biszkopt z - 1500 przepisów (strona:67/100)

Omlet ryżowo-kokosowy 153

Bardzo lubię mąkę ryżową i kokosową. Mąka ryżowa jest bardzo delikatna, więc sprawia, że omlet jest jak biszkopt, a mąka kokosowa nadaje kokosowego i słodkiego smaku. Rewelacyjnie z sobą się komponują, a z sezonowymi owocami to już jest niebo w gębie! Składniki: 2 łyżki mąki ryżowej 1 łyżka mąki kokosowej 2 jajka 10 tabletek słodziku szczypta proszku do pieczenia aromat

Truskawkowa Fiesta
Sernik borówkowy 174

Składniki: 1 kg sera na sernik 1 szklanka tłustej śmietany 2 łyżki cukru pudru 1 kg borówki amerykańskiej 4 łyżki żelatyny 1 galaretka 1 opakowanie biszkoptów Przygotowanie: Borówki umyć. 1/2 … Czytaj dalej Sernik borówkowy

czarrna od kuchni
Sernik z borówkami i musem borówkowym 163

Wami sernik nr 21. To „oczko”.... magiczna liczba. Może i Wam zasmakuje?     (tortownica 24 cm)       Składniki: 150 g masła 150 g sucharków, herbatników lub biszkoptów 300 g płatków owsianych górskich 3 łyżki cukru                       Składniki na nadzienie: 420 g białego sera półtłustego zmielonego lub wiaderkowego

Kuchnia u Krysi
Rodzaje i typy mąki. Do czego, jaką mąkę używać 166

Mąka pszenna jasna typ 450, typ 500, typ 550, typ 650, typ 750, typ 850...   typ 450 (mąka tortowa) – idealna do pieczenia ciast lekkich takich, jak np. biszkopty i ciasta ucierane          typ 500 (krupczatka) – zapewnia świetną konsystencję ciast kruchych i półkruchych             typ 500 (wrocławska) – doskonała do pieczenia ciasta

Kuchnia u Krysi
Sernik jagodowy na zimno 197

się chętnie zje. Dlatego zachęcam Was do zrobienia tego pysznego sernika. U mnie został "pochłonięty" w jeden dzień.     (tortownica średn. 26 cm)      Składniki na biszkopt: 2 jajka 60 g mąki pszennej tortowej 2 łyżki kakao 50 g cukru             Masa: 1 kg zmielonego białego sera   (śmietankowy, „mój ulubiony”, wiaderkowy

Kuchnia u Krysi
Serniczki na zimno 183

się w moich wpisach: Sernik z brzoskwiniami i kruszonką Sernik z jeżynami i kokosową bezą Sernik z karmelizowanymi jabłkami na orzechowym spodzie Sernik z budyniem czekoladowym Serniczek z kawowymi biszkoptami Sernik z rosą Sernik kokosowo-pomarańczowy Sernikobrownie z wiśniami Sernik z batonami Mars Sernik czekoladowy A teraz pora na sernik na zimno w wersji mini: Mini serniczki na zimno

sierotka maRysia w kuchni
Deser z borówkami i jeżynami 197

Sezonowe owoce w serowym kremie Składniki 400 g serka waniliowego 100 ml jogurtu naturalnego 100 ml soku owocowego przecierowego 3 łyżki żelatyny biszkoptu 250 g borówki amerykańskiej 250 g jeżyn … Czytaj dalej Deser z borówkami i jeżynami

czarrna od kuchni
biszkopt który nie opada 595

sumie robię biszkopty na dwa sposoby

Ugotujmy Coś
Torcik urodzinowy 90

ciasto i wstawiamy do pieca. Pieczemy w 170 stopniach 15 minut. Krok 2 Śmietanę ubijamy z ksylitolem na sztywno i dodajemy błonnik kakaowy, zabarwia nam się delikatnie. Ostudzony biszkopt kroimy na 3 części i smarujemy dwa blaty oraz boki. Krok 3 Śmietanę ubijamy z cukrem brzozowym i smarujemy górę dekorujemy dół jak i na około( kwiatuszki jakby ze śmietany

Różowa kuchnia
Tort podwójnie truskawkowy 111

kolację będą płotki więc jak najbardziej na torcik mężuś zasłużył, hi, hi. Jako, że truskawki tanieją można sobie pozwolić na ich kupno jeśli nie mamy swoich. Bo wiadomo, że biszkopt, truskawki i bita śmietana do zgrane trio. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Tęczowy tort 431

chciałoby dostać takiego tortu? :) Jako bazy użyłam ciasta muffinkowego i jak się okazało, był to strzał w dziesiątkę. Ciasto na muffinki jest super szybkie i znacznie bardziej stabilne niż biszkopt, dzięki temu nawet 6 warstw ciasta poukładanych na sobie przetrwa spokojnie oczekiwanie na gości. Ciasto piekłam w niedużych tortownicach o średnicy 16 cm – w piecu na raz mieszczą

Ciastkozercy
Tort truskawkowy 145

tort truskawkowy. Smaczny i szybko znika. Może i Wy się skusicie na takie ciacho. Polecam Wam również roladę biszkoptową z truskawkami , która jest równie smaczna i prosta do zrobienia. Biszkopt 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki tortowej 2  czubate łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno, a pod koniec ubijania dodawać stopniowo

O kuchni z uczuciem
Mleczna Droga po Mojemu, czyli Milk Way z Nutką wina 206

efektu suchego patyczka   odstawiamy do ostygnięcia mleko podgrzewamy z laską wanilii, dosypujemy cukier masło ucieramy na puch stopniowo dosypując mleko w proszku, dolewamy ostudzone mleko ostudzony biszkopt kroimy na dwie części, nasączamy ponczem- wino podgrzewamy, mieszamy z cukrem przekładamy kremem czekoladę rozpuszczamy z łyżką masła, polewamy ciasto SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
Miodowiec z powidłami i masą budyniową 309

zachęca orzechami skąpanymi karmelem, ...dobra koniec rymowania... po prostu pyszny, sycąco-słodki kawałeczek rozpusty,  przełamany kwaśnym smakiem powideł, a no i zapomniałabym mięciutkie miodowo-kruche ciasto, prawie jak biszkopt :) Składniki: Ciasto: 500 g mąki pszennej  200 g margaryny  200 g cukru  2 jajka  2 łyżki miodu  2 łyżki mleka  1 łyżka sody oczyszczonej

Malinowo w kuchni
Czekoladowy tort z owocami 106

stopniach do suchego patyczka. Wystudzić i przekroić na trzy blaty. Każdy nasączyć wodą wymieszaną z sokiem z pomarańczy. Kremówkę dobrze ubić, dodać mascarpone i cukier puder. Każdy blat biszkoptu posmarować dżemem i  kremem. Tort dekorować wedle uznania. Boki tortu można obsypać czekoladą lub wiórkami kokosowymi. Ułożyć owoce i dobrze schłodzić

Magiczne Życie Marty

Proponowane wyszukiwania