Tort przygotowany dla kolegi na jego 16 urodziny. Sto lat Paweł! 🙂 16th Birthday cake for a friend. Best wishes Paweł! 🙂 Składniki: PROSTOKĄTNY BISZKOPT z tego przepisu -> KLIK WANILIOWY KREM MAŚLANY z tego przepisu -> KLIK LEMON CURD – KREM CYTRYNOWY z tego przepisu -> KLIK truskawki „coś” do ozdobienia wierzchu tortu* wyrównaj [...] Artykuł TORT Z KREMEM CYTRYNOWYM
SandraFrej.comLubicie gorzką czekoladę ? Mam dla Was przepis na idealne ciasto na weekend - mocno czekoladowe brownie polane solonym karmelem <3 POLECAM! Czytaj więcej »
Ana Mari's worldDesery czekoladowe to zdecydowanie jedna z moich ulubionych form deseru. Fondant czekoladowe, Lava cake czy po prostu ciastko czekoladowe z rozlewającą się płynną czekoladą z dodatkiem malin to przepis na dzisiejszy pyszny deser Składniki 2-4 porcje: – 100g gorzkiej czekolady – 50g masła + trochę do wysmarowania – 2 jajka – 3 łyżki cukru – szczypta soli – cukier puder
I LOVE LIFEspread evenly. 4. Wash plums and cut in half, remove the seeds and place fruits on the dough in rows, bottoms down. 5. Sprinkle the cinnamon all over the cake. 6. Bake 20min. at 170C. Enjoy
Kuchnia w Słońcu SkąpanaPumpkin Sponge Cake SKŁADNIKI | INGREDIENTS 360 g utartej na grubych oczkach dyni 200 g mąki (ok. 2 szklanki) 75g cukru (ok. 3/4 szklanki) 4 jajka 200g miękkiego masła łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki mielonego cynamonu 2 łyżeczki domowego cukru waniliowego PRZYGOTOWANIE | PREPARATION Wymieszaj dynie z cynamonem i cukrem
Better Life By Auntie Jumiksować na wolnych obrotach. Miksujemy do połączenia się składników. Masę przelać do misy multicookera, ułożyć połówki śliwek skórką do dołu i posypać płatkami migdałów. Zamknąć urządzenie ustawić program "cake", czas pieczenia 45 minut w temperaturze 170. Przed wyjęciem ciasta trzeba pamiętać o odparowaniu urządzenia. Upieczone ciasto wyjąć i ostudzić na metalowej kratce. Zimne oprószyć zmielonym na puder ksylitolem. Trochę się
Ala piecze i gotujeskradł na tyle, że na jednym kawałku się nie zakończyło😋 I na dodatek zawiera mało kalorii fitmaniacy! 😝Jest piątek, także szybciutko do sklepów po składniki i będzie pyszny chocolate cake na weekend po treningu😏💪 Ja zrobiłam wersję z minimalną ilością cukru, bo nie lubimy przesadzać ze słodkością deseru. Jeśli ktoś nie przepada za takim to dajcie ze szklankę cukru
Zdrowie i pysznie na talerzuskradł na tyle, że na jednym kawałku się nie zakończyło😋 I na dodatek zawiera mało kalorii fitmaniacy! 😝Jest piątek, także szybciutko do sklepów po składniki i będzie pyszny chocolate cake na weekend po treningu😏💪 Ja zrobiłam wersję z minimalną ilością cukru, bo nie lubimy przesadzać ze słodkością deseru. Jeśli ktoś nie przepada za takim to dajcie ze szklankę cukru
Zdrowie i pysznie na talerzuwysokości. Suflety sporo urosną podczas pieczenia. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy ok. 25-30 min. Nieco krócej jeśli lubimy lekko płynny środek jak „lava cake” :) Podajemy od razu po wyciągnięciu z piekarnika, ponieważ już po kilku minutach suflety lekko opadną – widać to nawet na zdjęciach choć bardzo się śpieszyłam :) Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego! ciastkożercy
CiastkozercyCiasta drożdżowe kojarzą mi się głównie z owocowymi lata, oraz ze struclami drożdżowymi z pysznymi polskimi jabłkami i cynamonem, które zdecydowanie symbolizują jesień. Strucle to jednak
ChilliJemyokolicznościach ginie też cały zapas mrożonych wiśni... Dzieje się tak szczególnie jesienią gdy są urodziny najbliższych-gdy chcesz wyłudzić od kogoś duży uśmiech(i piętnaście uścisków) The Black Forest Cake źródło przepisu: 1.SPODY składniki na 1 spód(a my pieczemy 3 więc potrój składniki) 2 jajka 50g mąki pszennej 50g gorzkiej czekolady 50g masła 50g cukru 1/3łyżeczki proszku
U FiolkiPrzedstawiam Wam klasyczne angielskie carot cake, czyli marchewkowe ciasto. Przypadnie do gustu wszystkim, którzy lubią korzenne przyprawy i cynamon. Dodałam migdałowe płatki i sporo przypraw. Jest mięsiste i miękkie a z kremem z cream chesse to już doskonałość. Porcja dla naszej rodziny okazała się na jedno popołudnie. Polecam Wam a nie zawiedziecie się ;) Przepis z bloga
Piekarz-Kucharz-Garkotłukilości składników👍 Nie wystraszcie się ich ilością, bo na pewno większość będziecie mieli na co dzień w kuchni, dzięki czemu nie trzeba specjalnie robić zakupów na ten double coconut cake😍 A zrobienie trwa półtorej godzinki z pieczeniem i jest łatwe🍰 Składniki: biszkopt -3 szklanki mąki orkiszowej -pół szklanki wiórek kokosowych -pół szklanki oleju -1,5 szklanki maślanki -1 łyżeczka proszku
Zdrowie i pysznie na talerzuLody składające się z kilku warstw, dzięki czemu ten deser można nazwać tortem. Wszystko polane czekoladą i mój lodowy drip cake gotowy. Prosty w przygotowaniu, dobrze się kroi i fantastycznie smakuje :) 400 g czarnych porzeczek 1 szklanka mleka skondensowanego słodzonego 2 szklanki śmietanki kremówki 30% POLEWA: 50 g czekolady gorzkiej 1/3 szklanki śmietanki kremówki 30% świeża czarna porzeczka Porzeczki przełożyć
https:KKuchniaMniamminut w temperaturze 180 stopni. Białko utrzeć z cukrem pudrem i sokiem z cytryny na bardzo gęsty lukier, nałożyć do szprycki i dekorować wedle uznania. *źródło Every Cake You Bake Artykuł Tradycyjne pierniczki pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa Kuchnia