lemon de - 335 przepisów (strona:7/23)

Everybody pesto. Pesto arugula. Pumpkin pesto arugula. 276

pumpkin seeds (raw, unsalted) 1 bag or fresh arugula 4 garlic cloves, smashed 1/4 pound well aged Asiago cheese (coarsely chopped) zest and juice of 1 lemon 3/4 cup extra-virgin olive oil salt and freshly ground pepper Now follow these steps: Preheat the large frying pan, throw the pumpkins seeds into the pan when it gets really(...)seeds cool completely. In a food processor, pulse the arugula leaves with the toasted pumpkin seeds and smashed garlic cloves until finely chopped; add the Asiago cheese, lemon zest and juice and pulse until combined; gradually add the olive oil and process until smooth. Season with salt and pepper to your taste. Enjoy

Food Polka
Cocktail with mango and kiwi 212

carbohydrates, and 5,2 g of dietary fiber. INGREDIENTS: For two people. 1 ripe mango 1 banana 2 kiwi 1 - 2 tablespoons lemon juice METHOD: Peel the mango, banana and kiwi, cut into small pieces. Put fruits and lemon juice into a blender cup, thoroughly mixed. If your cocktail is too thick, thin it with mineral water. Have a great

W kuchni Katie
Lemon curd - idealny krem cytrynowy 250

dawna. I w końcu przeszedł na niego czas przy okazji pieczenia świątecznych ciasteczek. Szybko, prosto, bez sterty naczyń do zmywania, a efekt niesamowity. Teraz rozumiem te zachwyty nad lemon curd :) Krem konsystencją przypomina bardzo gęsty budyń, jest aksamitny i przede wszystkim cudownie smakuje. Przepis zaczerpnęłam od Doroty z Moje Wypieki >>klik ,  zmodyfikowałam go jednak. Niestety, nie mogłam(...)blendera, gdyż nie chciałam pozbywać się drobinek skórki cytrynowej. Do zmiksowanego kremu, jeszcze ciepłego, dodać masło i miksować do połączenia składników. I co, trudne? :)  Lemon curd najbardziej mi smakuje w połączeniu z kruchym ciastem. Można go używać jako masę do przełożenia kruchych placków lub do dekoracji kruchych ciasteczek. Jeśli dodacie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Green coctail - Saint Patrick’s Day 315

carbohydrates, and 4,8 g of dietary fiber. INGREDIENTS: For 2 people. 100 g spinach leaves 1 orange 1 banana lemon juice (to taste) METHOD: 1. Rinse the spinach leaves, drain off the water. 2. Peel the banana and orange, cut into small pieces. 3. Put spinach leaves, banana, orange and lemon juice into a blender cup, thoroughly

W kuchni Katie
When life gives you carrots you make carrot chips 245

many colors (you can buy a big bag of mixed, organic carrots for $2) 1 tsp ground sumac 1 tsp ground coriander 1/2 tsp ground cumin 1 small lemon ½ tsp sea salt 5 tsp olive oil Roasted hazelnuts (optional) Golden raisins (optional) Now follow these steps: Preheat oven to 450 degree. Peel carrots and slice diagonally (about ¼“ thick(...)long) . Combine in medium bowl salt, coriander, sumac, cumin and olive oil; zest lemon over spices and add olive oil; whisk all the ingredients together, add carrots and toss to coat; set aside for 20 minutes to marinade. On a large, rimmed baking pan spread carrots evenly; roast them in previously preheated oven for about 18-20 minutes (they should

Food Polka
Cytrynowe Makaroniki 199

przez około 15 minut, jeżeli makaroniki się rumienią należy zmniejszyć temperaturę. Upieczone wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy na blaszce do całkowitego wystygnięcia. Na sam koniec przekładamy kremem na bazie lemon curdu . Ja do lemon curdu dodałam około 400 ml kremówki 36% i razem ubiłam na gęstą masę. Smacznego

Krakowskie smaki Ani
Paste with feta cheese and red pepper 290

carbohydrates, and 1 g of dietary fiber. INGREDIENTS: 270 g feta cheese 1 red pepper 2 - 3 cloves of garlic a small piece of chili 1 tablespoon lemon juice ½ teaspoon dried oregano (or some fresh oregano leaves) black pepper METHOD: 1. Core the bell peppers and cut them into smaller pieces. 2. Put the bell peppers into(...)blender cup, add garlic, a bit of chili, lemon juice, oregano and pepper. Thoroughly mixes. 3. Mixed vegetables translate into a bowl, and in the blender cup put crumbled feta cheese. Blend until it is smooth. 4. Put the mixed feta cheese and peppers into a bowl and mix thoroughly. Leave the paste it in the fridge

W kuchni Katie
Lemon Tart - Tarta Cytrynowa 261

This lemon tart is a french classic. I love that tangy taste and I hope you will like it too. Tatra cytrynowa to klasyka kuchni francuskiej. Uwielbiam ten kwaśny smak i mam nadzieję, że Wam też przypadnie do gustu. Ingredients for the pastry 110g flour 75g cold unslated butter 1 tablespoon ice cold water 1 small egg pinch of salt(...)Ingredients for the filling Zest from 2-3 lemons 150ml freshly squeezed lemon juice 100g caster sugar 60ml creme freche 4 eggs and 3 egg yolks  3 egg whites and 5 tablespoons of caster sugar for the top Składniki na spód 110g mąki 75g zimnego masła niesolonego 1 łyżka lodowatej wody 1 małe jajko szczypta soli Składniki na masę

Kulinarna rozmowa
Torcik cytrynowy 221

opcji, żeby zaczekał do urodzin! Rzadko kiedy pieczemy je bez specjalnej okazji, co jest moim zdaniem ogromnym niedopatrzeniem. W wersji cytrynowej, z lekkim kremem na bazie mascarpone i lemon curdem w środku jest cudowną, orzeźwiającą propozycją deseru na jesień. Co ja mówię... na każdą porę roku! Biszkopt (mała blaszka): 2 jajka pół szklanki cukru pudru pół szklanki mąki pszennej(...)czubata łyżka mąki ziemniaczanej) 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Lemon curd: 4 cytryny 4 jajka szklanka cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju + 250 g mascarpone       Zaczynamy od przygotowania biszkoptu. Białka ubijamy na sztywną pianę, do której porcjami dodajemy cukier puder. Gdy masa będzie gładka i lśniąca dorzucamy żółtka i dosypujemy po łyżce mąki zmieszanej

sama złodycz
Serniczki cytrynowe z Oreo i hipsterskim kremem cytrynowym 259

stopniach. Po przestudzeniu mieszamy ładny serniczek łyżką, żeby otrzymać serową breję, którą i tak przełożymy potem do pucharków.      Żeby przygotować hipsterski krem cytrynowy, ekhm, wyrafinowany Lemon Curd (po ch... ludzie mówią "lemon curd" zamiast po prostu "krem cytrynowy"? czy ktoś jest w stanie mi to wyjaśnić w przystępny sposób?) ocieramy skórkę z 4 cytryn i wyciskamy

sama złodycz
Dżem truskawkowy z nutą cytrynową / Strawberry jam with lemon 256

ostygnięcia do góry nogami na ręczniku kuchennym. Smacznego! English version Strawberry jam (1 l jar) Ingredients: 1 kg strawberries, hulled and quartered 600 g sugar juice form 1 lemon Preparation: Toss strawberries with the sugar in a large pot. Cut the lemon in half, squeeze the juice into the pot, and stir well. Cover, and let sit a couple

karmelowy
Avocado Mayonnaise / Majonez z awokado 214

jest uzależniona. Awokado zawiera kwas oleinowy, który obniża cholesterol. Zawiera też potas, który reguluje ciśnienie krwi. Normal 0 21 Ingredients: 1 avocado (medium to large) juice of 1/2 lemon 1/4 teaspoon salt (or to taste) 1 pinch cayenne pepper (optional) 1-2 tbsp extra virgin olive oil basil leaves Normal 0 21 How to make: Normal 0 21 Scoop(...)flesh of one avocado and put it into the blender. Add lemon juice, salt, and cayenne pepper and basil leaves then blend together. With blender running, add olive oil slowly. Stop it periodically to ensure all ingredients are blending properly.  Puree to a smooth creamy mixture. Normal 0 21 Składniki: 1 duże awokado, sok z cytryny, 1-2 łyżki

Kulinarna rozmowa
"Sernik" jaglany z truskawkami, Wayward Pines 261

water and oil and form the pastry dough with your hands. Add some more oil/flour if necessary.   Filling ingredients: 1.5 glasses dry millet favourite milk (for cooking) lemon juice of 1-2 lemons 1 package coconut cream xylitol (or regular sugar, etc. – as much as you want) 2 glasses strawberries + for garnish optionally: 1 strawberry jelly powder 2 bars(...)white chocolate for icing Cook millet in milk (can be a bit overcooked). Add lemon juice, xylitol and chopped coconut cream. Blend all to a smooth paste. Divide into 2 parts. Add strawberries (and jelly powder) to the bigger part and blend/mix again. Grease the bakeware (round 28 cm diameter or square 20 cm x 20 cm) with

Qlinarnie i Qlinarnie
Surówka z rzodkiewki i pieczone szaszłyki, Trattoria al Forno 198

wkrótce tutaj . Raw radish salad and baked shashliks Welcome to a delicious and light late spring dinner or starter, 100% vegan. Raw salad ingredients: ok. 30 radishes olive oil lemon juice salt, pepper Grate radishes. Sprinkle them with some olive oil and lemon juice. Season to taste with salt and pepper. It’s best to prepare the salad

Qlinarnie i Qlinarnie
Pesto szpinakowe, Chef 229

which helps blood clotting). Ingredients: 200-250 g spaghetti 300-400 g fresh spinach ca. 150-200 g hard cheese 2-3 cloves garlic ½ cup roasted sunflower seeds lemon juice, salt, pepper olive oil (a few tbs or more) Boil spaghetti following package instructions. Blend: spinach, cheese, Garlic, sunflower seeds and olive oil. Season to taste with salt, pepper(...)lemon juice. Stir with hot pasta and serve immediately. Chef (2014, Jon Favreau) is also a food film. I admit having seen it but I’m not going to encourage you to do the same. It’s mostly interesting and funny (the soundtrack and casting are great advantages, too) but on the other hand it’s quite predictable and soppy

Qlinarnie i Qlinarnie
Młoda kapusta z pieczarkami / Creamed young cabbage with mushrooms 265

button mushrooms, sliced 1 small head of young cabbage, sliced into thin shreds 1 large clove garlic, crushed salt and pepper 1/2 teaspoon of sugar 1/2 tablespoon lemon juice ¼ cup water, plus more as needed 2 tablespoons all-purpose-flour 1½ cup milk 1 tablespoon chopped fresh dill, for garnish Preparation: Heat a large deep-sided skillet over medium heat(...)spoon to transfer the crisped bacon to a paper towel to drain off excess butter. To the same skillet, add the onion, cabbage, mushrooms, garlic, salt, black pepper,sugar, lemon juice and water and cook (covered), stirring occasionally, until the cabbage is tender, about 15 minutes. Add a splash of water if the pan starts

karmelowy
Free Delikatesy Ekologiczne i wiosenne curry z kurczakiem / Spring chicken curry 185

tablespoons curry powder 1 teaspoon ground cumin 1 ½ cups chicken stock 1 cup coconut milk 1 tsp of brown sugar fresh cilantro, chopped (for garnish) lime or lemon wedges, for garnish Preparation: Season chicken pieces with salt and black pepper. Heat oil in a large pan over medium heat, add the chicken pieces and cook until lightly brown. Remove(...)milk, and simmer gently for 5 minutes, stirring or until the sauce is thickened. Season with salt, pepper and sugar to taste. Serve over rice or rice noodles, with lemon slices and chopped cilantro for garnish. Enjoy

karmelowy
Lemoniada / Lemonade 159

Składniki /  Ingredients :  0,35 l soku z cytryny) / 0,35 l lemon juice 10 łyżek cukru / 10 tablespoons sugar 1 litr przegotowanej zimnej wody / 1 liter of boiled cold water 2 plasterki cytryny / 2 slices of orange Sposób przygotowania / Preparation : Przygotowanie: ok. 30 min, chłodzenie: ok. 1 godz., ilość porcji: ok. 10 Najpierw dokładnie mieszamy cukier z wodą(...)schłodzenia. Przed podaniem dodajemy plasterki pomarańczy, możemy dodać listków mięty i kostki lodu. Smacznego! ***** First, we thoroughly mix the sugar with water in a vessel. Then, we add the lemon juice and mix again. At the end, we put lemonade in the fridge to cool. Before serving, we add orange slices, we can add mint leaves and ice cubes. Enjoy

Projekty ze smakiem
Test herbaty Richmont 93

czarne( Ceylon FOP,Earl Grey Blue,Darjeeling,Black Chili Chocolate,English Breakfast,Vanice Rose) Herbaty zielone (Green Sencha,Gunpowder Green,Green Mint,Green Jasmine) Herbaty owocowe (Mexican Dream,Peach Lemon Star,Dream Melissa,Ginger Paradise,Melon Mint,Fruit Ginger,Spicy Cinnamon,Forest Fruits,Strawberry Popcorn) Pozostałe (Pu-Erh Straeberry,Yerba Mate Lemon,Rooibos Sunrise,White Pearl of Fujian) W sklepie

Wielki apetyt
Konkurs z Lemon lovely 95

razem mam dla was coś zupełnie innego konkurs z Lemon Lovely . Konkurs trwa od  23.01.2013 do 2.02.2013r. Do wygrania jest super,słodki zestaw wykonany specjalnie dla was. Zapraszam również do sklepu ,w którym możecie nabyć takie cudeńka. Lemon lovely ma również swój fanpage na Facebook'u Zasady udziału w konkursie: Zapraszam do obserwowania mojego bloga i polubienia

Wielki apetyt
Rhubarb and ginger jam - dżem rabarbarowo-imbirowy 233

crusty bread with cup of tea in the morning. Ingredients for 2 jars like on the picture: 450 g of fresh rhubarb stalks 430 g sugar juice of half lemon 1 tablespoon of water thumb size fresh ginger - grated  2 sterilized jars Method: Place the saucer into the freezer. Wash and trim rhubarb stalks(...)want to remove the outer skin layer, which can be too fibrous. Cut into small pieces. Put the rhubarb, ginger, water and lemon juice into the pan and bring to the boil. Simmer gently for about 10 minutes. Take off the heat and add the sugar. Mix it until all sugar is dissolved and continue to boil quite rapidly

Kulinarna rozmowa
LEMON CURD / KREM CYTRYNOWY 187

Słodko-kwaśne, intensywne, kremowe i gładkie słońce w słoiczku, pachnące latem, optymistycznie żółte i napawające radością. A to tylko krem cytrynowo-jajeczny. Lemon curd uwielbiam! W każdej wersji, w każdym wydaniu, choć najbardziej ot tak, prosto ze słoiczka. Jest banalnie łatwy, efektowny, a do tego wszechstronny. Nadaje się do naleśników, placków, kanapek, a nawet jako nadzienie do tarty cytrynowej(...)bezą. LEMON CURD /zmodyfikowany przepis z: Moje Wypieki / sok i skórka z 4 cytryn 2 całe jajka 2 żółtka 200g ksylitolu 1 czubata łyżka mąki jaglanej 1 łyżeczka oliwy Jajka roztrzepuję z żółtkami, dodaję cytrynę, cukier i mąkę. Wszystko umieszczam w rondelku i nieustannie mieszając, gotuję 2-3 minuty (gdy powstaną grudki, zmiksować blenderem). Dodaję oliwę, ponownie gotuję 2 minuty

W kuchni Karmel-itki
Surówka z buraków II, Česká Hospoda 239

salad comes from my mum:). Ingredients: 3-4 small beetroots 1 big apple a few tablespoons of natural yoghurt horseradish (raw, grated or jarred) juice from 1 lemon (or more) salt, pepper Peel the apple and beets and chop them in a blender (you can grate them as well). Add yoghurt, horseradish, lemon juice and season with salt and pepper

Qlinarnie i Qlinarnie
Ryba z pieczarkami w sosie śmietanowym / Baked fish with mushrooms and cream sauce 346

danie natychmiast, posypane pietruszką. Smacznego! English version Baked fish with mushrooms and cream sauce (4 servings) Ingredients: 1 carp, washed and cut into 2 cm slices or fillets 1/2 lemon, cut into slices salt and pepper 3 cloves 2 allspice berries 1 bay leaf 1 tablespoon butter 150 g button mushrooms, cut into thick slices 2 teaspoons of flour(...)vegetable stock 250 ml of cream 36% 1 teaspoon Dijon mustard pinch of sugar chopped parsley to serve Preparation: Season carp slices with salt and pepper, cover with lemon slices and place for 2 hours in the refrigerator. Place the fish into a saucepan and pour in the water just to cover. Add cloves, allspice and bay leaf and bring

karmelowy
Brązowy ryż z jabłkami, Bagdad Cafe 231

delicious and healthy version of the popular dessert. Ingredients: 200 g brown rice favourite milk 3-4 big apples 1 ts cinnamon  ½ ts ginger a pinch of cardamom lemon juice xylitol (or sugar) oil for greasing Cook rice in milk. Peel and cut apples into bigger pieces. Heat a few tablespoons of water in a wide saucepan, add apples(...)cinnamon, ginger and cardamom. Cook until the apples are soft (pour in some more water if necessary). Season to taste with xylitol and lemon juice. Grease a baking dish with oil. Place rice and apples in it and bake for ca. 25-30 minutes at 170-180°C. Jasmine and her husband’s fight ends in a split-up… somewhere

Qlinarnie i Qlinarnie
Tikka Masala z jagnięciną / Lamb Tikka Masala 286

cloves, 1/8 teaspoon ground nutmeg 1 cup beef/chicken stock 800 ml tomato sauce (passata) 2 tablespoons tomato paste 2 teaspoons brown sugar (more or less to taste) 1 tablespoon lemon juice 3/4 cup heavy cream 1/4 cup fresh chopped parsley or cilantro, plus more for garnish if desired cooked rice for serving Preparation: For the lamb and marinade, combine(...)cumin, and crushed red pepper flakes, cinnamon, cardamom, cloves and nutmeg, and sauté until fragrant, about 30 seconds, stirring constantly. Stir in the broth, tomato sauce, tomato paste, sugar, lemon juice and add lamb Bring up to a boil, turn the heat down to low, and simmer until the vegetables are tender and the sauce is thickened, about

karmelowy
Bezglutenowy "sernik" jaglany z borówkami, Przyjaciele 215

water and oil and form the pastry dough with your hands. Add some more oil/flour if necessary.   Filling ingredients: 1.5 - 2 glasses dry millet milk for cooking lemon juice of 1-2 lemons 1 package coconut cream xylitol (or regular sugar, etc. – as much as you want) 1 glass bluberries + 1 big handful for garnish (you can use frozen(...)berries or preserves) 2 bars of white chocolate for icing Cook millet in milk (can a bit vercooked). Add lemon juice, xylitol and chopped coconut cream. Blend all to a smooth paste. Divide into 2 parts. Add blueberries to the bigger part and blend/mix again. Grease the bakeware (round 28 cm diameter or square 20 cm x 20 cm) with

Qlinarnie i Qlinarnie
Herrings with strawberries and dill sauce 169

people. 300 g herrings 250 ml milk (to soak herrings) 150 g fresh strawberries 150 g sour cream 1 tablespoon sugar 1 tablespoon lemon juice 2 tablespoon chopped dill freshly ground pepper to taste salt to taste METHOD: Put herrings into the bowl, pour the milk, soak for 1 - 2 hour (milk puts salt out of herrings(...)towel, then cut into small pieces. Wash the strawberries, dry them, cut out the shanks, then chop the strawberries into quarters. In a bowl, mix togheter sour cream, sugar, lemon juice, dill, a pinch of salt and freshly ground pepper. On a serving plate put the herrings and strawberries, pour dill sauce and sprinkle freshly ground pepper. Enjoy your meal

W kuchni Katie
Sernik cytrynowy 170

ziemniaczanej sok z 1 cytryny + skórka otarta z 1 cytryny 2 łyżeczki cukru waniliowego spód 125 g kruchych ciasteczek 50 g masła wierzch 125 g mascarpone 125 g lemon curd ozdoby plasterek cytryny mięta złote perełki Na samym początku przygotować ciasteczkowy spód: ciasteczka pokruszyć i dodać do nich rozpuszczone masło. Za pomocą łyżki wszystko ze sobą połączyć. Przygotowaną masę(...)kąpieli wodnej, tzn. obok formy z ciastem położyć naczynie z wodą). Sernika nie wyjmować z gorącego piekarnika (tj. trzymać go w nim tak długo, aż piekarnik będzie zimny).  Lemon curd wymieszać z serkiem mascarpone na jednolitą masę. Jeżeli według was polewa straciła na kolorze można dodać odrobinę żółtego barwnika.  Przygotowaną polewą posmarować wierzch sernika. Od razu ozdobić cytryną

Ugotować
Sernik potrójnie cytrynowy - najlepszy! 244

blenderem) 500 g serka mascarpone 3/4 szklanki cukru 4 duże jajka 3 łyżki mąki ziemniaczanej sok wyciśnięty z 3 cytryn skórka starta z 1,5 cytyn Krem cytrynowy - tzw. lemon curd, z przepisu Marthy Stewart 3 duże jaja 100 g cukru 100 g zimnego masła sok z 4 cytryn skórka starta z 1,5 cytryny Dno i boki tortownicy wykładamy(...)napowietrzać - tylko tak, aby wszystkie składniki się połączyły. Ser przelewamy na podpieczony spód i pieczemy w temperaturze 100 stopni przez 3 godziny. Studzimy przy uchyonych drzwiczkach piekarnika. Krem cytrynowy, lemon curd (kremu wyszło mi sporo, do sernika zużyłam ok. 1/3 - resztę przechowuję w szczelnym pojemniku w lodówce) Rondelek umieszczamy na większym garnku z gotującą się wodą. Do rondelka wbijamy jajka

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Kremowa zupa dyniowa z winem 179

lentils  half a glass of basmati 2 cloves of garlic 1 onion oil 3 bigger chunks of pumpkin, cut into thick dice 3 tbs regular or plant cream lemon juice few tbs of semi-dry red wine salt, pepper roasted pumpkin seeds Method: Separately boil basmati and lentils, drain off. Heat oil, finely chop onion and garlic(...)while. Add pumpkin, pour in water slightly above pumpkin surface. Cook until pumpkin is soft. Next add basmati and lentils. Blend well. Add cream, season to taste with lemon juice, wine, salt and pepper. Stir well. Serve sprinkled with roasted pumpkin seeds. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

Qlinarnie i Qlinarnie
Pasta do chleba z białej fasoli 228

really easy to make and very satiating. Ingredients: 1 can of white beans 2-3 dill pickles 2-3 tbs of sesame seeds 1 tbs of olive oil optionally: lemon juice Method: Drain beans and rinse with water. Blend well with sesame seeds and olive oil (lemon juice). Next add finely chopped dill pickles and stir well with a spoon

Qlinarnie i Qlinarnie
A’la Waldorf, Drive 158

Oscar Tschirky in New York at the end of 19 th century.   Ingredients: 2 small apples ½ small celeriac 2 cabbage leaves handful of walnuts handful of raisins lemon juice, salt, pepper to taste optionally: 2 tbs of cream Finely chop: apples, celeriac, cabbage, walnuts. Place in a bowl. Add raisins. Season to taste with lemon juice, salt, pepper (optionally

Qlinarnie i Qlinarnie
Spaghetti al pesto i kilka czeskich filmów 195

olive oil 100-150g grated cheese ½ cup of sunflower seeds bunch of fresh basil 1 tbs of dried basil 2 cloves of garlic salt, pepper, lemon juice optionally: 200g green beans 2 potatoes Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband(...)dish). Mix: olive oil, cheese, sunflower seeds, garlic and basil in a bowl. Immediately add sauce to spaghetti, also add green beans and potatoes. Season with salt, pepper and lemon juice. Stir well and serve warm. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

Qlinarnie i Qlinarnie
Panir – domowy ser, Mad Men 161

quick and easy to prepare. Tastes best coated in turmeric and salt and fried in oil. Found here . Ingredients: 1.5 l whole milk 1 small natural yogurt 5 tbs lemon juice sieve Bring milk to the boil. When it starts boiling, add yogurt mixed with lemon juice. Whey will start separating from curds. When it’s   completed

Qlinarnie i Qlinarnie
Rozgrzewająca herbata i Siostra twojej siostry 164

photo above): Ingredients for 4 small cups: 2 black tea bags 1/3 ts ginger 1/3 ts cinnamon sweet syrup or home-made juice, e.g. raspberry, sweet beetroot, etc. lemon juice Boil about 300-400 ml of water and brew tea in a bigger pot or tea pot. Add cinnamon, ginger and lemon juice. Finally, sweeten with some syrup. That

Qlinarnie i Qlinarnie
Pasztet sojowy (niepieczony) i Dochodzenie 210

piece of vegetable. Enjoy! Ingredients: ½ glass soybeans 2 tbs tomato concentrate ½ cup water 2 tbs olive oil 1 tbs corn starch 1 cup buckwheat salt, pepper wine vinegar or lemon juice Soak soybeans overnight. Cook the next day. Also cook buckwheat. Thoroughly mix all ingredients. Season to taste with salt, pepper and lemon juice or wine vinegar. Has anyone seen

Qlinarnie i Qlinarnie
Majonez wegański, Subway 190

wholemeal roll, veggies, beet cutlet and vegan mayo), baked French Fries and a raw vegetable salad. Ingredients: 150 ml thicker rice milk (or soy) 1ts salt 1 ts lemon juice 300 ml oil optionally: 2 tbs mild mustard vinegar (carefully, just to taste) 10 g herbs Pour the milk into the blender beaker. Add salt and lemon juice (I also

Qlinarnie i Qlinarnie
Kotlety jaglane i buraczana surówka, Liszt 224

salt, pepper Raw beetroot salad ingredients: 1 small beetroot ½ small onion ½ big apple or a small one 1-2 gherkins sauce: 2-3 tbs olive oil, salt, pepper optionally: lemon juice Roast millet, pour over with boiling water, rinse and drain off water. Chop garlic and onion, fry in oil. Add the veggies to the millet together with herbs, sunflower(...)sprinkled mine with some flaxseed oil. Chop vegetables (e.g. with a blender) or grate them. Pour olive oil over them, season to taste with salt, pepper and add lemon juice. Stir

Qlinarnie i Qlinarnie
Humus z kuminem, Tajemnica Filomeny 231

first thing on-line and you can make the second yourself or buy in a supermarket. Ingredients: 1 glass boiled chickpeas (or tinned) ½ glass cold water (or more) lemon juice squeezed out of ½ lemon 3-4 ts cumin 3-4 tbs tahini 3-4 tbs olive oil 1-2 cloves of garlic garlic salt or regular salt Mix or blend

Qlinarnie i Qlinarnie
Jaglana panna cotta, giełda staroci i antyków 207

boil millet (also tried cooking it in milk but I liked the first version better). Ingredients: ½ glass millet 1 and ¼ glass water 1 vanilla bean 2-3 tbs sugar lemon juice to taste sauce: 1 glass strawberries + ½ ts corn flour or blended/mixed strawberries Cut the vanilla bean in half lengthwise, remove the seeds with a knife or a teaspoon(...)both (the seeds and bean) into water and bring to the boil. Next add millet, sugar and cook until soft. Blend all, season to taste with lemon juice. Place the mixture in a silicone muffin pan (or another small silicone bakeware) and keep it in the fridge for at least 2 hours. After taking out, pour over with the sauce

Qlinarnie i Qlinarnie
Aromatyczna fasolka w pomidorach z tofu, Café Mini 226

small white beans oil 1 onion 3 cloves of garlic 1 package smoked tofu (or regular tofu) 1 tin of diced tomatoes 2-3 tbs of tomato concentrate lemon juice, a few tbs of red wine 1ts of each: savory, marjoram, lovage sweet smoked paprika and hot paprika (non-smoked) 4 allspice grains, 3 bay leaves  salt, pepper Soak(...)aside on a small plate. Heat some oil and fry diced tofu. Add the following into the saucepan with beans: fried tofu, onion and garlic, tomatoes, concentrate, wine, lemon juice, herbs and spices. Cook for ca. 15 minutes. Remove allspice grains and bay leaves. You can season the dish if necessary. Serve it e.g. with basmati rice. Bon appetite

Qlinarnie i Qlinarnie
Staropolski piernik z orzechami, Tam gdzie rosną grzyby 192

butter 4 eggs ½ glass sour cream 1 packet baking powder 1.5 packet gingerbread spice mix 3 glasses flour 1.5 glass chopped walnuts 4 tbs candied orange peel one lemon zest Bring honey with sugar to the boil. Let it cool down until it is lukewarm. Add eggs and butter while stirring. Pour in cream mixed with baking powder and gingerbread(...)spice mix. Mix all thoroughly. Add flour, walnuts, orange peel and lemon zest. Bake for 1 hour and 15 minutes at 180°C. Regina and Lucien live in the suburbs of a big city. They make their living by selling wild mushrooms to some New York restaurants. Regina, however, dreams of stabilization and when such an opportunity happens, she doesn

Qlinarnie i Qlinarnie
Szarlotka, Hobbit: Bitwa pięciu armii 257

thick cream   oil for greasing the bakeware Filling ingredients: ca. 1.5 kg quite sour apples ½ ts cinnamon (or more) 5 dag raisins 2.5 tbs sugar ½ ts lemon zest 2-3 egg whites 1 tbs powdered sugar 1 pinch salt Place the flour in a wide bowl (save 2 tablespoons for rolling the pastry), add baking powder and butter. Chop(...)into small pieces, place in a pot, pour in a few tablespoons of water and cook until soft. Stir from time to time. Next add cinnamon, raisins, sugar and lemon zest. Cook for a few more minutes. Remove from heat and let it cool down. Preheat oven to 200°C. Sprinkle the pastry board with some flour, put the bigger

Qlinarnie i Qlinarnie
Jaglane pralinki z białą czekoladą, Quincy Jones 206

want to just try out the recipe, decrease the amounts of ingredients. The recipes makes 30-40 pieces. Ingredients: ca. 3.5 glasses boiled millet 2 bars white chocolate lemon juice (I used 2 lemons, you can use less) powdered sugar/another dry sweetening agent thickening agent: coconut flakes (or crumbled biscuits, oatmeal cookies, etc.) for coating: coconut flakes or cacao Boil(...)millet until fluffy. Break chocolate into small pieces and in a bowl stir with a few tablespoons of boiling water until it has molten. Add millet, lemon juice, sugar and stir thoroughly. If the mixture isn’t thick enough, add some coconut flakes (or crumbled cookies/biscuits). Form small balls. Next coat them in coconut flakes or cacao. Keep

Qlinarnie i Qlinarnie
Zupa pietruszkowo-jabłkowa, Sweeney Todd 206

turned out to be a great one. Enjoy! The recipe makes 2 servings. Ingredients: 3 parsleys 3-4 small apples 1 onion 2-3 tbs butter or oil lemon juice salt, pepper marjoram 2-3 tbs poppy seeds Peel the apples, parsleys, onion and finely chop (with a knife or a blender). Heat butter or oil in a saucepan(...)vegetables and fruit. Fry for a short while.   Later pour in ca. 1 litre water and cook until soft (ca. 15-20 minutes). Blend. Season to taste with lemon juice, salt, pepper and marjoram. You can sprinkle the soup with some poppy seeds before serving. The musical Sweeney Todd: t he demon barber of Fleet Street

Qlinarnie i Qlinarnie
Zupa soczewicowo-imbirowa, Shang Hai 223

original recipe. This is an attempt to recreate the taste of the soup but I think it’s a very successful one. You should serve the dish with lemon segments. They should be squeezed out into the soup right before eating. The recipe makes 4 servings. Ingredients: 2-3 leeks 2 garlic cloves 1 big peeled piece ginger(...)lentils and diced potatoes. Cook until soft (ca. 20 minutes should be enough). Blend/mix thoroughly. Season with salt and pepper. Pour the soup into bowls and serve with lemon segments

Qlinarnie i Qlinarnie
Miodowo-musztardowe udka kacze z gruszkami / Honey mustard duck legs with pears 268

pears (8 servings) Ingredients: 2 medium onions, finely chopped 1/2 cup melted butter 1/2 cup Dijon mustard 1/2 cup honey 5-6 pears, cut into wedges juice of 1/2 lemon 3 small onions, quartered 2 tbsp melted butter 8 duck legs Preparation: Mix the 2 chopped onions, 1/2 cup melted butter, honey and mustard. Loosen the skin over the portion(...)Preheat the oven to 190 oC and put the duck inside for 1 1/2 hours, basting every 30 minutes with the reserved mustard mixture. In the meantime, stir the lemon juice into the pear wedges and set aside. Stir the melted butter into the onion quarters, adding them to the oven after the duck has cooked for 45 minutes. Cook

karmelowy
Pieczony pstrąg nadziewany grzybami / Mushroom stuffed trout 241

pieces bacon, chopped 1 onion, diced 5-6 medium button mushrooms, chopped 1 tbsp fresh thyme, chopped 1 heaping tbsp parsley, chopped 1 slice bread, toasted and crumbled lemon for juice and garnish salt and pepper to taste Preparation: Squeeze lemon juice over trouts and season with salt and pepper. Heat small pan on medium heat and fry the bacon

karmelowy
Tarte Tatin 228

bitą śmietaną;). Smacznego! English version Tarte Tatin (22-24 cm baking pan, 8 servings) Ingredients: sheet of puff pastry 5 medium apples, peeled, cored and halved juice of 1/2 lemon 120 g unsalted butter, softened 160 g caster sugar Preparation: Sprinkle apples with lemon juice. Spread the butter evenly over the base of tatin mould or a heavy ovenproof

karmelowy
Cytrynowa beza 237

Czas przygotowania: 5 godzin Składniki na 2 blaty: 6 białek 300 g drobnego cukru do wypieków szczypta soli 1 łyżeczka octu Krem: 125 g mascarpone 150 g lemon curd, kremu cytrynowego 250 ml schłodzonej kremówki 3 łyżki lemon curd, kremu cytrynowego     Wykonanie: Schłodzone białka z dodatkiem soli ubijamy na sztywno mikserem na najwyższych obrotach. Następnie dodajemy

Kulinarne przygody Gatity
Lamb koftas - kofty jagnięce 235

coriander salt and pepper Handful of shelled pistachio nuts  2 tablespoons of sweet chili sauce 4 soft tortillas little gem leaves radishes hummus natural yogurt fresh coriander leaves lemon zest Crush the pistachios in the pestle and mortar.  Mix the meat with spices and salt and pepper.  Form 4 sausage shape koftas. You can use wooden skewers(...)either in the microwave or on the frying pan. Place one kofta in the middle of tortilla add lettuce leaves, radishes, hummus and yogurt. Sprinkle with coriander leaves and lemon zest. Wrap into a roll and enjoy! Kuchnia Bliskiego Wschodu jest dla mnie ciągle nowościa. ale próbuje te nowe dla mnie smaki i muszę przyznać, że bardzo mi odpowiadają. Jagnięcina

Kulinarna rozmowa
Lemon curd, krem cytrynowy 310

Dziś na blogu będzie słodko-kwaśno, a to za sprawą pysznego kremu cytrynowego, zwanego lemon curd. Krem jest bardzo prosty do zrobienia, jest mocno cytrynowy i bardzo smaczny. Można go wykorzystać do przekładania ciast, ciasteczek,  do różnych deserów cz też jako dodatek do lodów. Tym razem moje miejsce w kuchni zajęła starsza córka, a sos, który zrobiła  wykorzystała(...)przełożenia bezy. Przepis na bezę wkrótce.   Lemon curd, krem cytrynowy Czas przygotowania: 40  minut Składniki: 70 g drobnego cukru 2 żółtka 1 białko 40 g masła sok z 1 cytryny   Wykonanie: W miseczce umieszcza,y żółtka, białko i cukier, mieszamy trzepaczką. Miskę ustawiamy nad  garnkiem z  gotująca się wodą i podgrzewamy nad parą

Kulinarne przygody Gatity
limonkowo cytrynowa tarta z bezą 181

przebić.  Cytrynową masę po ostudzeniu przekładamy na upieczony wcześniej spód tarty. Na samą górę przekładamy ubitą pianę z białek. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach C. inspiracja : (nadzienie lemon meringue tart) - Ina Garten – Barefoot Contessa. Zmieniłam trochę proporcje jeśli chodzi o nadzienie i dodałam zdecydowanie mniej cukru. Inspiracja beza:  beza na podstawie przepisu ze strony mojewypieki.com (lemon meringue

noteskulinarnyfiga
Naleśniki herbaciano - brzoskwiniowe pysznie nadziane 297

ciemniejsze niż tradycyjne i zapewniam że pyszne.  Naleśniki herbaciano - brzoskwiniowe pysznie nadziane SKŁADNIKI:   Na naleśniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 jajko 1 saszetka herbaty Richmont peach lemon star (brzoskwiniowa) 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru   1 szklanka soku w puszki z brzoskwiniami oliwa lub olej kokosowy do smażenia Na krem: 250 g sera(...)masa się nie rozpływała.   Naleśniki zwijamy w ruloniki i ewentualnie możemy polać roztopioną czekoladą. Dziś do przygotowania naleśników wykorzystałam jeden ze smaków herbat Richmont . Wybrałam smak peach lemon star czyli mieszankę owocową kryjącą słodycz brzoskwini pod cytrusowym bukietem, gdyż chciałam aby naleśniki miały wyczuwalny brzoskwiniowy smak i aromat.  W ofercie sklepu richmont poza tym smakiem jest jeszcze wiele

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Mussels in tomato sauce 274

people. 500 g fresh mussels 2 tablespoons butter 2 cloves of garlic 150 ml white, dry wine 2 tomatoes 2 tablespoons chopped parsley salt and pepper slice of lemon warm baguette METHOD: 1. First peel the skin off the garlic clove and place in garlic press, squeeze through and cut off with knife. Then peel of the tomatoes(...)minutes. 4. Then season with salt, pepper and chopped parsley. 5. Thicken the sauce with 1 tablespoon of cold butter. Serve with warm baguette, a piece of lemon and a glass of white wine. Happy Valentine

W kuchni Katie
Zupa cytrynowa z kurczakiem i estragonem 448

Bardzo dobrze! Już prawie zapomniałam, że zupy są przecież takie dobre! Przekartkowałam nową książkę i spośród kilku przepisów wybrałam zupę na 27 dzień marca: Cream of Chicken with Lemon & Tarragon. Nie jadłam nigdy zupy cytrynowej, zatem najwyższa pora spróbować! Postępowałam dokładnie wg przepisu - zupa wyszła smaczna, intensywnie aromatyczna, zupełnie inna niż do tej pory jadałam. SKŁADNIKI: Dla 4 osób

W kuchni Katie
Kurczak pieczony na puszce z piwem / Beer can chicken 408

teaspoon smoked paprika 1 teaspoon garlic powder 1/2 teaspoon onion powder 1/8 teaspoon chili powder 2 tablespoons unsalted butter, at room temperature 3 tablespoons of olive oil 1 lemon, sliced Preparation: Preheat the oven to 220 oC. Prepare baking dish. Open the can of beer and pour about 1/4 of it into the dish, next(...)combined and smooth. Gently lift the skin of the chicken and rub the butter thick layer all over the breasts (under the skin) and the thighs. Next slide the lemon slices underneath the skin, in one layer. Gently sit the chicken on top of the can of beer which is in the dish. Rub the outsides with olive

karmelowy
Pear and Vanilla Cake - Ciasto Waniliowe z Gruszkami 232

very hard to resist it when the mouthwatering fragrance of vanilla wafts through the house. Ingredients: 500 g of pears 1 tablespoon of Williams liquer (optional) juice of 0.5 lemon 75 g of brown sugar 75 g of flour 1 heaped teaspoon of baking powder 3 eggs pinch of salt 50 g of melted butter plus extra(...)vanilla paste or seeds scraped out of one vanilla pod Method: Heat the oven to 170C (fan). Prepare the round cake tin. Cut the pears and add the lemon juice and Williams liquer if using. Leave them on the side. Beat the egg whites with a pinch of salt slowly adding sugar. Follow by the egg yolks, flour, baking powder

Kulinarna rozmowa
Sernik z karmelem pomarańczowym! 220

stopni. Ostanie 10 minut z termoobiegiem. KARMEL POMARAŃCZOWY: - 125 g masła - 170 g cukru - 1 cała pomarańcza - bez skórki ( zmiksowana w blenderze) - 60 ml soku z pomarańczy - 3 łyżki lemon curd - 2 łyżki śmietany 36% W rondelku rozpuść masło, dodaj cukier i sok z pomarańczy, mieszaj ciągle łyżką, masa ma się gotować. Po około 6 minutach dodaj lemon curd

SMYKWKUCHNI
Lemon curd 167

Lemon curd robiłam już kilka razy. Można kupić gotowy, ale cena mnie odstrasza (od 20 zł wzwyż za słoiczek!). Jak dla mnie to najlepszy produkt kuchni angielskiej. Nie pozostaje mi nic innego jak po kilku latach przeprosić moją host family z Anglii. Tak, to ja wyjadałam łyżeczką lemon curd ze słoiczka... ;) Ten cudowny krem można wykorzystać na kilka sposobów. Można

bistro mama
Orange curd 129

lemon curd jestem zakochana bezgranicznie. Co jakiś czas robię i zjadam na śniadanie z dodatkiem tostów. Tak, tak, nie inaczej. To tosty są tutaj dodatkiem, bo lemon curd zawsze jest na pierwszym planie. Tym razem w wersji pomarańczowej, z przepisu znalezionego w angielskiej gazecie z 2002 roku "Good Housekeeping". Kilka gazet przywiozłam ze sobą z UK i pilnuję

bistro mama
Sernik na kruchym spodzie / Cheesecake on a brittle underside 159

waniliowego / a few drops of vanilla flavor skórka z pomarańczy / orange peel 2 łyżki mleka w proszku / 2 tablespoons milk powder sok z połowy cytryny / juice of half a lemon szczypta soli / pinch of salt cukier puder /  powdered sugar Sposób przygotowania / Preparation : Przygotowanie: 30 min, pieczenie: ok. 50 min, ilość porcji: 16 Najpierw wyrabiamy kruche ciasto, czyli przesiewamy mąkę(...)prepare the cheese mass. First, we melt the butter and cool it. Then, we whip protein with a pinch of salt to stiff. We add sugar, vanilla sugar, flavor, lemon juice to the yolks and whip all. Then, we add curd, milk powder, pudding and mix everything in a single mass. At the end,we add the butter, orange peel

Projekty ze smakiem
Piernikowe ciastko z płynnym wnętrzem / Gingerbread lava cakes 294

cakes (8 cakes) Ingredients: 170 g white chocolate, chopped 110 g butter or margarine Palma 1/4 cup brown sugar 1/4 cup honey 2 teaspoons vanilla extract pinch of grated lemon zest 4 egg yolks 4 egg whites 3/4 cup flour 1/4 teaspoon salt 1 1/2 teaspoons ground cinnamon 1 teaspoon ground ginger 1/8 teaspoon ground cloves Preparation: Preheat oven(...)cinnamon, ginger and cloves in a bowl. In a small heavy saucepan, melt margarine and white chocolate over medium-low heat. In a separate bowl, combine honey, vanilla and lemon zest. Pour the warm butter mixture into the honey mixture and stir until combined. Using a whisk, add egg yolks to the molasses mixture one at a time until thoroughly

karmelowy
Rolada bezowa z kremem cytrynowo-śmietankowym 384

łyżeczki białego octu winnego 1 łyżeczka mąki kukurydzianej (lub ziemniaczanej) 1/2 łyżeczki esencji waniliowej Na krem : 250 ml śmietany 30-36% cukier puder ok. 5 łyżek kremu cytrynowego (tzw. lemon curd – przepis poniżej)   Etap 1: Przygotować lemon curd: 90 ml wyciśniętego soku z cytryny pół łyżeczki otartej skórki cytrynowej 90 g cukru 1-2 jajka 60 g masła

UgotujmyTo.pl
Świąteczna kaczka pieczona z sosem wiśniowym z winem Porto / Christmas roast duck with port and cherry sauce 263

version Christmas Roast Duck with Port and Cherry Sauce (4 servings) Ingredients for the duck: 1.50-2kg whole duck 1/2 onion 4 cloves of garlic 1 wedge of lemon few sprigs of thyme Ingredients for the glaze: 2 tbsp brown sugar 3 tbsp honey 150ml port 2 tbsp balsamic vinegar a splash each of soy sauce and worcestershire Ingredients(...)score the skin in a criss cross pattern. Rub sea salt and black pepper liberally over the skin and inside the cavity. Stuff the cavity with the onion, garlic, lemon and thyme and set aside while you prepare your glaze. To make the glaze, combine all the ingredients in a saucepan and bring to a boil. Simmer for 5 minutes

karmelowy
Polędwiczka wieprzowa z pieczoną dynią i dressingiem miodowym / Pork tenderloin with roasted pumpkin and honey dressing 272

honey 6 tbsp oil 1 tsp balsamic vinegar 500-600 g pork tenderloin sea salt a pinch of paprika 2 tbsp ground black pepper 2 tbsp olive oil Honey-lemon dressing: 4 tbsp olive oil 1 tbsp soy sauce 1 tbsp lemon juice 1½ tbsp of honey 1 clove garlic, minced pinch of salt and pepper Preparation: In a large

karmelowy
Panna cotta z musem malinowym / Panna cotta with raspberry mousse 155

wysmarowania foremek / oil for the lubrication of molds 250 g świeżych lub mrożonych malin / 250 g fresh or frozen raspberries sok z 1/2 cytryny / juice of half a lemon 16 g cukru waniliowego / 16 g vanilla sugar   Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: 30 min, chłodzenie: 3 godziny, ilość porcji: 14   Żelatynę przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu, jeśli używamy płatków(...)smear oil the forms and we pour the cream into the forms and insert in the fridge to shear. Then we make raspberry mousse. We mix the raspberries, lemon juice and sugar and insert in the fridge. Before serving, we put panna cotta on a plate and we make garland around her with the mousse.  Enjoy your meal

Projekty ze smakiem
Złocisty kurczak z pieczonymi ziemniaczkami i musem ananasowym / Golden chicken with baked potatoes and pineapple mousse 210

Składniki / Ingredients: 500 g piersi kurczaka /  500 g chicken breast 1 łyżeczka czosnku / 1 teaspoon garlic sok z cytryny / lemon juice 4 łyżki przyprawy do kurczaka /  4 tablespoons seasoning for chicken 1 łyżeczka soli / 1 teaspoon salt 1 łyżeczka kurkumy / 1 teaspoon turmeric 2 łyżki oleju / 2 tablespoons oil masło do wysmarowania formy / butter to grease the form(...)well, dry and cut into pieces equal (so that all pieces of chicken baked at the same time). After preparing the chicken, we put chicken into a bowl, add lemon juice, garlic, turmeric, salt, oil and seasoning for chicken (company, this is a matter of taste - I use Galeo). Then, we mix everything well and leave it for about

Projekty ze smakiem
Grzane wino / Mulled wine 185

honey 4 sztuki goździków / 4 pieces of cloves 0/5 łyżeczki imbiru / 0/5 teaspoon of ginger 2 plasterki pomarańczy / 2 slices of orange 1 plasterek cytryny / 1 slice of lemon Sposób przygotowania /  Preparation: Przygotowanie: 5 min, gotowanie: ok. 30 min, ilość porcji: 2 Wlewamy wino do garnka. Dodajemy cukier waniliowy, cukier cynamonowy, goździki i imbir. Gotujemy wino na wolnym ogniu(...)juice of 1 orange slice and we mix very well, before heated up. Just before serving, we add honey (1 teaspoon), a slice of orange and lemon. Done :)! W barwach jesienni i rozgrzewa nas w chłodne jesienne wieczory

Projekty ze smakiem
Grzaniec z białego wina / Mulled with white wine 186

cloves 0/5 łyżeczki imbiru / 0/5 teaspoon of ginger  szczypta rozmarynu /  pinch of rosemary 1 plasterek mandarynki / 1 slice of mandarin 1 plasterek cytryny / 1 slice of lemon miód /  honey Sposób przygotowania /  Preparation: Przygotowanie: 5 min, gotowanie: ok. 30 min, ilość porcji: 2 Wlewamy wino do garnka. Dodajemy cukier, gałkę muszkatołową, goździki, sok z mandarynki, rodzynki, szczyptę(...)bring the wine to a boil). We pour the wine to the cups (we filter them ) . Just before serving, we add honey (1 teaspoon), a slice of mandarin and lemon. Done

Projekty ze smakiem
Ozór wołowy w sosie chrzanowym z konfiturą cytrynową. 189

Beef tongue with horseradish sauce and lemon jam. Z ozorami jest tak. Większość  ich nie jada, nawet nie wie czy jest dobry albo niesmaczny i  po prostu mówi, że nie lubi. W sklepach trudno kupić ozory, ale o dziwo jest często  w menu  dobrych restauracji.  Należę do  grupy lubiącej ozory. Można je podawać(...)chrzanowy: Masło rozpuścić w garnuszku, dodać mąkę, wymieszać rózgą i rozprowadzić cały czas mieszając bulionem. Dodać śmietanę, sok z cytryny i pieprz. Konfitura cytrynowa do mięs i ryb . Lemon jam. Składniki. 2 cytryny 1 ząbek czosnku 5 plasterków imbiru 1 cebula 5dag rodzynek 2 liście cytryny lub limonki 1 łyżeczka ostrej musztardy 1/2 łyżeczki kminku mielonego 1/2 łyżeczki kolendry

Kulinarny karnet Christophera
Green Tea Masala 184

różni się przede wszystkim tym, że nie dodajemy mleka :) Herbatę możemy przygotować z klasycznej zielonej herbaty (wówczas trzeba dodać plasterek cytryny), lub tak jak ja z Nestea Green Tea Lemon. No to do dzieła! Składniki (na 2 filiżanki): 400 ml Nestea Green Tea Lemon 2 strąki kardamonu 5 goździków 2 gwiazdki anyżu 1 laska cynamonu 2 cm imbiru 1/4 łyżeczki

Tajskie smaki
Ciasteczka nadziewane jabłkami i solonym karmelem / Salted caramel apple hand pies 288

teaspoon baking powder 200 g cold unsalted butter, cut into cubes 1/2 cup cold sour cream Ingredients for the filling: 2 cups small diced apples 2 teaspoons fresh lemon juice 1/2 teaspoon cinnamon 1/4 cup sugar 2 teaspoons all-purpose flour 8 store-bought soft caramels, roughly chopped sea salt for sprinkling 1 egg lightly whisked with 1 tablespoon water(...)wrap it securely in plastic wrap and refrigerate it for at least 30 minutes while you make the filling. Make the filling: in a small bowl, combine the apples, lemon juice, cinnamon, sugar and flour, stirring until thoroughly mixed. Set aside. Preheat the oven to 220 oC. To assemble the pies: remove the dough from the refrigerator and unfold

karmelowy
Cytrynowe wspomnienie 144

Składniki: 1 saszetka herbaty green tea lemon Teekanne, 25 ml wódki, 100 ml soku z antonówki, 2 plasterki cytryny, 1 plasterek pomarańczy, do dekoracji: skórka z cytryny.   Przygotowanie:       Zaparzamy herbatę green tea lemon Teekanne 100 ml wrzątku. Następnie odstawiamy do ostudzenia, mieszamy z wódką i sokiem z antonówki. Plasterki cytryny i pomarańczy nadziewamy na słomkę

Aga w kuchni
Pstrąg łososiowy 226

bardziej tłusty. Filet z pstrąga łososiowego jest smaczny, ale do łososia nie ma co go porównywać :) Składniki: 4 kawałki filetu z pstrąga łososiowego, 1/2 cytryny, 1/2 saszetki green tea Lemon Teekanne, sól morska Kamis, pieprz czarny Kamis. Przygotowanie:     Filety z pstrąga przyprawiamy pieprzem i solą. Następnie skraplamy sokiem z cytryny i posypujemy herbatą green tea lemon Teekanne. Odstawiamy

Aga w kuchni
Drink z limonką 149

Składniki: 1 saszetka herbaty green tea lemon Teekanne, 20 ml rumu, 1 plasterek limonki, 15 ml syropu cukrowego, 100 ml wrzątku. Przygotowanie:      Herbatę green lemon Teekanne zalewamy wrzątkiem i odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Następnie dolewamy rum i mieszamy. Dolewamy syrop cukrowy. Przelewamy do przezroczystego kieliszka. Dekorujemy plasterkiem limonki. Podajemy schłodzone, brzegi kieliszka można także udekorować cukrem

Aga w kuchni
Herbata RICHMONT 201

Herbata RichMont   to owocowe smaki: Richmont Cejlon Ice Richmont Peach Lemon Star Richmont Green Mint Mojito  Richmont Forest Fruits Richmont Melon Fresh Mint Richmont Mexican Dream Od jakiegoś czasu unikam picia herbaty, bo nie potrafię znaleźć smaku, który byłby dla mnie odpowiedni i zaspakajał moje oczekiwania :) Kiedy tylko nadarzyła się okazja wypróbowania herbat RichMont, z chęcią to uczyniłam(...)konserwantów, polepszaczy i sztucznych barwników, dlatego już je polubiliśmy :) moi gościom też na pewno przypadną do smaku.                     Torebkę Peach Lemon Star rozcięłam , a oto co zobaczyłam:)  Widać, że zawiera naturalne składniki, pycha. Jedyną dla mnie wadą torebek Herbaty Rich Mont jest niezbyt wygodna możliwość trzymania ich w szklankach

Proste Potrawy

Proponowane wyszukiwania