zimnego ciasta zdejmij folię, wbijaj po 1 jajku i cały czas miksuj na średnich obrotach miksera. Ciasto podziel na pół. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Rozsmaruj równomiernie połowę ciasta na papierze. Piecz przez 25 minut na środkowym poziomie. Po wyjęciu placka z blaszki powtórz czynność z drugą połową ciasta. Placki odstaw do wystudzenia, najlepiej na kratce do studzenia. Krem: Wiórki(...)everyone. Traditional with vanilla cream is of course delicious, but I felt like a slightly different Carpathian. I present chocolate karpatka with coconut cream :) Ingredients: (plate about 22/26 cm.) Cake: 150 ml. water 100 ml. milk 100 g. Wheat flour 100 g of butter 1 teaspoon of sugar 2 pinches of salt 30 g. Cocoa 4 eggs Coconut cream
Delicious Placezimnego ciasta zdejmij folię, wbijaj po 1 jajku i cały czas miksuj na średnich obrotach miksera. Ciasto podziel na pół. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Rozsmaruj równomiernie połowę ciasta na papierze. Piecz przez 25 minut na środkowym poziomie. Po wyjęciu placka z blaszki powtórz czynność z drugą połową ciasta. Placki odstaw do wystudzenia, najlepiej na kratce do studzenia. Krem: Wiórki(...)everyone. Traditional with vanilla cream is of course delicious, but I felt like a slightly different Carpathian. I present chocolate karpatka with coconut cream :) Ingredients: (plate about 22/26 cm.) Cake: 150 ml. water 100 ml. milk 100 g. Wheat flour 100 g of butter 1 teaspoon of sugar 2 pinches of salt 30 g. Cocoa 4 eggs Coconut cream
Delicious PlaceTo ciasto jest magiczne z trzech powodów. Po pierwsze z jednej masy powstają 3 różne warstwy cudownego cytrynowego ciasta, od miękkiej, mokrej i lekko "gumowej" przez
Słodko-Słony Świat IlonyCiasto, które tak jak disco polo zrobiło furorę już dawno temu, ale dalej sporo ludzi je uwielbia - Red Velvet Cake. Dzięki jogurtowi jest przyjemnie wilgotne w konsystencji, długo zachowuje świeżość i ciekawie wygląda przez dodatek czerwonego barwnika. Świetnie skomponowało się z truskawkami, które mimo że jeszcze nie z pola to i tak są pociesznie smaczne. Ciasto: kostka masła szklanka jogurtu/ma(...)uzyskania pięknej, krwistoczerwonej konsystencji. W tym momencie możemy ciasto podzielić na dwie równe części lub też upiec w jednej blaszce i następnie przeciąć. Dla pierwszej opcji każdą partię pieczemy po 30 minut, dla drugiej 50 minut, obie w 180 stopniach. Studzimy. Porządnie schłodzoną śmietankę ubijamy z odrobiną cukru pudru na sztywną pianę. Dodajemy żelatynę rozpuszczoną
sama złodyczTort bezowy chodził już za mną od dłuższego czasu, a że akurat zbliżały się urodziny syna, więc pretekst pojawił się naturalnie. Uwielbiam bezy, więc długo się
Delicious TitbitsZ okazji moich dzisiejszych urodzin, postanowiłam upiec ciasto do pracy. Padło na ucierane (moje ulubione). A że sezon z truskawkami (podobno) dobiega końca, użyłam je do
CookYourselfZ ostatniego postu już wiecie jak przygotować perfekcyjne kruche ciasto . Teraz pokażemy Wam jak przygotować perfekcyjną tartę cytrynową: na maślanym, kruchym spodzie, z lekko kwaskowym, zwartym
W kuchni KatiePRZE-pyszny! Delikatny, lekko słodkawy i do tego z pysznym, wilgotnym jabłkiem. Czego chcieć więcej? Plusem tego ciasta jest to, że nie zawiera w sobie jajek
CookYourselfNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Na słodko lub wytrawnieJuż prawie koniec jagodowego sezonu dlatego pomyślałam ,że upiekę serniczek jagodowy . Nie jest zbyt słodki a bita śmietana świetnie komponuje się ze smakiem jagód
Wypieki ReneCiasto z oliwą z oliwek, do tego cytrynowy krem i prażone ziarna pszenicy - połączenie dość intrygujące, ale za to jak smaczne! Sceptycznie podchodziłam do tego ciasta
CookYourselfDzisiaj będzie czekoladowo. Ba! Bardzo czekoladowo! Dzisiaj będzie przepis na najprostsze brownie. Przepis od którego zaczynałam swoją przygodę z tego typu ciastem. Uwielbiam! Najbardziej z gałką
CookYourselfNie ukrywam, ale tego ciasta się "bałam". Ale nie względu na jego smak (bo wiedziałam, że będzie dobre) ale tego, że musiałam zrobić sama karmel. Wcześniej
CookYourselfprzykryciem. Rozwiń pierwszy płat ciasta francuskiego na posypanej mąką powierzchni i przy pomocy np. dna od tortownicy wytnij okrąg o średnicy 22 cm średnicy i umieść na blaszce do pieczenia. Następnie rozwiń drugie ciasto i wytnij okrąg o średnicy 25 cm, nakłuj go widelcem i natnij na środku. Do przygotowanego karmelu wmieszaj orzechy i wysmaruj brzegi mniejszego okręgu roztrzepanym jajkiem(...)górę tarty i wysmaruj całość resztą jajka wymieszanego z 1 łyżką śmietany i żółtkiem. Odstaw w chłodne miejsce na godzinę. Włóż ciasto do piekarnika nagrzanego do 200 oC i piecz do ładnego zarumienienia przez około 25 minut. Ostudź i podawaj! Smacznego! Recipe in English Caramel and nut tart (10 – 12 servings) Ingredients: 1/3 cup plus 1 tablespoon whipping cream
karmelowyZielone ciasto? Czemu nie! Skoro wszyscy już znamy marchewkowe czy czekoladowe z burakami, to dlaczego nie zrobić zielonego ciasta z dodatkiem szpinaku? Od razu uprzedzam pytanie
CookYourself