Kokosowe bezy
Proste do wykonania.
Cudownie ciągnący środek i chrupka otoczka.
Cudownie ciągnący środek i chrupka otoczka.
Lekko kokosowe, niezbyt słodkie.
Jeszcze ciepłe z blaszki wyjadałam.
Uwielbiam!!
3 białka w temperaturze pokojowej
szczypta soli
ok 170 g. cukru pudru
Białka z solą ubiłam na pianę,
stopniowo łyżka po łyżce dodawałam cukier puder – po każdym
dodaniu miksując.
Na koniec dodałam 1/2 łyżeczki
startej skórki z cytryny oraz ok. 2/3 szklanki wiórków kokosowych
Całość delikatnie wymieszałam
szpatułką.
Na blachę wyłożoną papierem do
pieczenia nakładałam porcjami nieduże bezy.
Piekłam w piekarniku nastawionym na
180 stopni ( w elektrycznym proponuję 140) przez ok 40 minut.
Zniknęły tak szybko, że nie zdążyłam ich uwiecznić na fotografii.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz