czegoś innego - nie miałam ochoty ani na ciastka ani na cukierki. Koniecznie musiałam zjeść coś czekoladowego i to nie miała być tabliczka czekolady. Wpadłam na pomysł, aby zrobić lava cake - czyli babeczkę z płynną czekoladą w środku. To był strzał w dziesiątkę - moja zachcianka została zaspokojona a gorzka kawka smakowała wybornie w połączeniu ze słodyczą babeczki. Składniki na dwie
My World by Dagmara RekMAGICZNY TORT OSIĄ IMPREZY Motyw tortu z „rogiem” od kilku sezonów jest bardzo modny wśród dziewczynek. Można pójść o krok dalej i poza tortem przygotować np. cake pops czy babeczki dekorowane w ten sam sposób. Tutaj jest też więcej kolorystycznych połączeń: róż, złoto, błękit, fiolet czy biel. Do tego można przygotować kolorowe balony, złoty balon – cyfrę
Pasja Smakuvanilla sugar 700ml milk 1 glass (250ml) sugar pinch of salt, to beat the butter 3 flat tablespoons wheat flour 5 tablespoons potato flour The post No-bake Advocaat cake appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePuff pastry pies with cabbage and mushrooms – it’s an alternative for those who didn’t make it to prepare yeast cake earlier, and the Christmas Eve supper begins in a few minutes ;) Then the puff pastry comes to help! Well… unfortunately not that ho The post Puff pastry pies with cabbage and mushrooms appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojemagnolie”. 13. Ta pasta, to niezawodny przyjaciel w kuchni, warto mieć zawsze ją w lodówce . 14. Idealnie nadaje się do ciast pieczonych w formach posiadających „zakamarki” (bundt cake pan). A to wczorajszy wypiek z wykorzystaniem magicznej pasty, jak widać nic nie przywiera do blaszki i idealnie odstaje i bez problemu ciasto można wyjąć z blaszki
Moje domowe kucharzenieInspirujące KOLORY W Dekoracjach Cukierniczych (...) Dowiedz się, jak kreatywnie dobierać kolory w projektach dekoracji ciast poprzez 10 zachwycających wzorów tortów stworzonych przez Lindy Smith, autorkę międzynarodowego bestsellera The Contemporary Cake Decorating Bible. Poznaj sposoby
Kulinarne pyszności Molkistanie powiedzieć, że w tym cieście ukryta jest spora porcja warzyw. Smak cukinii jest kompletnie niewyczuwalny a nadaje ona ciastu wyjątkowej tekstury i delikatności. Trochę brownies a trochę poke cake Nie mogłam się zdecydować, jak właściwie powinno nazywać się to ciasto. Oprócz tego, że przepis przygotowałam tak, jak robi się brownies to postanowiłam, że to ciasto musi być podwójnie czekoladowe
Book of spellsPyszne ciacho-zupełnie inne niż myślicie ,ucierane na maślance i sodzie,nie biszkoptowe,na styl "red velvet cake",do tego serowo-maślana masa i truskawki-nie trzeba niczym nasączać bo jest bardzo wilgotne i bardzo pyszne,do tego truskawki -zdecydowanie polecam-tym bardziej,że jest naprawdę proste do zrobienia
Swojskie jedzonkohorseradish leaves rye flour to sprinkle the top of bread Put the flour into a large bowl. Mix with salt, sugar, honey and leaven. Pour water, mix. Place the cake on the pastry board and make it short with your hands. Place the bottom of the mold with one large or two smaller horseradish leaves (they
Delicious PlaceWYTRAWNE KRUCHE CIASTO Zrobienie kruchego ciasta było dla mnie wyzwaniem. Albo wychodziło mi jakieś takie rozmemłane, albo tak kruche, że moja dentystka umawiała mi wizytę. Potem poznałam Zuzię z Cake Atelier, która wytłumaczyła mi w sposób „dla debila” i zrobiłam pierwszą, słodką tartę z wiśniami i się wzruszyłam niezmiernie. Zuzię i jej torty spotkacie TUTAJ , a przepis na genialną tartę
ladykitchenposypanej kaszą manną lub kaszą kukurydzianą - musza być rumiane, wypieczone z obydwu stron. Wystudzić na kratce, a następnie przełożyć do pojemnika, by nie wyschły. Przepis znalazłam na Intagramie Cake Caprice, ale wersję na Thermomix opracowałam sama
Mania Wypiekaniablaszce. Gotowe pierożki posmaruj z wierzchu białkiem rozmąconym z mlekiem i posyp sezamem lub makiem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz 25 minut. Ingredients: (18 pieces) Cake 200 grams of wheat flour 100 grams butter 2 egg yolks 1 tablespoon of sour cream 70 grams of light sesame 1/4 teaspoon of salt Stuffing 4 teaspoons of Devaldano
Delicious Placekolendrowym aioli, wiórkami kokosowymi i chipsami krewetkowymi (26 zł) boczek wolno pieczony , który wprost rozpływa się w ustach, podany z sosem z wędzonej śliwki i tamaryndowca (24 zł) fish cake (24 zł) to prawdziwy hit! To rybne kulki smażone w głębokim tłuszczu podane z sosem limonkowo-kolendrowym dim-sum krewetkowo-wieprzowe z sosem sojowym z dodatkiem imbiru i czosnku
Kulinarne przygody GatityZ jednej strony fajnie, kilka ostatnich dni mieliśmy zimę z prawdziwego zdarzenia - mróz i zimno. Jak za czasów dziecięcych. Z drugiej - dziś piękne słońce, temperatura na
W kuchni Katiezawsze zdawała egzamin, szczególnie przy małych wzorkach czy małych foremkach. Całe szczęście niedawno wpadł mi w oko rewelacyjny patent, którym podzieliła się na swoim blogu Karolina z Cake Caprice. Jest to pasta przygotowana na bazie mąki i tłuszczu. Wystarczy posmarować nią foremki i ciasto samo z nich wyskoczy! Serdecznie polecam Wam ten sposób, przetestowałam go już kilka razy
Kulinarne przygody Gatity