chicken fricassee - 2 przepisów

Fricassee z piersi kurczaka. 1271

Chicken fricassee. O ostatecznym smaku fricassee ,czyli staroświeckiej pysznej potrawki ,decyduje soczystość mięsa i muślinowy biały sos. Potrawkę robimy zawsze z delikatnych ,białych mięs  i obowiązkowo na półmisku  powinna się znaleźć marchewka, zielony groszek ,pory czy brokuły lub kalafior. Do warzyw nie przygotowuje się oddzielnego sosu, wystarczy ten od potrawki ,podany w sosjerce. Składniki. 750 g piersi

Kulinarny karnet Christophera
Kurczak w potrawce. 424

Chicken fricassee. Składniki. 3 szt . udziec z kurczaka 2 marchewki 1 kostka bulionowa 2 liść laurowy 3 ziele angielskie Sos. 1 łyżka masła 1 łyżka mąka 100 ml. bulion 100 ml. śmietana 36 % 10 dag świeży agrest 5 dag rodzynki 1 łyżeczka cukier sól pieprz sok z cytryny  Wykonanie. Kurczaka ugotować w  bulionie z dodatkiem liścia laurowego

Kulinarny karnet Christophera

Mało wyników?

chicken (534) butter chicken (138) chicken korma (4) chicken fricassee (2)

Proponowane wyszukiwania