Hummingbird Bakery - Home Sweet Home ” i trafiłam w niej na przepis na ciasto z ananasem. Wszystkie składniki mieliśmy w domu więc podczas przerwy reklamowej zrobiliśmy pineapple upside-down cake. Serio: zdążyliśmy zmiksować wszystkie składniki, wysmarować blachę i włożyć ciasto do piekarnika podczas reklam! A już na kolejnym bloku reklamowym ciasto się studziło i kusiło nas by jeszcze ciepłe rozkroić
W kuchni KatieTrzeba sięgać po to co daje natura. A teraz akurat daje owoce i warzywa w jesiennym wydaniu. Dlatego postawowiłam upiec sezonowe ciasto. Miało być tylko śliwkowe
kuchniabellissima.wordpress.comtartej z dodatkiem cukru waniliowego (pamiętać też o bokach). Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron (do zarumienienia się). Gotowe roladki odsączyć z nadmiaru tłuszczu. (*) Użyłam chleba Dan Cake , więc skórek nie odcinałam. Należy to robić w zależności o pieczywa, bo w niektórym pieczywie skórka się kruszy
Di gotujesił witalnych Wam przybędzie.... i poziom twórczej kreatywności poszybuje w górę! Nie pozostaje Wam nic innego, jak po prostu ten niebiańsko pyszny deser zrobić! Ciasto czekoladowe (chocolate cake) kuchniasmakow.blogspot.com Składniki: 150 gram masła 150 g połamanej gorzkiej czekolady 5 dużych jajek 1 łyżka kakao 175 gram cukru Mus 100 gram masła 100 gram czekolady 3 duże jajka 2 łyżeczki kakao
Kuchnia smakówDzisiaj Dzień Czekolady więc na blogu musi pojawić się coś czekoladowego :) Mam dla Was coś wyjątkowego- lava cake - pyszne czekoladowo-czekoladowe ciacho z płynnym środkiem - wylewającą się po przekrojeniu pachnącą ... czekoladą :) Teraz sami/same możecie przygotowywać w domu czekoladowe fondanty :) :) :) SKŁADNIKI (na 9 ciastek - dzisiaj nie liczymy kalorii :)) 2 tabliczki gorzkiej czekolady 100 g masła 8 ły żek
Moje Kuchenne Rewelacjeultra proste w przygotowaniu i sądzę, że nawet każdy, kto nawet nie posiada zdolności plastycznych, sobie z nimi poradzi. Choinki możemy nabić na patyczki i podawać w formie popularnych cake popsów , dodatkowo możemy je również polać czekoladą przed przystąpieniem do lukrowania. Tutaj już wszystko zależy od Waszej pomysłowości i inwencji! ;) * SKŁADNIKI na 8 choinek Ciasto: 100 g masła w temperaturze
Food Squarerumowy gryz ... Ciasto polecam fanom biszkoptów i tym, którym potrzebne jest bezpieczne ciasto, które wszystkim będzie smakować. Nie zawiedziecie się. Poza tym wpisuje się w kanon modnych ostatnio naked cake; jeśli więc podążacie za trendami, upieczcie koniecznie! Jesienny biszkopt z jabłkami i orzechami Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) biszkopt: 3 jajka 125 g cukru 100 g mąki pszennej
Pożeraczka, czyli raz adobrzewidoczne, gdyż obecny w przepisie cynamon również rzutuje na barwę ciasta. Ciasto marchewkowe można przygotować bez dodatku orzechów czy bakalii, jednak wzbogacają one bardzo smak wypieku. Wierzch tzw. carrot cake zwieńcza zazwyczaj charakterystyczny frosting, przygotowany na bazie lekko słonego kremowego serka. Moje ciasto udekorowałam nieco inną, ulubioną przeze mnie polewą, przyrządzoną z ubitej słodkiej śmietanki i białej czekolady. Całość obowiązkowo
Smakołyki Berenikigoing to write a recipe today. I just wanted to share with you a picture of a cake i made recently... Dziś nie będzie przepisu. Chciałam podzielić się z Wami zdjęciem tortu, który niedawno robiłam
Smaki Przyprawy i KoloryCiąg dalszy słodkości z Oreo w roli głównej:) Jakiś czas temu oglądałam program Lorraine Pascale, gdzie prezentowała przepis na bardzo proste cake popsy, do których przygotowania potrzeba tylko trzech składników. No to do dzieła:) Skladniki (na ok. 30 szt.): 2 paczki ciastek Oreo (każda po 154 g) 2 czubate łyżki Nutelli 2 tabliczki białej czekolady (do ciemnych ludzików użyłam Gęstego
Domowa Cookierenka Agiweekend eksperymentowałam z Cake Pops'ami :-) Przepis na ok. 34 lizaczki: - 400g biszkoptów (Ja zużyłam 4xpo100g) - 250g serka Mascarpone - 4 łyżeczki kakao - 3 polewy czekoladowe (lub inne smaki) - kolorowe posypki cukrowe - patyczki do szaszłyków lub do lizaków - styropian Biszkopty rozmiażdżyć wałkiem na drobno (Ja to robię nie wyciągając biszkoptów z paczki, walę śmiało młotkiem w opakowanie) Dodajemy kakao, mascarpone
upichconawłasnego uznania - u mnie 2 łyżki). Ubitą śmietanę przełożyć na ciasto. Udekorować owocami i schłodzić w lodówce. Opcjonalnie, przed podaniem, oprószyć cukrem pudrem. Smacznego! * przepis pochodzi z bloga 'Every Cake You Bake' z moimi modyfikacjami
CookYourselfbaking paper or greased with butter and sprinkled with flour, puncture with a fork and put in the fridge for about 0.5 hours. 4. After this time put the cake in the oven preheated to temperature of 180 - 200°C and bake for about 15 minutes - until it has golden colour. After baking, leave it cool down. Cream Lemon
W kuchni KatieDziś jest szczególny dzień, już drugi w naszym życiu i mamy nadzieję, że przynajmniej jeszcze kilka takich będzie :) W kuchni Katie obchodzi dzisiaj swoje drugie, blogowe
W kuchni Katie