burger - 2273 przepisów (strona:11/152)

Burgery wołowe z jalapeno i wasabi 209

Burgery uwielbiam, zwłaszcza klasyczne, wołowe, z minimalną ilością przypraw. Od czasu do czasu coś zmieniam i wtedy powstają burgery o nieco innych smakach. Dzisiejsze miały być dosyć ostre, ale mimo sporej ilości ostrości dodanej do mięsa, nie były  super ostre. Tak więc jeżeli lubicie ogniste smaki, można spokojnie dać więcej papryki w płatkach lub jalapeno. Burgery po 3 minutach(...)soczyste. Trzeba po prostu stan wysmażenia kontrolować, na każdej patelni trochę inaczej się smaży. Tym razem smażyłam na patelni teflonowej.  A tutaj linki do przepisów na inne burgery Mini burgery wieprzowe Burgery wołowe z ostrym sosem pomidorowym Burger wołowy z bekonem, serem i szybkim sosem pomidorowym Burger wołowy III składniki na 6 burgerów ok 700 g  mielonej wołowiny

Stare Gary
THE MIGHTY CLUCK – GTA IV – podwójny chicken burger 348

Bellic w przerwie pomiędzy rozróbami beztrosko zamawiał sobie zestawik w jednym z fast-foodów? Nam się zdarzało i jako zatwardziali miłośnicy mięcha nie mogliśmy oprzeć się marzeniom o wypaśnych burgerach z plakatów. Czas na największego zawodnika, Heart Stoppera z Burger Shota, przyjdzie nieco później, a w tym wpisie zajmiemy się czymś w rodzaju „małej” rozgrzeweczki – podwójnym chicken(...)burgerem „The Mighty Cluck” z Cluckin Bella. Restaurację można odwiedzić nie tylko w IV, za to tylko tam możemy napotkać plakaty reklamujące tegoż burgera, który wg sloganu posiada o 200% większe piersi z kurczaka (aluzja do prawdziwej „kurczakowej” sieci i jej rzekomych praktyk). Warto wspomnieć, że jest to także ulubione miejsce posiłków kompanów Niko, Little Jacoba

Nerds Kitchen
Burgery z fasoli, cieciorki, pęczaku i kurczaka 111

Burgery z fasoli i warzyw, możesz zrobić w wersji wegetariańskiej, albo dodać nieco drobiowych polędwiczek, jeśli jadasz mięso. Czas: 40 minut Pozom trudności : Łatwe Liczba porcji : 4 Burgery z fasoli, cieciorki i pęczaku wyglądają i smakują doskonale. Mają zwartą konsystencję jak klasyczne burgery, ale są lżejsze no i zdrowsze. Burgery z fasoli to doskonały sposób na przemycenie do diety dziecka(...)oraz cukinii i świeżej pietruszki. Nasz syn wcina „kotleciki” aż miło, nie podejrzewając, że w środku są wszystkie składniki, na które normalnie krzywi się, jak po zjedzeniu gorzkiego lekarstwa. Burgery z fasoli możesz w dowolny sposób modyfikować: zrezygnować z mięsa, dodać zielonego groszki zamiast czerwonej fasoli, lub użyć fasoli białej, albo soczewicy. Pamiętaj o jednym robiąc burgery z fasoli: składniki

Niedzielny kucharz
Przepis dnia: Burgery z fasoli, cieciorki, pęczaku i kurczaka 153

Burgery z fasoli i warzyw, możesz zrobić w wersji wegetariańskiej, albo dodać nieco drobiowych polędwiczek, jeśli jadasz mięso. Czas: 40 minut Pozom trudności : Łatwe Liczba porcji : 4 Burgery z fasoli, cieciorki i pęczaku wyglądają i smakują doskonale. Mają zwartą konsystencję jak klasyczne burgery, ale są lżejsze no i zdrowsze. Burgery z fasoli to doskonały sposób na przemycenie do diety dziecka(...)oraz cukinii i świeżej pietruszki. Nasz syn wcina „kotleciki” aż miło, nie podejrzewając, że w środku są wszystkie składniki, na które normalnie krzywi się, jak po zjedzeniu gorzkiego lekarstwa. Burgery z fasoli możesz w dowolny sposób modyfikować: zrezygnować z mięsa, dodać zielonego groszki zamiast czerwonej fasoli, lub użyć fasoli białej, albo soczewicy. Pamiętaj o jednym robiąc burgery z fasoli: składniki

Niedzielny kucharz
Burger wołowy z jalapeño, buraczkami zasmażanymi, rukolą i sałatą strzępiastą 125

Ostatnio mam niesamowite parcie na różnego rodzaju burgery. Gdy tylko mam możliwość staram się w domu przygotować ciekawe połączenia składników, dzięki czemu burgery wcale się nie nudzą. Tym razem postanowiłem zrobić pikantne burgery wołowe dodając do nich dodatkowo buraczki zasmażane kupione w sklepie (dostępne w słoikach), rukolę oraz sałatę strzępistą. Całość została zamknięta w wiejskiej bułce. Co ciekawe(...)nieco ostrość tworząc bardzo ciekawy smak. Jeżeli nie mieliście jeszcze okazji spróbować takiej kompozycji koniecznie musicie ją sprawdzić. Składniki Bułki wiejskie (oczywiście można wybrać inne) Mielone mięso wołowe (jeden burger około 200 g) Jalapeño (papryka chilli) Buraczki zasmażane (babcine, w słoiku) Sałata strzępiasta Rukola Sól, pieprz Przygotowanie Jalapeño siekamy bardzo drobno i łączymy z wołowym mięsem mielonym oraz doprawiamy solą

Programista w kuchni
Pieczone burgery z marchewki i czerwonej soczewicy (Burger di carote e lenticchie rosse al forno) 166

Jeżeli lubicie warzywne kotleciki, czy jak kto woli wegetariańskie burgery ;) zapraszam Was na zdrowy fast food. Pieczone burgery z marchewki i czerwonej soczewicy z du ż ą  ilością kurkumy, imbiru i natki pietruszki dla wyostrzenia smaku i przełamania słodyczy marchewki.  Smacznego :)  **** Se Vi piacciono le cotolette di verdure o i burger vegetariani, questa ricetta(...)farà certamente al caso Vostro. I burger con carote e lenticchie rosse sono una prelibatezza alla quale vengono aggiunti ingredienti carichi di gusto come la curcuma e lo zenzero; per completare il tutto, non può poi mancare l’equilibrata dolcezza della carota. Buon appetito :) SKŁADNIKI  (8 sztuk) 400 g marchewki 200 g czerwonej soczewicy 70 g płatków

La grande e la piccola cuoca
Festiwal Burgerów - Stekówka - steki i burgery, Rajskie Jadło Bałuty, Szpulka 167

Jeśli chcecie wziąć udział w Festiwalu Burgerów to dziś macie na to ostatnią szansę! ⏳ Wraz z Runoholic udało nam się odwiedzić 8 wspaniałych miejsc i spróbować genialnych propozycji, na więcej nie starczyło czasu 😢 Wczoraj mieliśmy burgerowy trip w łódzkim stylu, udało nam się odwiedzić Rajskie Jadło Bałuty oraz Szpulka . Na Zachodniej 27 spróbowaliśmy Burgera Bałuckiego – wołowina (200 g), krokiet(...)lollo, pomidor, ogórek kanapkowy, cebula czerwona, domowy majonez, sos BBQ, podany z opiekanymi ziemniakami i surówką z białej kapusty Cena: 18,50 zł To jest taki prawdziwie domowy, uczciwy burger! Krokiet z prażoków bardzo dobrze współgra z resztą dodatków, a mięso było tak cudownie soczyste, że doprowadziło moje kubki smakowe do ekstazy! Lubię takie proste i szczere propozycje 😊 Burgera będzie

Cooking Monster
Roślinne burgery o smaku mięsa, czyli rewolucja w USA 122

Pewien amerykański start-up rewolucjonizuje rynek burgerów za oceanem. Ich wege wersja dostępna jest już w 1500 restauracjach. Właśnie otwierają się na inne kontynenty. Jaki kryją w sobie sekret? Mięso bez mięsa, co smakuje jak mięso W świecie bezmięsnych burgerów trendy są dwa. Wegeburgery mające z burgera tylko nazwę burger, bo podkreślające swoją roślinną genezę. To te z soczewicy, groszku(...)wszelką cenę kryją w sobie skład, by upodobnić się pod każdym względem do mięsa. Oczywiście najważniejszą cechą jest wtedy smak. Ten właśnie trend wzmacnia się w USA dzięki „Niemożliwym Burgerom”. Doktor Pat Brown, biochemik z USA, zaczął w 2009 roku bardzo ambitne badania mające na celu stworzenie roślinnego mięsa, które ludzie będą wcinać jak zwykłe mięso, bo tak właśnie będzie

Fleksitarianizm.pl
Środa: Burgery z czerwonej fasoli i boczniaków 178

Nawet najwięksi miłośnicy wysmażonego wołowego burgera raz na jakiś czas powinni zjeść wegetariańską wersję. Jest zdrowszy. I ma smak. Hamburger automatycznie kojarzy się z kawałkiem dobrze wysmażonego mięsa. Oprócz wegetarian i wegan, którzy zajadają się warzywnymi burgerami. Wiedzą co dobre :-). Nieweganom te wszystkie flaczki z boczniaków, smalce z fasoli mogą wydać się dziwne, bo w sposób oczywisty kojarzą się(...)potrawami mięsnymi, a nie mają z nimi, jeśli chodzi o smak, nic wspólnego. Z burgerami jest nieco inaczej. Dobry wegetariański hamburger spokojnie może zastąpić hamburgera wołowego: ma smak, odpowiednią konsystencję i jest pożywny. Polecamy Wam przepis Marka Bittmana na fasolowo-grzybowe burgery. W sezonie najlepiej je zrobić z prawdziwków. Poza sezonem najlepiej zastąpić je boczniakami, choć pieczarki też dają radę

Niedzielny kucharz
Burger wołowy z jalapeño, buraczkami zasmażanymi, rukolą i sałatą strzępiastą 176

Ostatnio mam niesamowite parcie na różnego rodzaju burgery. Gdy tylko mam możliwość staram się w domu przygotować ciekawe połączenia składników, dzięki czemu burgery wcale się nie nudzą. Tym razem postanowiłem zrobić pikantne burgery wołowe dodając do nich dodatkowo buraczki zasmażane kupione w sklepie (dostępne w słoikach), rukolę oraz sałatę strzępistą. Całość została zamknięta w wiejskiej bułce. Co ciekawe(...)nieco ostrość tworząc bardzo ciekawy smak. Jeżeli nie mieliście jeszcze okazji spróbować takiej kompozycji koniecznie musicie ją sprawdzić. Składniki Bułki wiejskie (oczywiście można wybrać inne) Mielone mięso wołowe (jeden burger około 200 g) Jalapeño (papryka chilli) Buraczki zasmażane (babcine, w słoiku) Sałata strzępiasta Rukola Sól, pieprz Przygotowanie Jalapeño siekamy bardzo drobno i łączymy z wołowym mięsem mielonym oraz doprawiamy solą

Programista w kuchni
Wegetariańskie burgery z czarnej fasoli i komosy ryżowej, z kalafiorowym hummusem i reliszem cebulowym 162

Wegetariańskie burgery z czarnej fasoli i komosy ryżowej, z kalafiorowym hummusem i reliszem cebulowym to wyjątkowe danie. Dlaczego? Dlatego, że jest wyjątkowo sycące, wyjątkowo dobre i co najważniejsze wyjątkowo zdrowe. Pełne jest bowiem składników, które zaliczane są do grupy tzw. superfoods (czyli naturalnego, nieprzetworzonego jedzenia, które w swoim składzie zawiera wyjątkowo cenne dla organizmu człowieka składniki). Mamy tutaj komosę ryżową(...)czarną fasolę, daktyle, ciecierzycę i pastę tahini. Do wegetariańskich burgerów dość długo się przymierzałam. Lubię bowiem kuchnię bezmięsną, lubię również strączki i warzywa. Kiedy w magazynie Jamiego Oliviera zobaczyłam zdjęcie takiego wege burgera, nie mogłam oderwać od niego wzroku. Ślinianki zaraz zaczęły intensywnie pracować i już wiedziałam, że muszę wypróbować ten przepis :) Burgery w tym przepisie robione są z komosy

Moja Delicja
Wegetariańskie burgery z czarnej fasoli i komosy ryżowej, z kalafiorowym hummusem i reliszem cebulowym 178

Wegetariańskie burgery z czarnej fasoli i komosy ryżowej, z kalafiorowym hummusem i reliszem cebulowym to wyjątkowe danie. Dlaczego? Dlatego, że jest wyjątkowo sycące, wyjątkowo dobre i co najważniejsze wyjątkowo zdrowe. Pełne jest bowiem składników, które zaliczane są do grupy tzw. superfoods (czyli naturalnego, nieprzetworzonego jedzenia, które w swoim składzie zawiera wyjątkowo cenne dla organizmu człowieka składniki). Mamy tutaj komosę ryżową(...)czarną fasolę, daktyle, ciecierzycę i pastę tahini. Do wegetariańskich burgerów dość długo się przymierzałam. Lubię bowiem kuchnię bezmięsną, lubię również strączki i warzywa. Kiedy w magazynie Jamiego Oliviera zobaczyłam zdjęcie takiego wege burgera, nie mogłam oderwać od niego wzroku. Ślinianki zaraz zaczęły intensywnie pracować i już wiedziałam, że muszę wypróbować ten przepis :) Burgery w tym przepisie robione są z komosy

Moja Delicja
Create Your Taste w McDonald's - Czy nadchodzi burgerowa rewolucja? 157

nowe rozwiązanie dostępne w sieci z żółtą literką „M” w logo. Co ono oznacza dla przeciętnego Kowalskiego? A to, że może on podejść do ekranu multimedialnego i stworzyć własnego burgera od podstaw. „Ty komponujesz — a my przygotowujemy” — tak brzmi chwytliwe hasło reklamowe. Tym samym McDonald's przy ul. Bardzkiej we Wrocławiu, obok lokali w Kielcach i Warszawie, stał się piątym(...)miejscem w Polsce oferującym tę możliwość. Z czym to się je? Cena podstawowego burgera wynosi 17,50zł. W nią mamy wliczone: ćwierć funta wołowiny i wszelkie dodatki (oprócz dodatkowego mięsa) wymienione poniżej. Komponowanie własnego burgera składa się z 5 kroków: Pieczywo: chrupiąca pszenno-żytnia bułka lub maślana brioche do wyboru Mięso: burger wołowy (maksymalnie 3 sztuki, pierwsza w cenie

Food Square
Beef burger 207

wcinają hamburgera, z którego to wypływa jeszcze lekko czerwony sok z mięsa wołowego, natomiast Ci bardziej ostrożni skonsumują dobrze wysmażonego kotleta. Niemniej jednak - hamburger czy jak zwą niektórzy burger to po prostu porcja zmielonego i usmażonego mięsa (najczęściej jest to wołowina) pomiędzy dwoma kawałkami bułki. Niestety często gęsto jakieś budki z jedzeniem, pseudo bary serwują takie niby to burgery(...)które mają tyle wspólnego ze świeżością ile ja z miss ziemi krapkowickiej... Więc dlaczego by nie zrobić samemu, burgera? I myli się ten, kto myśli, że zrobienie burgerów z wołowiny w domu to: - trudne - drogi interes - czasochłonne - wymagające patelni grillowej Mimo iż smażyłem burgery na patelni grillowej, chciałem pokazać, że dla głodnego nic trudnego i brak takiego sprzętu

Right Behind The Kitchen
Burger z fasoli 125

Czas czytania: 3 min Często robię burgery warzywne, podając je w bułce z różnego rodzaju dodatkami tak, jak podaje się klasyczne burgery w fast foodach. Czasami jako danie obiadowe z zestawem sałatek, sosów i kompotu. Dzisiejsze burgery podałam w towarzystwie grillowanych kromek domowego chleba . Burgery z czerwonej fasoli i kaszy jaglanej to bardzo prosty przepis. Do przygotowania użyłam małej ilości(...)zapewniam Was, że ich smak jest wspaniały i bogaty! Do czerwonej fasoli i kaszy jaglanej dodałam tylko łodygę selera naciowego i cebulę. Resztę zrobiły aromatyczne i pyszne przyprawy. Dzisiejszy burger, to bogactwo potasu, wapnia i fosforu, ale przede wszystkim jest to źródło białka roślinnego. Białka bardzo potrzebnego w diecie wegetariańskiej. Niektóre osoby obawiają się, że po zjedzeniu fasoli będą miały

SprawdzonaKuchnia.pl

Proponowane wyszukiwania