cake - 1383 przepisów (strona:24/93)

Jak zrobić kolorowy drip na tort 242

Dekoracje w stylu drip cake cieszą się niezmienną popularnością już od dobrych kilku lat. Dzisiaj przedstawiam Wam tę dekorację w wersji kolorowej: różowej i niebieskiej. Kolory jak z bajki, idealnie sprawdzą się na tort dla dziecka i nie tylko. Zapraszam na film: Drip to nic innego jak połączenie śmietanki i czekolady w odpowiednich proporcjach. Podstawą kolorowego dripu jest biała czekolada

Słodki Blog
PRZYJĘCIE URODZINOWE W STYLU PANDA DLA DZIEWCZYNKI - INSPIRACJA 228

każdy smakołyk, a oto co przygotowałam: - tort Pandacorn - miniserniczki oreo Panda - maślane ciasteczka Panda z lukrem - panna cottę waniliową Panda na spodzie brownie - makaroniki Panda z mascarpone - sushi Panda - cake popsy Panda - czekoladowe babeczki Panda ze śmietankowym kremem  Dodatkowo podałam popcorn, cukierki, żelki, pianki, pizzę (którą Dzieci musiały samodzielnie upiec z przygotowanych wcześniej przeze mnie składników), sałatkę owocową(...)Pand zaczęły spływać po deserze (bowiem masa cukrowa nie lubi wilgoci). Ale wiedziałam, ze Dzieciaki i tak szybko spałaszują Pandy, także pozostałam przy wykończeniu oczek i uszu masą 😉 Maleńkie cake popsy Panda - z przepisu na maślaną babkę, oblane mleczną czekoladą, udekorowane czekoladowymi groszkami... Przepyszne... 😋   Na przyjęciu nie mogło zabraknąć makaroników - tradycyjne, przełożone samym mascarpone - takie moje Dzieci uwielbiają najbardziej

Słodko-Słony Świat Ilony
Polewa czekoladowa 242

zależności od tego, do czego będziecie jej używać. Nada się idealnie do dekoracji kruchych ciasteczek lub pierników, wyciskania fantazyjnych wzorków na ptysiach czy babeczkach, udekorowania tortu w stylu drip cake czy wykończenia murzynka lub wuzetki. Polewa czekoladowa do ozdoby tortu Ten typ polewy czekoladowej idealnie nada się do zrobienia ozdoby tortu w stylu drip cake, czyli długich cienkich strużek

Ciastkozercy
Red Velvet Cake – czerwone ciasto z kremem 135

Velvet Cake jest deserem dość ciężkim i z dużą ilością cukru. Mimo, że słodkości uwielbiam, to nie byłam w stanie zjeść na raz więcej niż jeden taki kawałek jak widzicie poniżej. Czerwony kolor ciasta można uzyskać używając soku z buraków lub c The post Red Velvet Cake – czerwone ciasto z kremem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Royal apple pie 85

Royal apple pie, i.e. an apple pie with whipped cream, is a great alternative for a traditional apple pie. To make the cake more moist without extra moistening, I used 100ml of vegetable oil in a recipe for the perfect sponge cake. To make the apple The post Royal apple pie appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
SERNIK GALAKTYKA / GALAXY CHEESECAKE 114

wody potrzebny też będzie pędzelek, 3 foremki do „kuli” z lodu, sporo małych pojemniczków/miseczek do mieszania kolorów, formę „połowę kuli”, dolną połowę foremki do cake popsów, strzykawkę czekoladę posiekaj bardzo drobno, połącz z pozostałymi składnikami spodu spód foremki o średnicy 21cm wyłóż pergaminem. Przełóż na niego ciasto i wyrównaj. Następnie ukształtuj ciasto w swego rodzaju(...)zamknięciu foremek najłatwiej jest wstrzykiwać masę do środka przy pomocy strzykawki. gdy foremki – kule będą już pełne, wstaw je do zamrażarki na ok 30 minut połówkę foremki do cake popsów wypełnij białą masą sernikową i umieść w niej malinę. Wstaw do zamrażarki do stężenia foremkę „połowę kuli” pomaluj na ściankach tężejącymi, kolorowymi galaretkami – najlepiej jest

SandraFrej.com
Sernik malinowo-waniliowy / Raspberry and vanilla cheesecake 204

additional flour if necessary and tap the bottom and edges of the springform pan. At the bottom of the dough, make a few pricks with a fork. Put the cake form into the fridge for 30 minutes. Raspberries pour into a pot and mix with sugar. Cook until they are completely disintegrated, about 10 minutes. Blink and then still(...)browned. If the bottom is rising up when baking, open the oven and pierce the dough with a fork. Cool the bottom, do not take out the spring cake. In 50 ml. Mix cream with gelatine. Add the remaining cream together with the grains scraped out of the vanilla pod. Remove the cream from the fire, add swollen gelatine

Delicious Place
Śniadaniowe gofry z groszkiem cukrowym, bobem i kozim serem / Breakfast waffles with sugar peas, broad beans and goat's cheese 152

radishes 200 grams Ripening roll of goat's cheese a bunch of chives with onion a handful of almonds sunflower sprouts salt, pepper All ingredients for the waffle cake should be at room temperature. Mix the flour with salt, sugar and baking powder. Separate the yolks from the whites, and beat them into a stiff foam. Add flour, soda, dissolved(...)protein foam. Clean the waffle iron before it warms up with a thin layer of oil, close and heat up (about 7-8 minutes). Dough the portions of the cake with a chochelka and spread it with the back on both bars. Close the waffle maker and bake for 4 - 4.5 minutes. (do not open the waffle maker during baking

Delicious Place
winter rafaello 124

layer 1 of the creamers and 3 layer of cream. So prepared dough sprinkle with roasted coconut flakes, put in the fridge best for the whole night, then the cake will be soft and moist. If someone prefers sweeter cakes, you can add a whole glass of sugar to the cream instead of ¾ cup of sugar.   Artykuł winter rafaello

KulinarneImpresje.pl
Łaciate ciastka z karobem / Spotted cookies with a carob 194

siebie.  Włóż ciastka na blaszce do lodówki na 30 minut. Wstaw do pieca rozgrzanego do 200°C i piecz około 15 minut. Studź na kratce. Ingredients: (24 pieces) Cake bright 100 grams of butter 50 grams of icing sugar 1/2 teaspoon of vanilla sugar 50 grams of wheat flour Cake with carob 100 grams butter 40 grams Powdered sugar

Delicious Place
Żurawinowe ciastka na patyku 133

Jeśli chodzi o słodycze… To nie potrafię ich sobie odmówić. A te domowe, to już w ogóle niebo… Dziś zapraszam Was na fit cake pops, czyli zdrową wersję ciastek na patyku. Tradycyjne cake pops przygotowuje się z resztek ciasta (muffinek, biszkoptów), które łączy się kremem

Vegan Taste
Irlandzkie ciasto czekoladowe na piwie Guinness 244

patyczka. Krem: 1. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. 2. Wymieszaj czekoladę z serkiem i śmietaną. 3. Krem wyłóż na wierzch ostudzonego ciasta i równomiernie rozsmaruj. Smacznego! Irish chocolate Guinness cake  Ingredients: 300g butter 100g of cocoa 175ml of Guinness beer 250g of wheat flour 1.5 teaspoons of baking powder 370g of sugar 150ml of sour cream 18% 3 eggs(...)stick. Topping: 1. Dissolve the chocolate in a water bath. 2. Mix chocolate with cream cheese and cream. 3. Place the topping on top of the cooled cake and spread it evenly. Enjoy

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Maślane pierożki malinowo-jeżynowe na najbardziej złoty czas w roku 227

dough into a ball, wrap in plastic wrap and put in the fridge for 30 minutes. 3. Divide the chilled dough into 8-10 parts and form a round cake with each. 4. Mix raspberries with halved blackberries and sugar. 5. Place 1 heaped tablespoon of fruit in the center of each cake and wrap in a dumpling

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Lekka rolada biszkoptowa z wiśniami i czarną porzeczką 211

remove the paper and roll it along with the cloth along the long side - let it cool down. 8. Whisk cream with powdered sugar. 9. Brush the cooled sponge cake with whipped cream, leaving 3cm un-fried dough with one long side. 10. Arrange the fruit evenly in the cream and fold it gently, roll the roulade(...)fridge for about 1 hour. 11. Decorate the cake with fresh fruit and sprinkle with powdered sugar. Enjoy

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Ciasteczka orzechowe / Nut cookies 136

cakes. Mix the flour with krupczatką, powdered sugar, salt, baking powder and ground nuts. Sprinkle on the pastry board, add soft butter and almond flavor. Make a uniform cake (it will be very soft and sticky). Put the dough in a plastic bag and put in the fridge for 2 hours. Divide the dough into 4 parts. Roll out, sprinkle(...)circles (eg a glass). Arrange on greasy plaques (in not too large intervals, they will grow only a little). Put a half of the nut in each circle of cake. Cut the dough pieces, roll again and cut the cookies. Bake at 180°C for 13-14 minutes, only to light brown. After removing from the oven, leave

Delicious Place

Proponowane wyszukiwania