladę w proszku. Podaje też zamienniki, niemal do każdego(...)ciasta. Ci, którzy nie mogą jeść żółtek, dodają same białka... Przepisy są w formie tabelki, z podziałem na gramy i na szklanki, dokładnie podane są wymiary foremek i czas pieczenia. Książka ma jeszcze jedną zaletę - nie często spotykaną w amerykańskich przepisach - ilość cukru. Wszystkie ciasta jakie upiekłam z tej książki były przyjemnie słodkie, a więc cukru było nie za dużo

Posadzone i zjedzone
Bardzo odchudzony sernik / Diet cheesecake 1550

delikatnie wmieszaj do masy serowej. Przełóż masę do tortownicy i włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz przez około 60 min, aż masa będzie odpowiednio ścięta (szczególnie na środku). Odstaw do ostygnięcia i zajadaj bez wyrzutów sumienia! Smacznego! English version Diet cheesecake (24 cm cake pan) Ingredients: 800 g of low fat cream cheese 6 eggs, egg yolks and whites separated

karmelowy
Cytrynowo-jagodowe ciasto jogurtowe / Lemon blueberry yogurt cake 248

szklanka cukru pudru ok. 3 łyżki soku z cytryny Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 180 °C Wyłóż papierem do pieczenia okrągłą formę o średnicy 22 cm. Przesiej mąkę (bez 2 łyżek) wraz z proszkiem do pieczenia i solą i odstaw. W dużej misce ubij mikserem olej roślinny z cukrem, aż do jego rozpuszczenia, po czym dodaj wanilię(...)piecz przez 50-60 minut lub do suchego patyczka. Następnie wyjmij i odstaw do ostygnięcia. W celu przygotowania lukru, wymieszaj cukier puder z sokiem z cytryny, dodaj więcej cukru lub soku w razie potrzeby w celu uzyskania odpowiedniej konsystencji. Wyjmij ostygnięte ciasto z formy, polej lukrem, opcjonalnie posyp białą czekoladą i podawaj. Smacznego! English version Lemon blueberry yogurt cake

karmelowy
Cake Pops 175

Cake pops to nic innego jak rodzaj ozdobionej bajaderki na patyku. Ostatnio stają się bardziej modne niż cupcakes. Pierwszy raz zobaczyłam je na blogu Bakarelli, która jest mistrzynią w robieniu najbardziej wymyślnych cake popsów. Te wdzięczne ciasteczka są niezwykle proste w wykonaniu. Jedyna trudność to zdobienie, które jest niestety bardzo czasochłonne. No ale dla takiego efektu warto się trochę pomęczyć(...)równej wielkości.   Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i schładzamy w zamrażarce przez kolejne 15 minut. Gorzką czekoladę roztapiamy z 1 łyżką oleju w kąpieli wodnej. Końcówkę patyczka zanurzamy w czekoladzie i od razu wtykamy w środek kulki, dochodząc mniej więcej do jej połowy. Schładzamy cake popsy po raz kolejny przez 15 minut. Wyjmujemy ciastka z zamrażarki

Mania Gotowania
Karpatka 303

które uchodzi za typowo polskie. Nawet jego angielska nazwa – Polish Carpathian Mountain Cream Cake – sugeruje jej polskie pochodzenie. Skąd jednak pochodzi? Ciężko jednoznacznie określić. Jedna z plotek opowiada o pewnym cukierniku, który chcąc upiec ptysie ułożył surowe ciastka zbyt blisko siebie. W wyniku pieczenia ptysie zlały się w jeden płat ciasta, który został następnie przecięty na pół

Jacob Tastes
Ciasto miodowe 225

wybrać ten jeden, który wydaje się najlepszy. Wybrałam przepis z bloga bake "e" cake  kliknij tu . I wiecie co?  Nie mogłam trafić lepiej, gdyż ciasto jest po prostu przepyszne!!! Składniki: (rozm. blaszki 40x25cm)  Ciasto miodowe: 3 szklanki mąki pszennej tortowej, 250g margaryny do pieczenia, 3/4 szklanki cukru, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 2 jajka, 3 łyżki płynnego miodu

W kuchni u Moniki
Biała pavlova z truskawkami i borówką amerykańską 149

Biała pavlova była moją pierwszą w życiu upieczoną/zrobioną pavlova i na pewno nie ostatnią! Co prawda bezę piecze się długo ale warto, bo smak

CookYourself
Przepisy na Sylwestra i Karnawał 379

tatarskiWędlinySchab z pończochy, czyli domowa wędlinaDomowy baleronSchab ze słoika w pikantnej panierceSchab w majeranku nadziewany śliwkąDomowa biała kiełbasaSzynka pieczona w ziołachPolędwica z szynkowaraSchab z warkoczem pieczony w majerankuDomowa kiełbasa drobiowo-wieprzowaWędzona domowa pasztetowaTerrina z golonkiSchab ze słoikaSchab karkowy z pończochySchab pieczony w przyprawachDomowa podsuszana kiełbasa żywieckaDomowa polędwica wędzonaDomowa wędzona kiełbasa chłopskaDomowe chorizo, czyli hiszpańska kiełbasaDomowa pasztetowaPolędwica wileńskaPieczywoSchiacciata, toskański chlebekWiejski chleb(...)pieczoną dynią i rozmarynemChlebki z patelni IINormandzki chleb jabłkowyBagietki pszenno-żytnieLavas, turecki chlebek z patelniChlebek pita z patelniBagietki z kozim serem, czerwoną cebulka i rozmarynemChleb francuski pieczony w garnkuNa słodkoChrupiące ciasteczka imbirowePierniczki lebkuchenDrożdżowy wieniec z bakaliami i czekoladąŚwiąteczne markizyImbirowe gwiazdki z kremem czekoladowymPierniczki katarzynkiSernik na zimno z białą czekoladą i truskawkamiBrownie z Kinder BuenoTęczowy tort (rainbow cake)Ciasto marchewkowo-piernikowe

Kulinarne przygody Gatity
TORT RED VELVET 196

przygotowanie nie wymaga większych umiejętności, prócz dobrego przepisu. Jak ten poniżej. RED VELVET CAKE (tortownica o średnicy ok 26 cm) Składniki ciasta 1 kostka (250 g) miękkiego masła 1,5 szklanki cukru 2 i 3/4 szklanki mąki pszennej 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia  1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego szczypta soli 2 łyżki kakao

W kuchni Karmel-itki
Ciasto trójkolorowe 198

Ciasto orzechowe: 4 jajka 12 dag mielonych orzechów włoskich 3/4 szk. cukru 1 łyżka bułki tartej 1 łyżka kakao 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywną pianę, dodać żółtka oraz resztę składników. Dodatkowo: lukier WYKONANIE(...)cieście równomiernie rozłożyć przestudzone jabłka, masę kokosową, a na sam wierzch wylać ciasto orzechowe. Piec około 40 minut w temp. 180'C. Po upieczeniu i ostudzeniu udekorować lukrem.Ja osobiście następnym razem dam mniej cukru....kroilam gorące ,jak ostyglo ładniej sie prezentowało..http://nk.pl/#main#!q?photoviewer=[23624618,301]) Tri Cake.... shortbread pasta : 1.5 vetro . farina di frumento 10 grammi di margarina

w mojej kuchni
WALENTYNKI 2012:TORT CZEKOLADOWO MALINOWY 193

przygotować różne pyszne wypieki.  Niedługo Walentynki, więc mam nadzieję, że może Was zainspiruję do pieczenia dla ukochanej osoby.  Jako pierwszy przygotowałam tort czekoladowy z malinową bitą śmietaną. Ciasto jest mocno czekoladowe i bardzo wilgotne. Pięknie wyrasta. Konsystencja ciasta jest bardzo podobna do amerykańskiego: chocolate mud cake. Inspirowałam się amerykańskim ciastem "Mud cake". Jeżeli nie lubicie malin możecie zamienić

Przepisy Aleksandry
Świętujemy: drugie urodziny Pożeraczki! I boska tarta czekoladowa 195

doprowadzając do nieprzyjemnej i bolesnej niestrawności. Nowi znajomi doceniają, tak samo jak Czytelnicy, za co ogromnie dziękuję! Dlaczego zaczęłam pisać? Bo lubię. Uwielbiam pisać, a skoro akurat zaczęłam piec, postanowiłam połączyć obie pasje. Pisanie o jedzeniu sprawia mi ogromną frajdę, a Wasze odwiedziny i komentarze motywują mnie do rozwijania umiejętności. Dziękuję, że z mną jesteście, że Pożeraczka zainteresowała(...)temperaturze pokojowej!). Na języku czujecie jednak nie tylko czekoladę - delikatnie piekące chilli sprawia, że tarta nabiera oryginalnego charakteru, a wyczuwalny w tle kardamon zmusza do zastanowienia się, co to właściwie jest (C. w pierwszej chwili myślał, że mięta). Przepis na to wspaniałe nadzienie znalazłam w Saved by cake Marian Keyes - jednej z moich ulubionych łasuchowych książek. Marian nie przejmuje się

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Red Velvet Cake, czyli ciasto w kolorze miłości na maślance 152

Ileż w tym cieście miłości :D Dla podniebienia przede wszystkim! Red Velvet Cake Potrzebujesz: Ciasto: 125g masła w temp. pokojowej 250g cukru 2 jajka 1 łyżka kakao 50ml płynnego czerwonego barwnika ( ja dałam 3/4 łyżeczki barwnika w proszku) 400g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli 1 szklanka maślanki 1 łyżeczka białego octu 1 łyżeczka sody oczyszczonej

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Cynamonowe ciasto marchewkowe, Figa z Makiem 228

szczypta soli 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 150 ml oleju roślinnego Obierz marchewki i rozdrobnij blenderem lub zetrzyj na tarce. Ubij białka na sztywno z cukrem, dodaj żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą, solą i cynamonem oraz olej. Dokładnie wymieszaj. Piecz w temperaturze 180°C przez ok. 35-40 minut. Figa(...)Makiem   - klimatyczne miejsce przy rzeszowskim rynku z mnóstwem książek i dobra kawą  (w ofercie są również kanapki i sałatki). Cinnamon & carrot cake A delicious, not too sweet, Xmas cake (not only for this occasion). Preparation time: very quick. You can decorate it with your favourite garnish (white chocolate icing and coconut shreds go really well with

Qlinarnie i Qlinarnie
Ciasto Wuzetka 147

Ciasto W-Zka na kwaśnej śmietanie Skadniki na blaszkę 29cmx24cm: z przepisu Cake Time 230 g miękkiego masła 110 g cukru 6 jajek (oddzielnie białka i żółtka) 60 g kakao (wymieszanego z 1/2 szklanki wrzącej wody) 230 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masło utrzeć z żółtkami na jasną, puszystą masę. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia

Moja Galeria Smaku
Cake pops czyli słodycze na patyku 289

Cake pops to ciastka na patykach, które wyglądają jak lizaki. W smaku i wykonaniu przypominają bajaderki. Podstawowy przepis składa się z pokruszonego ciasta połączonego ze spoiwem w postaci dowolnego kremu do tortu, nutelli, masła orzechowego lub dżemu. Wszystko oblane jest czekoladą i udekorowane kolorowymi posypkami. Świat oszalał na punkcie słodkości na patykach, które rozsławiła Bakerella, autorka książki w całości poświęconej(...)kolejne 15 minut. Po tym czasie, jeśli czekolada przestygnie, ponownie ją roztapiamy. Wyjmujemy cake pops z zamrażalki, zanurzamy w roztopionej czekoladzie, czekamy, aż skapie jej nadmiar i dekorujemy kolorowymi posypkami. Gotowe lizaki wbijamy w styropian, kartonik lub układamy "do góry nogami" tzn patykami na papierze do pieczenia. Przechowujemy w lodówce

Smakowity Blog Kulinarny
Ciasto czekoladowo-serowe z kandyzowaną pomarańczą 262

Chocolate-cheese cake with candied orange Składniki. 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 3 jajka 3 łyżki kakao 1 łyżka skórki pomarańczowej-kostka 1 laska wanilii 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa. 60 dag serka kremowego 2 jajka 1/2 szklanki cukru 1 budyń waniliowy Polewa. 10 dag czekolady gorzkiej 1 łyżka masła 50 ml śmietanki

Kulinarny karnet Christophera

Proponowane wyszukiwania