panga w panierce - 10 przepisów

Panga biała w panierce 138

Kiedyś przyrządzenie ryby w panierce sprawiało mi ogromny kłopot. Podczas smażenia rozwalała się, robiła "paćkowata" i wyglądem przypominała pastę z bułki tartej i wody... Teraz już wiem, że błąd polegał na złym jej osuszeniu. Kupuję mrożoną pangę białą. Nie lubię czerwonej bo mam wrażenie, że jest gumiasta. Składniki: 2 pangi białe mrożone mąka 1 jajko bułka tarta sól lub przyprawa

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Kotleciki rybne z marchewką 114

trochę  wysiłku w domowe kotleciki rybne z marchewką.  Składniki: 1 panga biała 1 mała marchewka lub pół większej 2-3 łyżki bułki tartej + bułka tarta na panierkę 1 jajko Pangę pokroić na kawałki (nie muszą być małe) Marchewkę również pokroić na kawałki Składniki przełożyć do malaksera, dołożyć bułkę tartą i jajko - wymieszać do połączenia składników (myślę, że można

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Cudowne curry rybne. 158

pochodzi z "odpowiedzialnych hodowli", cokolwiek to może znaczyć, bo tak na prawdę wszystko i nic. No więc znalazłam tę pangę, rozmroziłam i zaczęłam kombinować co z nią dalej. Prawdziwy smakoszy, o wyszukanym guście kulinarnym - M. krzyczy w panierkę i głęboki tłuszcz. Z cierpliwością ogromną, wytłumaczyłam po raz trylionowy, że w panierce, to nie bo chłonie tłuszcz, że na głęboki tłuszcz

Brzuszki Łakomczuszki
Miruna patagońska w chrupiącej panierce (bez bułki, glutenu, jajek) 310

panga hodowana jest w wietnamskich rzekach-ściekach, nigdy jej nie tknę i staram się kupować wyłącznie ryby z połowów oceanicznych lub krajowych hodowli. Miruna spełnia ten warunek, bo łowiona jest w okolicach Chile, Argentyny i Nowej Zelandii, gdzie wody są raczej czyste, więc zawiera mniej rtęci i dioksyn niż ryby z Bałtyku.  Sekretem chrupiącej panierki z mąki kukurydzianej

głodny alergik
Zdrowe i dietetyczne kotlety rybne z natką pietruszki :) 172

Rybka powinna znaleźć się w naszym menu przynajmniej raz w tygodniu- i nie mówię tu o pandze czy rybnych paluszkach - chociaż z jednej strony lepsze to niż nic D Fajnie by było, gdyby po obróbce nie przypominała kotleta schabowego :D Wtedy wychodzi więcej panierki aniżeli ryby w środku :D Takie kotleciki są dobrym rozwiązaniem zarówno dla osób dorosłych

Zdrowie na języku :P
Halibut z chrzanową panierką na puree z zielonego groszku 155

omega-3 sa tluste ryby morskie:makrela,halbut,sledz,losos.Cude ryby morskie sa rowniez godne polecenia:dorsz,Unikajmy natomiast ryb sprowadzanych z Chin,Wietnamu czy Egiptu takich jak :tilapia,panga,sum egipski itpnie dosc,ze posiadaja znikome wartosci odzywcze,maja bardzo wysoka zawartosc toksyn.U mnie dzis halibut.Dla mnie osobiscie po lososiu to najsmaczniejsza ryba morska.W jakikolwiek sposob sie ja przyrzadzi(...)osob,ktore lubia ryby,ale przeszkadza im zapach ryby w trakcie przyrzadzania.Ten sposob pieczenia ryby,podpatrzylam wiele lat temu w Telewizji Sniadaniowej i jest ze mna do dzis.Zapach tej panierki,roznoszacy sie w trakcie pieczenia ryby jest po prostu niesamowity i zapowiada niezla uczte.Wyprobujcie koniecznie,bardzo polecam.Skladniki na panierka chrzanowa :porcja na 1 kawalek fileta rybnego1 lyzka chrzanu 2 lyzeczki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kotleciki rybne 183

postaci gotowych paluszków, lub smażona w panierce. Chcę Wam zaproponować alternatywną wersję na danie z ryb, czyli kotleciki, które dobrze sprawdzą się jako danie obiadowe (z ziemniakami i np. mizerią), ale możecie z nich skomponować również pysznego burgera :) Składniki: ok. 1 kg filetów z ryb, ja użyłam po 2 filety z dorsza i pangi sucha kajzerka cebula 2 jajka koperek

Taste Of My Day
Od czego zacząć zdrowe odżywianie? 4 podstawowe kroki. 140

każdy kg masy ciała, przekroczenie górnej granicy powinno być przemyślane i uzasadnione. Źródła białka: jaja mięso soczewica, ciecierzyca, bób nasiona dyni ryby: łosoś, halibut, panga, tilapia twaróg kasza jaglana, gryczana fasola, bób, groszek   –> Węglowodany Wyróżniamy węglowodany proste (cukry) i złożone. Dostarczają energii służącej m.in. do utrzymania temperatury ciała, pracy narządów wewnętrznych oraz aktywności fizycznej. Powinniśmy spożywać(...)nutellę, zrób słodki zamiennik z dojrzałego awokado, kakao, miodu i orzechów. Jeśli nie wyobrażasz sobie niedzielnego obiadu bez schabowego, przygotuj go w nieco odmienionej wersji – np. w panierce z mąki z cieciorki. Wiem, że to wszystko brzmi dość dziwnie, ale naprawdę warto spróbować. Szybko się zniechęcisz, jeśli jedzenie przestanie sprawiać Ci przyjemność. Dlatego szukaj i eksperymentuj, aż znajdziesz swoje

Powiedz dietom nie