Translate

13.06.2015

Zupa szczawiowa





  • 2 średnie marchewki 
  • 1 pietruszka 
  • 1 mały por 
  • kostka warzywna 
  • 2 duże ziemniaki
  • jarzynka
  • 6 ziarenek pieprzu 
  • 4 ziarenka ziela angielskiego 
  • 3 listki laurowe 
  • szczaw cięty ze słoika 
  • 3 łyżki śmietany 
  1. Warzywa obieramy i ścieramy  na tarce, pora kroimy na drobno, a ziemniaki w kostkę
  2. Do gotującej się wody z kostką warzywną wrzucamy wszystkie warzywa 
  3. Dorzucamy pieprz, ziele angielskie, liść laurowy
  4. Po tym jak się zagotują warzywa dosalamy jarzynką do smku i wrzucamy szczaw 
  5. Chwilkę gotujemy ( ok. 20 min) i zaprawiamy śmietaną 
  6. Na koniec gotujemy jajka i dodajemy pokrojone do zupy

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz