Czekoladowa rozkosz z kwaśną, wiśniową nutą ! Istny raj dla podniebienia – zwłaszcza, kiedy podajemy je na ciepło. Przygotujemy je nawet w 30 min… znikną niestety zdecydowanie szybciej Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić ten przepis. Składniki: na 8-10 muffinów(...)Nakładamy łyżeczkę konfitury wiśniowej i przykrywamy ciastem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok 15 – 20 minut. Bajecznie smakują podawane na ciepło! Płynna konfitura będzie wypływać niczym gorąca lawa Smacznego! Post Czekoladowe muffiny z wiśniowym nadzieniem pojawił się poraz pierwszy w Za drzwiami kuchni
Za drzwiami kuchniCzekoladowa rozkosz z kwaśną, wiśniową nutą ! Istny raj dla podniebienia – zwłaszcza, kiedy podajemy je na ciepło. Przygotujemy je nawet w 30 min… znikną niestety zdecydowanie szybciej Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić ten przepis. Składniki: na 8-10 muffinów(...)Nakładamy łyżeczkę konfitury wiśniowej i przykrywamy ciastem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok 15 – 20 minut. Bajecznie smakują podawane na ciepło! Płynna konfitura będzie wypływać niczym gorąca lawa Smacznego! Post Czekoladowe muffiny z wiśniowym nadzieniem pojawił się poraz pierwszy w Za drzwiami kuchni
Za drzwiami kuchniPewnie niektórzy z Was znają już moje szwedzkie wypieki, a wśród nich kladdkaka. Kladdkaka to rozpływające się w ustach czekoladowe ciasto. Przypomina nieco ciasto lawa ale nie jest aż tak płynne. Inspirowana przepisem na kladdkaka postanowiłam upiec czekoladowe muffinki a`la kladdkaka. Zazwyczaj już same czekoladowe muffinki zaspokajają moje czekoladowe fantazje, ale postanowiłam jeszcze na czekoladowy krem, którym uwieńczyłam muffinki
codojedzeniaOpis fondant czekoladowy: Fondant czekoladowy jest nazywany także ciastem lawą, ponieważ po przekrojeniu ciepłego jeszcze ciastka, czekolada stanowiąca dużą jego część, wypływa niczym lawa po eksplozji wulkanu. Na pozór wygląda to jak zwykła babeczka, która jest bardzo łatwa w przygotowaniu. Nic bardziej mylnego. Idealny fondant wcale nie jest tak łatwo przygotować. Musimy nabrać cierpliwości i umiejętności, aż w końcu uzyskamy(...)oddzielnej miski rozbijamy jajka. Do tego dodajemy cukier i szczyptę soli. Mieszamy przy użyciu trzepaczki. Cały czas mieszając dodajemy mąkę. Trzepiemy do połączenia składników. Do powstałej masy dodajemy masę czekoladową. Całość ponownie mieszamy przy użyciu trzepaczki. Gotową masę przelewamy do przygotowanych wcześniej foremek. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 7-8 minut. Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneMoje pierwsze Fondant au chocolat, czyli ciastko - lawa, to nic innego jak przepyszne czekoladowe ciastko z płynnym środkiem. Udało się za pierwszym razem :D Robi się je w 15 minut. Pamiętajcie każdy piekarnik jest inny i czasem trzeba zrobić kilka prób. Ale jak wyczujecie ile czasu powinno się piec na pewno się uda :)Składniki: 6 dag masła(...)foremki miały 8 cm średnicy. Piekłam w 190 stopniach z termoobiegiem 11 minut. Następną porcję piekłam 9 minut i było zbyt rzadkie. Ciasteczko posypujemy cukrem pudrem. przed pieczeniemciastko - lawa
Bon Appetit Małgorzatylodami waniliowymi. Obydwa desery bardzo nam przypadły do gustu, były wyśmienite. Sernik był faktycznie bardzo kremowy i delikatny z chrupiącym czekoladowym spodem i pomarańczowym musem. Fondant natomiast był chrupiący z zewnątrz z piękną wylewającą się lawą czekolady i pysznymi lodami. Koniecznie zajrzyjcie do Sketchowej łazienki ! Po naszej wizycie w Sketchu poczułam pewien niedosyt... Bardzo dużo dobrego słyszałam
Kulinarne przygody GatityDziś z okazji dnia mężczyzny proponuje waszym mężczyzną przyrządzić przepyszny mocno czekoladowy suflet z płynną czekoladą! Składniki (na 4 kokilki): - 1/2 tabliczki mlecznej czekolady - 1/2 tabliczki
Tanio szybko zdrowomiało ochotę na tort princessa , ale zapomniało kupić zielony marcepan. Postarałam się jednak upiec ciasto z marcepanem na wzór szwedzkiego ciasta czekoladowego kladdkaka . Jest to najprostsze i nabjardziej popularne ciasto w Szwecji znane w Polsce pod nazwą ciasto lawa . Ciasto jest wilgotne, lekko rozpływające się w ustach. Ciasto z marcepanem jest pyszne zwłaszcza dla kogoś kto lubi marcepan! Z powodzeniem
codojedzeniasię! Nie ma lepszej zabawy niż stolnica w kuchni, na niej wulkan mąki, a z niego płynąca lawa z miodu i jajek! Kiedy już udało się upiec pierniczki, od razu musieli je dekorować. Stół przykryłam folią malarską, powyciągałam wszystkie posypki, zrobiłam polewę czekoladową, lukier i zostawiłam ich na polu bitwy. Po kilku minutach zreflektowałam się, że może pora zobaczyć
bistro mamadlatego czas oczekiwania dosyć długi. Na zdjęciach: pikantna zupa z mlekiem kokosowym, sushi, ramen (już od dawna chciałam spróbować i w końcu się udało), wiedeński pischinger z japońską masą czekoladowo-herbacianą. W ofercie tej wegetariańsko-wegańskiej restauracji znajdziecie ponad 30 dań wegańskich! Obsługa cierpliwie wyjaśnia, co kryje się pod egzotycznymi nazwami dań. Przytulny wystrój, lokalizacja blisko rynku. Pierogi(...)labour-consuming but it was worth the effort and the stuffing is brilliant (you can also use it as breadspread ). Pierogi turned out great thanks to my mother-in-law’s and Lila and Ala’s advice. Filling ingredients: 1 glass green lentils 2 onions a few tbs oil marjoram, ground caraway, cumin salt, black pepper Cook lentils. Finely
Qlinarnie i Qlinarnieotrzymałam słodki prezent od firmy Lindt i postanowiłam w końcu zrobić z niego użytek:) Zrobiłam pyszny czekoladowy deser, właściwie czekoladowe ciastka. Bardzo efektowne i bardzo słodkie. Oraz bardzo, bardzo czekoladowe... Składniki: 2 jajka, 100g masła, 25 g mąki pszennej, 75 g cukru, 100g czekolady mlecznej Lindt Creation, 2 łyżki kakao. Wykonanie Czekoladę połamać(...)natłuszczonych i wysypanych bułką tartą ceramicznych kokilek do 3/4 wysokości. Piec około 15 minut w temp. 180st. Ciastka powinny być z wierzchu upieczone, zaś ze środka wylewać się niczym lawa z wulkanu
Z miłości do słodkościPrzepis na to cudo znalazłam u Avy klik , zapisałam w ulubione i jak zrobiłam, to stwierdziłam, że to będzie jeden z ulubionych moich deserów. Troszkę się
Codzienna kuchnia niecodziennatradycyjnie wszystkiego smacznego wegańskiego :) Dzisiejszy wpis będzie podobny, jak życzenia, połączeniem tradycyjnego z nie-tradycyjnym, ale przede wszystkim ma być podziękowaniem i pamiątką dla mojej sister-in-law Basi (co brzmi znacznie milej, niż "szwagierki" czyż nie? ;) ), która miała odwagę zaprosić nas na imprezę sylwestrową i serce do tego, by przygotować dla nas, i nie tylko dla nas, przeróżne(...)zupełnie z własnej woli przyłączenia się do imprezowych przygotowań. Więc, oprócz tortu, o którym będzie w najbliższym czasie osobno, na wegańsko-niewegańskiej imprezie były jeszcze: SŁODKOŚCI: - nasze ciasto czekoladowe z wiśniami, - dla dzieciaków muffinki bananowo-czekoladowe oraz cytrynowe z nadzieniem owocowym, - sałatka owocowa, - koszyczek niewegańskich słodyczy dla słodyczożerców ;) Miały być jeszcze nasze ciasteczka piwne ale zapomnieliśmy ich zabrać
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIESprawdź inne wyszukiwania: