lemon - 733 przepisów (strona:25/49)

Naleśniki herbaciano - brzoskwiniowe pysznie nadziane 297

ciemniejsze niż tradycyjne i zapewniam że pyszne.  Naleśniki herbaciano - brzoskwiniowe pysznie nadziane SKŁADNIKI:   Na naleśniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 jajko 1 saszetka herbaty Richmont peach lemon star (brzoskwiniowa) 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru   1 szklanka soku w puszki z brzoskwiniami oliwa lub olej kokosowy do smażenia Na krem: 250 g sera(...)masa się nie rozpływała.   Naleśniki zwijamy w ruloniki i ewentualnie możemy polać roztopioną czekoladą. Dziś do przygotowania naleśników wykorzystałam jeden ze smaków herbat Richmont . Wybrałam smak peach lemon star czyli mieszankę owocową kryjącą słodycz brzoskwini pod cytrusowym bukietem, gdyż chciałam aby naleśniki miały wyczuwalny brzoskwiniowy smak i aromat.  W ofercie sklepu richmont poza tym smakiem jest jeszcze wiele

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Mussels in tomato sauce 274

people. 500 g fresh mussels 2 tablespoons butter 2 cloves of garlic 150 ml white, dry wine 2 tomatoes 2 tablespoons chopped parsley salt and pepper slice of lemon warm baguette METHOD: 1. First peel the skin off the garlic clove and place in garlic press, squeeze through and cut off with knife. Then peel of the tomatoes(...)minutes. 4. Then season with salt, pepper and chopped parsley. 5. Thicken the sauce with 1 tablespoon of cold butter. Serve with warm baguette, a piece of lemon and a glass of white wine. Happy Valentine

W kuchni Katie
Zupa cytrynowa z kurczakiem i estragonem 448

Bardzo dobrze! Już prawie zapomniałam, że zupy są przecież takie dobre! Przekartkowałam nową książkę i spośród kilku przepisów wybrałam zupę na 27 dzień marca: Cream of Chicken with Lemon & Tarragon. Nie jadłam nigdy zupy cytrynowej, zatem najwyższa pora spróbować! Postępowałam dokładnie wg przepisu - zupa wyszła smaczna, intensywnie aromatyczna, zupełnie inna niż do tej pory jadałam. SKŁADNIKI: Dla 4 osób

W kuchni Katie
Kurczak pieczony na puszce z piwem / Beer can chicken 410

teaspoon smoked paprika 1 teaspoon garlic powder 1/2 teaspoon onion powder 1/8 teaspoon chili powder 2 tablespoons unsalted butter, at room temperature 3 tablespoons of olive oil 1 lemon, sliced Preparation: Preheat the oven to 220 oC. Prepare baking dish. Open the can of beer and pour about 1/4 of it into the dish, next(...)combined and smooth. Gently lift the skin of the chicken and rub the butter thick layer all over the breasts (under the skin) and the thighs. Next slide the lemon slices underneath the skin, in one layer. Gently sit the chicken on top of the can of beer which is in the dish. Rub the outsides with olive

karmelowy
Pear and Vanilla Cake - Ciasto Waniliowe z Gruszkami 233

very hard to resist it when the mouthwatering fragrance of vanilla wafts through the house. Ingredients: 500 g of pears 1 tablespoon of Williams liquer (optional) juice of 0.5 lemon 75 g of brown sugar 75 g of flour 1 heaped teaspoon of baking powder 3 eggs pinch of salt 50 g of melted butter plus extra(...)vanilla paste or seeds scraped out of one vanilla pod Method: Heat the oven to 170C (fan). Prepare the round cake tin. Cut the pears and add the lemon juice and Williams liquer if using. Leave them on the side. Beat the egg whites with a pinch of salt slowly adding sugar. Follow by the egg yolks, flour, baking powder

Kulinarna rozmowa
Sernik z karmelem pomarańczowym! 220

stopni. Ostanie 10 minut z termoobiegiem. KARMEL POMARAŃCZOWY: - 125 g masła - 170 g cukru - 1 cała pomarańcza - bez skórki ( zmiksowana w blenderze) - 60 ml soku z pomarańczy - 3 łyżki lemon curd - 2 łyżki śmietany 36% W rondelku rozpuść masło, dodaj cukier i sok z pomarańczy, mieszaj ciągle łyżką, masa ma się gotować. Po około 6 minutach dodaj lemon curd

SMYKWKUCHNI
Lemon curd 167

Lemon curd robiłam już kilka razy. Można kupić gotowy, ale cena mnie odstrasza (od 20 zł wzwyż za słoiczek!).Jak dla mnie to najlepszy produkt kuchni angielskiej. Nie pozostaje mi nic innego jak po kilku latach przeprosić moją host family z Anglii. Tak, to ja wyjadałam łyżeczką lemon curd ze słoiczka... ;)Ten cudowny krem można wykorzystać na kilka sposobów. Można

bistro mama
Orange curd 129

lemon curd jestem zakochana bezgranicznie. Co jakiś czas robię i zjadam na śniadanie z dodatkiem tostów. Tak, tak, nie inaczej. To tosty są tutaj dodatkiem, bo lemon curd zawsze jest na pierwszym planie.Tym razem w wersji pomarańczowej, z przepisu znalezionego w angielskiej gazecie z 2002 roku "Good Housekeeping". Kilka gazet przywiozłam ze sobą z UK i pilnuję

bistro mama
Sernik na kruchym spodzie / Cheesecake on a brittle underside 159

puddingkilka kropli aromatu waniliowego / a few drops of vanilla flavorskórka z pomarańczy / orange peel2 łyżki mleka w proszku / 2 tablespoons milk powdersok z połowy cytryny / juice of half a lemon szczypta soli / pinch of saltcukier puder / powdered sugar Sposób przygotowania / Preparation:Przygotowanie: 30 min, pieczenie: ok. 50 min, ilość porcji: 16Najpierw wyrabiamy kruche ciasto, czyli przesiewamy mąkę i dodajemy(...)prepare the cheese mass. First, we melt the butter and cool it. Then, we whip protein with a pinch of salt to stiff. We add sugar, vanilla sugar, flavor, lemon juice to the yolks and whip all. Then, we add curd, milk powder, pudding and mix everything in a single mass. At the end,we add the butter, orange peel

Projekty ze smakiem
Piernikowe ciastko z płynnym wnętrzem / Gingerbread lava cakes 294

przepyszne korzenne ciastko.English versionGingerbread lava cakes(8 cakes)Ingredients:170 g white chocolate, chopped110 g butter or margarine Palma1/4 cup brown sugar1/4 cup honey2 teaspoons vanilla extractpinch of grated lemon zest4 egg yolks4 egg whites3/4 cup flour1/4 teaspoon salt1 1/2 teaspoons ground cinnamon1 teaspoon ground ginger1/8 teaspoon ground clovesPreparation:Preheat oven to 180°C. Generously grease 8 ramekins(...)salt, cinnamon, ginger and cloves in a bowl.In a small heavy saucepan, melt margarine and white chocolate over medium-low heat. In a separate bowl, combine honey, vanilla and lemon zest. Pour the warm butter mixture into the honey mixture and stir until combined. Using a whisk, add egg yolks to the molasses mixture one at a time until thoroughly

karmelowy
Rolada bezowa z kremem cytrynowo-śmietankowym 384

drobnego cukru1/2 łyżeczki białego octu winnego1 łyżeczka mąki kukurydzianej (lub ziemniaczanej)1/2 łyżeczki esencji waniliowejNa krem:250 ml śmietany 30-36%cukier puderok. 5 łyżek kremu cytrynowego (tzw. lemon curd – przepis poniżej) Etap 1:Przygotować lemon curd:90 ml wyciśniętego soku z cytrynypół łyżeczki otartej skórki cytrynowej90 g cukru1-2 jajka60 g masłaWszystko razem wymieszać i gotować

UgotujmyTo.pl
Świąteczna kaczka pieczona z sosem wiśniowym z winem Porto / Christmas roast duck with port and cherry sauce 264

score the skin in a criss cross pattern. Rub sea salt and black pepper liberally over the skin and inside the cavity. Stuff the cavity with the onion, garlic, lemon and thyme and set aside while you prepare your glaze.To make the glaze, combine all the ingredients in a saucepan and bring to a boil. Simmer for 5 minutes until

karmelowy
Polędwiczka wieprzowa z pieczoną dynią i dressingiem miodowym / Pork tenderloin with roasted pumpkin and honey dressing 272

into 1 cm strips2 tsp curry powder1 tbsp honey6 tbsp oil1 tsp balsamic vinegar500-600 g pork tenderloinsea salta pinch of paprika2 tbsp ground black pepper2 tbsp olive oilHoney-lemon dressing:4 tbsp olive oil1 tbsp soy sauce1 tbsp lemon juice1½ tbsp of honey1 clove garlic, mincedpinch of salt and pepperPreparation:In a large bowl, mix pumpkin with curry, honey

karmelowy
Panna cotta z musem malinowym / Panna cotta with raspberry mousse 155

smear oil the forms and we pour the cream into the forms and insert in the fridge to shear. Then we make raspberry mousse. We mix the raspberries, lemon juice and sugar and insert in the fridge. Before serving, we put panna cotta on a plate and we make garland around her with the mousse. Enjoy your meal

Projekty ze smakiem
Złocisty kurczak z pieczonymi ziemniaczkami i musem ananasowym / Golden chicken with baked potatoes and pineapple mousse 210

Składniki / Ingredients:500 g piersi kurczaka / 500 g chicken breast1 łyżeczka czosnku / 1 teaspoon garlicsok z cytryny / lemon juice4 łyżki przyprawy do kurczaka / 4 tablespoons seasoning for chicken1 łyżeczka soli / 1 teaspoon salt1 łyżeczka kurkumy / 1 teaspoon turmeric2 łyżki oleju / 2 tablespoons oil masło do wysmarowania formy / butter to grease the form Sposób przygotowania / Preparation:Przygotowanie(...)well, dry and cut into pieces equal (so that all pieces of chicken baked at the same time). After preparing the chicken, we put chicken into a bowl, add lemon juice, garlic, turmeric, salt, oil and seasoning for chicken (company, this is a matter of taste - I use Galeo). Then, we mix everything well and leave it for about

Projekty ze smakiem

Proponowane wyszukiwania