cake - 1383 przepisów (strona:13/93)

Jak zrobić tort w stylu drip cake 168

Ostatnio bardzo popularne stały się torty w stylu drip cake, czyli polane czekoladą która ściekając po bokach tworzy coś na kształt czekoladowych sopli. Mnie również porwała ta moda i postanowiłam na urodziny zrobić sobie taki drip cake. Jak zrobić taką polewę? Żeby otrzymać efekt drip cake trzeba przygotować ganache, czyli nic innego jak połączenie śmietanki i czekolady. Składniki: 100g czekolady(...)zamrażalniku jeśli chcesz skrócić czas. Kiedy wszystko ma już odpowiednią temperaturę możesz przystąpić do najbardziej ekscytującej części – dekorowania swojego tortu. Jest wiele sposobów żeby zrobić drip cake, ja najpierw wylałam część czekolady na środek tortu, rozprowadziłam ją szpatułką pozwalając aby w niektórych miejscach delikatnie spłynęła na boki. Właściwy drip wykonałam za pomocą specjalnej butelki do dekorowania (takiej jak dyspenser

Słodki Blog
Fit mug cake na płatkach jęczmiennych 195

cake na płatkach jęczmiennych. Mug cake, to nic innego jak proste ciasto z kubka przygotowane w kuchence mikrofalowej. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki i… włączyć urządzenie. Łatwiej się chyba nie da. Wersja, którą dziś Wam prezentuje jest bardziej fit. Moje mug cake przygotowałam na płatkach jęczmiennych. Kilka prostych składników, 4 minuty przygotowań i… jest naprawdę pysznie. Mug cake

Słodkie okruszki
Czekoladowa babka z budyniem i dżemem 106

ciasto. Schłodzić do zastygnięcia polewy. Opcjonalnie posypać kokosem albo udekorować posypką.  Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami? Obserwuj mój profil na Facebooku: Lekcje w kuchni Chocolate Pudding Cake with Jam Recipe | Polish Cooking and Baking 1/4 cup of oil, 3/4 cup of milk, 3/4 cup of sugar, 2 tsp of baking powder, 1 3/4 cup of flour(...)combine. Pour the batter into the pan lined with baking paper (23x13cm). Bake for 45 to 50 minutes in 180 C. Set aside to cool completely. Cut cooled cake in two. Place the bottom into the pan and smear with some jam. Prepare pudding: mix pudding powder with part of milk. Heat the rest with butter and sugar. Pour

Lekcje w kuchni
Mini bajaderki 105

Dziś przepis na prześliczne bajaderki, malutkie, takie na dwa kęsy. Pierwotnie miały to być Cake Popsy, ale w związku z tym, że nie miałam odpowiednich patyczków postanowiłam zrobić je w formie pralinek. Myślałam, że jako patyczki sprawdzą się słomki do napojów, ale niestety próba zakończyła się porażką, ponieważ rurki przebijały ciastka na wylot. Przepis cake popsy oraz na ciasto bazowe(...)pochodzi ze strony Moje Wypieki , ale możecie użyć dowolnego przepisu na ciasto ucierane. Składniki na około 20 sztuk cake popsów: 400 g suchego ciasta, pokruszonego (jasne ciasto babkowe, przepis poniżej) 120 g serka mascarpone 70 g gorzkiej czekolady, roztopionej Przygotować krem: mascarpone wymieszać z roztopioną gorzką czekoladą. Kawałki pokruszonego ciasta dokładnie wymieszać z kremem, tworząc dużą kulę. Zawinąć w folię

moj przepis na
Mini bajaderki 103

Dziś przepis na prześliczne bajaderki, malutkie, takie na dwa kęsy. Pierwotnie miały to być Cake Popsy, ale w związku z tym, że nie miałam odpowiednich patyczków postanowiłam zrobić je w formie pralinek. Myślałam, że jako patyczki sprawdzą się słomki do napojów, ale niestety próba zakończyła się porażką, ponieważ rurki przebijały ciastka na wylot. Przepis cake popsy oraz na ciasto bazowe(...)pochodzi ze strony Moje Wypieki , ale możecie użyć dowolnego przepisu na ciasto ucierane. Składniki na około 20 sztuk cake popsów: 400 g suchego ciasta, pokruszonego (jasne ciasto babkowe, przepis poniżej) 120 g serka mascarpone 70 g gorzkiej czekolady, roztopionej Przygotować krem: mascarpone wymieszać z roztopioną gorzką czekoladą. Kawałki pokruszonego ciasta dokładnie wymieszać z kremem, tworząc dużą kulę. Zawinąć w folię

moj przepis na
Ciasto Popapraniec / Polish 'Popapraniec'Cake 113

Polewę czekoladową wylać w formie esów-floresów na ciasto. Chłodzić około 2 godzin. Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami? Polub mój profil na Facebooku: Lekcje w kuchni 'Popapraniec' Cake Recipe: for a 24x24 cm square baking tray: 5 large eggs,, 150 g of sugar, 75 ml of oil, 1 heaping tsp of baking powder, 150 g of flour(...)tbsp of cocoa, 2-3 tbsp of poppy seeds, 2-3 tbsp of coconut shavings some lemon juice water for soaking the sponge cake approx. 3/4 cup of black currant jam, for pudding buttercream: 150 g butter, room temperature 1 package of vanilla pufdding mix (40g), 20 g of potato starch or corn starch (approx. 2 tbsp

Lekcje w kuchni
Świąteczny makowiec / Christmas poppy seed cake 148

ciasto. Piecz 45 minut. Wyjmij z piekarnika i postaw blaszkę na kratkę do studzenia. Składniki lukru miksuj przez minutę. Posmaruj nim wystudzony makowiec. Ingredients: (plate measuring 21/25 cm.) Cake: 250 g. Wheat flour 200 g. of butter 2/3 cup of sugar 4 eggs 1 teaspoon of baking powder Poppy seed mass: 300 g of ground poppy seeds 2 eggs(...)teaspoon of honey 4 teaspoons of lemon juice Pour boiling water over the poppy seed and set aside to cool. Drain the water through a linen kitchen towel. Cake: Preheat the oven to 180°C. Melt the butter and let it cool down. Beat egg whites with sugar until stiff, add 1 egg yolk each and mix all the time

Delicious Place
Czekoladowe cake pops 146

Cake pops, czyli ciastka na patyka zna chyba każdy. Ja po Świętach też postanowiłam je przygotować, bo zostały mi resztki suchego biszkoptu (wszak u nas grudzień jest miesiącem tortów, bo prawie cała rodzina z grudnia, więc chyba stanie, się tradycją, że w styczniu będą królować cake pops). I faktycznie, to bardzo ciekawy sposób na wykorzystanie suchego ciasta, ale jeśli(...)mamy takowego, to do przygotowania takich lizaków możemy wykorzystać herbatniki.  Moje dzieci i Smakosz byli zachwyceni, ledwo udało mi się zdjęcie zrobić ;) Czekoladowe cake pops Składniki: 1)       200 g suchego ciasta biszkoptowego (może też być np. kruche albo babka) 2)       120 g mascarpone

Na kulinarnym poligonie
Cake pops 187

Opis Cake pops: Cake pops czyli przepiękne ciasteczkowe lizaki. Jest to w ostatnim czasie największy hit wśród słodyczy na wielu przyjęciach. Najbardziej deser ten stał się popularny na weselach jako dodatek do słodkich stołów. Są to kawałki ciasta, połączonego kremem, uformowanego w kulki, osadzonego na patyczku i udekorowanego wedle własnego upodobania. Na pierwszy rzut oka może ich wykonanie może wydawać(...)razem musimy chwilę odczekać, aż nadmiar czekolady spłynie. Następnie dekorujemy je ulubioną posypką. Gotowe lizaki rozkładamy na papierze do pieczenia, a najlepiej jak wpijemy je w kawałek styropianu. Gotowe Cake pops przechowujemy w lodówce. Artykuł Cake pops pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Ciasto z kremem migdałowym i truskawkami / Strawberry Almond Cream Cake 116

jeśli zależy nam, by zboża pozostały chrupiące, należy posypać nimi ciasto tuż przed podaniem). Schłodzić, przechowywać w lodówce. Instagram Facebook Twitter Oryginalny przepis na krem migdałowy. ENGLISH: for the cake batter: 1/4 cup of oil, 3/4 cup of milk, 3/4 cup of sugar, 2 tsp of baking powder, 1 1/2 cup of flour, 2 heaping tbsp of cocoa, a pinch(...)vanilla, 25 g of flour, approx. 1 cup of ground almonds for the topping: starwberries or other berries of your choice, a handful of puffed rice Prepare the cake batter: mix the flour with baking powder and cocoa. In another bowl mix the eggs, oil, vanilla, sugar and milk. Add the dry ingredients and mix, just to combine. Pour

Lekcje w kuchni
Ciasto Kubuś z galaretką i czekoladą / 'Kubus" Cake with Chocolate and Jello 111

wylać na krem budyniowy. Włożyć do lodówki do zastygnięcia.  Czekoladę rozpuścić na parze ze śmietanką. Wylać na galaretkę.Opcjonalnie posypać wiórkami. Schłodzić. Facebook Instagram Twitter ENGLISH: for the cake base: 1/4 cup of oil, 3/4 cup of milk, 3/4 cup of sugar, 2 tsp of baking powder, 1 3/4 cup of flour, a pinch of vanilla, 2 eggs(...)packages of jello, 70 g each for the chocolate ganache: 160 g of chocolate, (dark and/or milk), 100 g of heavy cream, some coconut flakes, optional Prepare the cake base:  Mix the flour with baking powder. In another bowl mix the eggs, oil, vanilla, sugar and milk. Add the dry ingredients and mix, just to combine.  bPlace into

Lekcje w kuchni
Mini bajaderki 128

Dziś przepis na prześliczne bajaderki, malutkie, takie na dwa kęsy. Pierwotnie miały to być Cake Popsy, ale w związku z tym, że nie miałam odpowiednich patyczków postanowiłam zrobić je w formie pralinek. Myślałam, że jako patyczki sprawdzą się słomki do napojów, ale niestety próba zakończyła się porażką, ponieważ rurki przebijały ciastka na wylot. Przepis cake popsy oraz na ciasto bazowe(...)pochodzi ze strony Moje Wypieki , ale możecie użyć dowolnego przepisu na ciasto ucierane. Składniki na około 20 sztuk cake popsów: 400 g suchego ciasta, pokruszonego (jasne ciasto babkowe, przepis poniżej) 120 g serka mascarpone 70 g gorzkiej czekolady, roztopionej Przygotować krem: mascarpone wymieszać z roztopioną gorzką czekoladą. Kawałki pokruszonego ciasta dokładnie wymieszać z kremem, tworząc dużą kulę. Zawinąć w folię

moj przepis na
Ciasteczka listy miłosne 184

cool dough to a thickness of 3-4mm and cut out the rectangles. 4. In 1/3 of the rectangles cut out, cut the smaller ones so that the cake frame itself remains. 5. Bake 7-9min. at 180 * C. 6. Set aside to cool. 7. Fold the cookies: outline the whole cake with icing on the very edges(...)then glue the cake with the frame, fill with sprinkles and insert a note, outline the frame with icing and cover with the whole cake. Decorate the top as you like. Royal Icing: 1. Pour protein, lemon juice and sift powdered sugar into a bowl. 2. Whip at low speed for 10 minutes until the frosting is smooth and shiny

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Ciasto "Czekoladowy groszek" / Cake "Chocolate peas" 121

dodaj miód i połamane na kawałeczki obie czekolady. Po minucie wymieszaj aż do całkowitego połączenia czekolady ze śmietanką. Przestudzoną polewą posmaruj wierzch i brzegi ciasta. Ingredients: (20 cm diameter cake tin) 600 grams of milk 100 grams milk chocolate 70 grams dark chocolate 50 grams Semolina 150 grams of puff peas 2 tablespoons peanut butter 1 tablespoon tahini sesame paste(...)press with your hand, gluing it to the chocolate. Leave the dough to cool completely and then put in the fridge for 4 hours. Take it out of the cake tin and place it on a cake stand or a plate. Topping on top: Boil the cream. Remove from heat, add honey and both chocolates broken into pieces. After

Delicious Place
Czekoladowa chmura - ciasto, które rozpływa się w ustach 185

suchego patyczka. Krem 1. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki. 2. Wyłóż krem na wierzch przestudzonego ciasta. 3. Udekoruj wierzch owocami i listkami mięty. Smacznego! Chocolate Cloud cake For a small cake stand Ingredients: 3 large eggs 85g sugar 140g dark chocolate 60g butter Cream 150g ricotta 2 tablespoons of plain yogurt 2 teaspoons of sugar Fresh seasonal fruit (here: raspberries, blackberries(...)yolk mass - combine thoroughly. 5. Add the whipped foam to the combined yolks with chocolate and gently combine both masses with a spatula / spoon. 6. Brush the cake tin with butter and sprinkle with breadcrumbs, then pour the dough into the mold. 7. Bake for 40 minutes. at 180 * C or to a dry stick. Cream 1. Mix all ingredients

Kuchnia w Słońcu Skąpana

Proponowane wyszukiwania