zapiekane w kapuście kiszonej Drukuj przepis Składniki 2 małe białe kapusty (może być włoska) 0,8kg kapusty kiszonej (nie kwaszonej, kiszonej) 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 0,8kg mięsa mielonego (dobrej jakości, mielonego z kawałka) 2 torebki kaszy gryczanej 2 jajka trochę bułki tartej sól pieprz 1 cebula 2 ząbki czosnku domowa vegeta listonic_name = "Gołąbki zapiekane w kapuście
CoolinarniePLKaszanka zapiekana w kapuście to danie do wykonania w piekarniku, ale w lecie można przyrządzić je na grillu. Obie wersje smakują doskonale.Składniki na 4 porcje:- 4 kaszanki- ok 70 dkg kapusty kiszonej-1 cebula-3 ząbki czosnkuDo pieczenia możemy wykorzystać blaszki aluminiowe, ale jeśli ich nie mamy, składamy potrójnie folię aluminiową.Kapustę płuczemy i solidnie odciskamy.Na dno blaszki
Maminek kulinarnymało ości. Tuszki niestety to rarytas dla cierpliwych, mają mnóstwo ości, które zdecydowanie wydłużają czas konsumpcji i mogą naprawdę zirytować. Ale dla tego smaku... po prostu warto. ŚLEDŹ ZAPIEKANY W KAPUŚCIE KWASZONEJ /własny;/ na 4 porcje 8 tuszek świeżych śledzi (bez głów i wnętrzności) sok z 1/2 cytryny suszony tymianek sól, pieprz do natarcia
W kuchni Karmel-itkiBardzo lubimy gotować po wegetariańsku. Dziś jedna z wariacji na temat pasztetu sojowego ;) Składniki: 450g suchych ziaren soi główka kapusty 2 cebule 1 marchew 5
Anioły w kuchniRobiłam już golonkę na kapuście, teraz przyszła kolej na biała kiełbasę. A niebawem będą żeberka. Kapusta kiszona zapiekana z dodatkami to po prostu smakowite jedzonko. Kaloryczne, ale od czasu do czasu można zaszaleć.6 białych kiełbas ( surowych )1 kg kiszonej kapusty350 g pieczarek ( takich bardziej dojrzałych, gdyż są bardziej aromatyczne )2 cebule ( lub 1 duża )ok. 500 ml bulionu
Ewa w kuchniascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Kawałki fileta z kurczaka zapiekane w kapuście kiszonej z grzybkami smakiem troszkę przypominają bigos, ale w przygotowaniu jest to danie dużo szybsze :) Składniki: 2 duże pojedyncze filety z kurczaka 300 g kapusty kiszonej
Symfonia smakowaCześć :)Idzie zima, więc zapraszam na kolejne rozgrzewające danie. Tym razem z kapustą kiszoną :)Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćwodzie. Odcedzam. Cebulę szklę na oliwie. Dodaję kapustę i chwilę podsmażam. Naczynie żaroodporne smaruję masłem. Wykładam połowę kapusty. Rozkładam kotlety i wykładam pozostałą kapustę. Na wierzchu układam plasterki pomidora. Oprószam solą oraz pieprzem. Przykrywam i zapiekam 60 minut w temperaturze 180 stopni
Tradycyjna kuchnia KasiTo danie bardzo łatwo się robi i lubimy je z pieczywem. Zwłaszcza świetnie nadaje się gdy jest taka jak dziś pogoda czyli paskudna i zimna. Oczywiście
Ewa w kuchnibulionem wołowym, tak by przykrył gołąbki. Wkładamy gałązkę rozmarynu. Układamy na wszystkim pozostałe liście kapusty. Zakrywamy pokrywką i pieczemy w pierwszym etapie około 40 minut w 220 stopniach góra - dół. Po tym czasie zdejmujemy liście z góry, połowa płynu powinna już wyparować, podlewamy to śmietanką, zapiekamy przez 20-25 minut tylko dół w 180 stopniach. Czas pieczenia może się wydłużyć
BaRepasGęsina na św. Marcina to piękna tradycja. Trochę zapomniana albo lekceważona z różnych powodów, ale tak jak Amerykanie mają swoje indyka tak my mamy swoją gęś
Smaczna Pyzaczasie pieczenia warto sprawdzić co dzieje się w garnku. Zapiekankę podajemy na ciepło, najlepiej w jednej z 2 opcji dodatków: z maślanką lub zsiadłym mlekiem, albo z czerwonym barszczem. Kapusta zapiekana z ziemniakami i boczkiem 2015-07-17 19:03:08 Prosta w przygotowaniu i z niewyszukanych składników, a jednak doskonale smakująca kapusta zapiekana z ziemniakami i wędzonym(...)gallery-132 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Pokrojone składniki Boczek i kiełbasę podsmażamy Składniki układamy warstwowo Składniki układamy warstwowo - c.d. Na koniec przykrywamy całość liśćmi kapusty Gotowe danie Kapusta zapiekana z ziemniakami i boczkiem Post Kapusta zapiekana z ziemniakami i boczkiem pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa
Kulinarna PokusaDziś był okropnie ciężki dzień. Rano odwożąc Pabla do przedszkola, zamiast najpierw pojechać zatankować, wybrałem drogę bezpośrednio do przedszkola. I to był mój błąd. Stanąłem i
BaRepasmnie porcja swobodnie wystarczy na dwa dni i jeszcze pewnie Wam zostanie. No chyba, że siądziecie do niej w kilka (więcej niż dwie) osób ;-) Golonka zapiekana na kapuście GOLONKA ZAPIEKANA NA KAPUŚCIE 2 kg golonki 2 kg kapusty kiszonej 6 liści laurowych 12 ziaren pieprzu czarnego 8 ziaren ziela angielskiego 8 ziaren jałowca 2 duże cebule 1 łyżka(...)gotuje, a my sięgamy po kiszoną kapustę. Płuczemy ją i wkładamy do drugiego garnka, dolewamy około 300 ml wody oraz pozostałe przyprawy. Gotujemy na wolnym ogniu przez około 70 minut od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Duże żaroodporne naczynie smarujemy smalcem. Wykładamy kapustę, a na kapuście układamy golonki (wcześniej usuwamy z nich
peggiwkuchni