drugim planie. Tym razem postanowiłam więc upiec sernik, którego cytryny będą niekwestionowanym bohaterem. Masa serowa jest więc wyraźnie cytrynowa (ale nie kwaśna!), a na niej lekko już kwaskowy lemon curd, czyli najlepszy cytrynowy krem, jaki zdarzyło mi się jeść. Wierzch wieńczą urocze, kolorowe beziki, które pasują tutaj idealnie nie tylko wizualnie, ale też smakowo. Całość wyszła boska; istna kwintesencja(...)cytrynowości . Jeśli chcecie, by Wasz sernik był wyższy, upieczcie go w mniejszej tortownicy. Będzie prezentował się jeszcze bardziej elegancko. Sernik cytrynowy z lemon curd Składniki: (na tortownicę o średnicy 24 cm) spód: 150 g ciastek digestive 55 g masła masa serowa: 500 g twarogu 3krotnie mielonego 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki (38%) skórka otarta z 1 cytryny
Pożeraczka, czyli raz adobrzedorzucisz do pasty. Green peas carbonara Ingredients: 3 garlic cloves 3 pinches of salt 1/2 bunch of fresh basil 15g parmesan / grana padano / regio piatto juice of 1/2 lemon 1 tablespoon almond flakes 200g frozen / fresh green peas 2 thin slices of bacon / 3 finely chopped sun-dried tomatoes 3/4 cup of water from cooked pasta pepper(...)package. 4. Mash garlic and salt in a mortar into a paste . 5. Add the basil leaves and then mash the whole into a paste. 6. Add lemon juice, roasted almonds and finely grated parmesan to the garlic&basil paste and combine it to a thick paste. 7. Put into the paste all green peas and mix it until
Kuchnia w Słońcu SkąpanaLemon curd to krem cytrynowy, pyszny, aromatyczny, kremowy właśnie. Idealnie nadaje się do wszelakich wypieków, tortów, ciastek ale idealny jest też do kanapek czy zajadania łyżeczką wprost z miseczki. Zróbcie koniecznie a będzie to Wasz numer jeden wśród kremów. Lemon curd - klasyczny krem cytrynowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieminut. Smacznego! English version Carp baked with mushrooms (8 servings) Ingredients: 1 carp (about 1.5 kg), head and tail discarded, cut into 8 pieces juice of 1 lemon 100 g butter 300 g of small button mushrooms 2 eggs, lightly beaten 1/2 cup flour 1 teaspoon paprika 1 tablespoon vegetable oil salt, pepper Preparation: Season the carp pieces generously with(...)salt and pepper, sprinkle with lemon juice and set aside for 1 hour. Preheat the oven to 180 oC. Heat large pan over medium heat, add butter and mushrooms and cook until lightly browned. Season with salt and pepper, and remove from pan. Dredge each piece of fish in egg, next coat with flour mixed with paprika. Heat the same
karmelowytablespoon smoked paprika 1 tablespoon coriander seeds 1 teaspoon black pepper 1 teaspoon salt canola oil Apple salsa: 1 medium apple 1/2 tablespoon chopped parsley a few drops of lemon juice salt pepper 1 tablespoon canola oil yogurt - to serve Method: 1. Place the coriander seeds, smoked paprika, salt and pepper in a mortar - crush until combined . 2. Peel(...)needed and stir in baked squash. Salsa 1. Peel and de-seed an apple, then dice it finely. 2. Season with a pinch of salt and pepper and lemon juice. 3. Add chopped parsley, oil and mix everything thoroughly. Serve Chilli with a side of yogurt and salsa. It can also be added to rice or toast / bread. Enjoy
Kuchnia w Słońcu Skąpanazaszczyt przedstawić Wam najlepszą bezę, jaką kiedykolwiek jadłam. Słodycz bezy wysuszonej na zewnątrz, mokrej i ciągnącej w środku, została zneutralizaowa przez kwaskowy krem cytrynowy Lemon Curd. Dodatek lekko posłodzonej bitej śmietany powoduje, że smaki wzajemnie się uzupełniają i przenikają. Specjalnie nie dodawałam żadnych owoców, bo dodatkowy akcent smakowy nie jest tu wskazany, ale jeśli(...)ktoś sobie życzy, to maliny jak najbardziej bedą pasować. Składniki: Beza • 8 białek • 450 g cukru • 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej • 2 łyżeczki octu winnego Krem cytrynowy – Lemon curd • 3 cytryny – skórka i sok • 3 jajka • 100 g cukru • 100 g zimnego masła Bita śmietana • 1 l śmietanki 30% • 4 łyżki cukru pudru • ozdobne cukierki złote
To co kochamdelicious! Inspiration from a Polish blogger, Veganbanda (changed recipe, maximally simplified). Ingredients: 1 glass millet 3 glasses favourite milk 3 tbs sugar/xylitol, etc. juice squeezed from 1 lemon 2 packages oreo (110 g each) 3-4 tbs coconut oil Cook millet with sugar and milk (ca. 15-20 minut). Separate the cookies from the filling, leave 5-6 cookies(...)later as garnish. Add lemon juice and the white filling to millet and blend/mix thoroughly. Crush the cookies in a bl ender and divide into 2 parts. Place the first one in a small bowl and blend the other one with coconut oil. Arrange the following in layers: crushed cookies with coconut oil, millet mixture, crushed cookies. Keep
Qlinarnie i Qlinarnieodstaw do góry dnem pozostawiając do ostygnięcia. Smacznego! Tomato chili jam Ingredients: 1.5 kg tomatoes 5cm fresh ginger 6 garlic cloves 7 tablespoons soy sauce juice of 1/2 lemon 2 chillies 500g of sugar Method: 1. Slice half of the tomatoes into quarters and place in a blender along with the garlic, peeled ginger, soy sauce, chilli (with seeds(...)lemon juice - blend until smooth. 2. Pour blended tomatoes into deep pan and bring to the boil. 3. Add sugar to the boiling tomatoes. 4. Dice the rest of tomatoes and add to the pan, when the sugar has dissolved,. 5. Boil jam over medium heat, stirring occasionally, until a thick, glossy consistency - approx. 1 hour. 6. Pour finished
Kuchnia w Słońcu Skąpanapostępuj zgodnie ze wskazówkami. Smacznego! English version Fluffy apple pancake (4 servings) Ingredients: 2 tablespoons of butter 2 apples— halved, peeled, cored and sliced 3 tablespoons sugar 1 tablespoon lemon juice 1/4 cup honey 1 cup all-purpose flour 1 teaspoon baking powder pinch of salt 4 large eggs, separated 1 cup milk Preparation: Preheat the oven(...)nonstick ovenproof skillet, melt the butter. Add the apples, 1 tablespoon of the sugar and the lemon juice and cook over moderately high heat, stirring occasionally, until the apples are golden, about 6 minutes. Add the 1/4 cup of honey and simmer over low heat until thickened, about 1 minute. Spread the apples in an even layer and remove
karmelowygreen) 2 yellow bell peppers (or 1 yellow and 1 white) ½ small zucchini 1 glass arborio rice (not any other type!) 0.5 glass dry red wine 1 ts turmeric lemon juice black pepper, salt 1 ts smoked paprika 1 handful green olives, sliced 1 handful black olives, sliced ca. 1 glass cherry tomatoes chopped parsley leaves and/or chopped chili pepper(...)water, wine, add turmeric and cook over low heat until rice has absorbed all liquids (ca. 20 minutes). Add some more water if necessary. Season to taste with lemon juice, black pepper, salt and smoked paprika. Stir. Add olives and cherry tomatoes. Sprinkle with some chopped parsley leaves and/or chili pepper
Qlinarnie i Qlinarniewyglądem można było się najeść – zobaczcie na zdjęcia czy nie wygląda wspaniale? Mięciutka, dobrze słona co lubię, i odrobinę pikantna – mniam Gruszka gotowana w winie z sosem lemon curd podana z kruszonką. Jak dla mnie połączenie lemon curd oraz kruszonki zrobiło ten deser ADRES RESTAURACJI: Zobaczcie też: Restauracja Signature | Warszawa Restauracja The One Francuska 3 | Warszawa Artykuł
Kuchnia Bazyliigarlic cloves, minced 3 tbsp Thai red curry paste 1/2 cup dry white wine 1×400 ml can coconut milk 2 tbsp fish sauce 2 tbsp lime or lemon juice 1 tsp brown sugar 1,4 kg mussels, de-bearded and scrubbed large handful cilantro leaves and stems, roughly chopped handful of Thai or regular basil leaves, roughly chopped(...)translucent, about 3 minutes. Add curry paste and cook, stirring, until fragrant, about 30 seconds. Add wine, cook until 1/3 evaporate and add coconut milk, fish sauce, lime or lemon juice, and sugar and bring to a simmer. Add mussels, cover pot, and let steam until mussels open, about 5 minutes. Once mussels open, add cilantro and basil. Season broth
karmelowychicken satays (4 servings) Ingredients: 4 chicken legs, thighs separated (or just chicken thighs only) 3 tablespoons peanut butter 1 heaping tablespoon red curry paste 3 tablespoons lime or lemon juice 3 tablespoons light soy sauce 2 teaspoons sesame oil 1 teaspoon honey 1 tablespoon freshly grated ginger ⅔ cup coconut milk a handful of roasted, salted peanuts, roughly chopped(...)serving coriander for serving Preparation: Preheat the oven to 180º C. Combine the peanut butter and curry paste, add the lemon juice, soy sauce, sesame oil, honey, ginger and coconut milk and mix until smooth. Place the chicken in a non-metallic bowl and pour the marinade over. Cover with cling film and set aside to marinate for 15 minutes
karmelowySmacznego! English version Blueberry peach oven pancake (4 servings) Ingredients: 2 tablespoons butter 3/4 cup all-purpose flour 2 tablespoons sugar 1/2 teaspoon salt 4 eggs zest of 1 lemon 1 teaspoon vanilla extract 1 cup milk 1 large peach, peeled and cut in 0,5 cm slices 1 cup blueberries caramel sauce, icing sugar and additional fresh berries(...)inside while you prepare the batter. In a medium bowl, whisk together the flour, sugar and salt. Whisk the eggs into the flour mixture until smooth, then add the lemon zest and vanilla. Add the milk a little at a time, whisking as you go, until you have a smooth, crepe-like batter. Remove the skillet from the oven, brush
karmelowysię para. Podawaj natychmiast posypane szczypiorkiem z ulubionym daniem głównym. Smacznego! English version Potato waffles (5-6 servings) Ingredients: 2 big potatoes, peeled and cut into chunks 1 tbsp lemon juice 3 eggs, whisked 1/2 onion, diced 1/2 cup flour salt and pepper vegetable oil, for waffle iron chopped chives for serving Preparation: In a food processor, pulse the onion(...)chopped and stir into the eggs. Cook the potatoes until soft, drain and process in the food processor scraping down the sides of the bowl until pureed. Season with lemon juice. Add the potatoes to the egg mixture, followed by the flour, salt, pepper and stir until well combined. Preheat a waffle iron and grease with egetable oil. Drop
karmelowy