lemon - 733 przepisów (strona:30/49)

Lemon delight 271

czyli doskonały Lemon Curd Nadszedł czas na cytrynową rozkosz podniebienia. Gęsta, lekka, cytronowa słodycz, idealna na naleśniki, gofry, tartę czy lody :D Idealny, bo własny, bez jaj, bez mleka, za to pyszny. Polecam. czas przygotowania: 10 minut ilość: 1 mały słoiczek Składniki: 2 łyżki roztopionego oleju kokosowego sok oraz skórka z jednej cytryny 1 zamiennik jajka - 1 jajo

Lajtkraft food intolerance
Kolacja degustacyjna w La Vinotheque Wine Bar & Store 226

morza i wróciłabym tam tylko po nie! Ośmiornica z sosem maślanym, przyznam, że ośmiornicę w takiej formie jadłam pierwszy raz. Przepyszna! Obłędny kurczaczek! Gruszka gotowana w winie z sosem lemon curd podana z kruszonką. Pycha! Ten wieczór był bardzo udany. Świetne towarzystwo, doskonałe jedzenie i przepyszne winko zrobiło też swoje Jeszcze raz dziękuję za zaproszenie! Artykuł Kolacja degustacyjna

karmelowy
WINE BAR LA VINOTEQUE W WARSZAWIE - FANTASTYCZNE MIEJSCE NA MAPIE WARSZAWY 168

suszonymi pomidorami i rukolą.  Rozebranego i złożonego ponownie faszerowanego kurczaka. Duszoną ośmiornicę w sosie maślanym Małże w pomidorach Na koniec deser gruszka w czerwonym winie, podana z sosem lemon curd i pyszną kruszoną. Wszystko było obłędnie pyszne i zachęcające po to aby tam wrócić ponownie. Taka rada, do tego miejsca najlepiej wybrać się komunikacją miejską

Niezły Młynek
Herbaty i inne produkty od Natjun! 174

dzięki któremu zyska oryginalny smak i jeszcze lepiej rozgrzeje (opcja +18 :)). Całe Święta towarzyszyła mi podczas posiłków. W składzie znajduje się m.in. czarny bez i mój ulubiony cynamon! * czarną "Lemon Mint Ice Tea" Herbata może niekoniecznie na rozgrzewkę, ale jako zamiennik sklepowych mrożonych herbat - idealna! Można ją połączyć ze swoimi ulubionymi dodatkami np. miętą, cytryną, sokiem brzoskwiniowym, miiodem czy stewią

Poranek na słodko
Gluten Free Box! 182

martwić o to, że za późno złożyliście zamówienie :) Jakie produkty znalazłam w swoim boxie? makaron penne ryżowy ‪Alb Gold‬, chleb lniany suszony z buraczkami ‪Bredis‬ ciastka ze skórką cytrynową ‪‎Lemon Zest Cookies‬, baton z pełnego ziarna owsa ‪‎Doves Farm‬, baton bananowy Nakd, baton owocowo-miętowo-orzechowy ‪Good Full Stop‬ oraz ‪ ‎Gryczanki‬ bio o smaku owoców leśnych Moja opinia: Gluten Free

Poranek na słodko
Spotkanie w warszawskiej La Vinotheque Vine Bar 190

kurczak bardzo fajnie uformowany i podany na kostce  z dodatkiem aromatycznego sosu i listkiem cykorii. Na deser mogliśmy spróbować gruszki  w czerwonym winie podanej z doskonałym sosem lemon curd i chrupiącą kruszonką. Do tego pyszne półsłodkie wino. W restauracji pracuje na zmianę dwóch kucharzy, tym razem gotował dla nas p. Waldemar Rzeszotka Muszę przyznać, że zarówno lokal, menu

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto na niedzielę szybkie i łatwe #9 Tarta cytrynowa z serem i kawałkami czekolady 7412

sera (zmielonego twarogu lub sera na serniki) – 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej – skórka otarta z 1 cytryny oraz sok z połowy cytryny (można ewentualnie zastąpić dwoma łyżkami lemon curd , jeżeli macie w zapasie) – około 40-50 g drobno posiekanej czekolady lub kropelek czekoladwych Jeżeli korzystamy z całej czekolady należy ją najpierw drobno posiekać. Skórkę z cytryny ścieramy

Relaxtime
Tarta cytrynowa. 222

tartę przygotuję. A to wszystko przez moje zamiłowanie do kwaśnych akcentów w deserach. W tym miejscu chciałabym wystosować apel do wiadomo kogo ;) z prośbą o obdarowanie koleżanki słoiczkiem  lemon curdu . Mogę nawet poczekać do świąt Bożego Narodzenia, żebym przypadkiem nie została posądzona o wywieranie presji ;) PS. Po ciekawe inspiracje zapraszam na  kobieceporady.pl Składniki: Spód: 225 g mąki pszennej

zadanie-gotowanie
Cobb salad, Brodka w Filharmonii Podkarpackiej 230

pieces (or ca. 1 glass cherry tomatoes) ½ glass boiled cheackpeas greens: 1 bunch parsley leaves, 1 bunch chives Dressing ingredients – vinaigrette (ca. 1/3 glass): a few tbs olive oil + lemon juice/white wine vinegar + a bit water + salt + black pepper

Qlinarnie i Qlinarnie
Spaghetti z zielonym pesto, fetą i pomidorkami koktajlowymi, Wrocław 280

feta cheese for pesto: 2-3 big handfuls spinach/kale/parsley/basil leaves or mix of green leaves ca. 100-150 g hard cheese 2-3 garlic cloves ½ cup roasted sunflower seeds lemon juice, salt, black pepper olive oil (a few tablespoons or more) Cook spaghetti al dente in salty water with oil/olive oil. Drain, place in a saucepan and cover with

Qlinarnie i Qlinarnie
Sumak 221

interesting feeling to eat a sour powder spice but I recommend trying it. Maybe you will like it, like me. I have associated the sour taste only with lemon so far. Sumac is, however, far less sour, I would say slightly acidic.  I use it mainly in humus, falafel and eggs prepared in the Lebanon method. Available online (have

Qlinarnie i Qlinarnie
BURACZANY HUMMUS / HUMMUS WITH BEETS 172

oliwy 2 łyżki pasty tahini sok z cytryny, czosnek, sól INGREDIENTS: 100 g dry chickpeas 300 g boiled beets (2 medium) 1 tablespoon olive oil 2 tablespoons tahini paste lemon juice, garlic cloves, salt Ciecierzycę namocz, najlepiej zostaw ją na noc w wodzie. Następnego dnia odcedź, zalej w garnku świeżą wodą i gotuj na małym ogniu aż będzie miękka, zajmie

Martyna Cooks
BAZYLIOWY HUMMUS / BASIL PESTO HUMMUS 151

słonecznika 50 g cheddara czosnek Tahini: 100 g sezamu 50 g oleju/oliwy INGREDIENTS: Hummus: 100 g dry chickpeas 10 g olive oil 100 g pesto 2 tablespoons of tahini lemon juice, garlic cloves water, salt Pesto: 100 g fresh basil 90 g olive oil 50 g sunflower seeds 50 g cheddar garlic cloves Tahini: 100 g sesame 50 g oil/olive

Martyna Cooks
Lemon curd-cytrynowy krem 146

sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Lemon curd - cytrynowy krem Składniki: sok wyciśnięty z 3 cytryn i skórka z nich otarta 2 żółtka 2 jajka 200 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka oliwy Sposób wykonania

Smaki Natalii
Pasta orzechowo-pomidorowa do chleba, Bagels (Seinfeld) 194

recommended intake of omega-3 fatty acids). Ingredients: 1 ½ glass walnuts ½ glass dried tomatoes (+ optionally: a few tablespoons of oil) 2 ts tomato concentrate 2 tbs each: soy sauce, lemon juice salt, pepper Roast walnuts in a dry frying pan. Place them in a bowl, add remaining ingredients and blend/mix to a smooth paste. Season to taste if necessary. Tastes

Qlinarnie i Qlinarnie

Proponowane wyszukiwania