Zupa brokułowa z łososiem i migdałami

Zdrowa i pyszna zupa brokułowa. Smak dopełniłam wędzonym łososiem i migdałami.



Składniki:

45 dag brokuł mrożonych lub świeżych
1 łyżka masła
10 dag wędzonego łososia
1 ½ litra rosołu( może być z kostki)
1 ząbek czosnku
3 łyżki migdałów siekanych
½ szklanki śmietanki kremówki
sól do smaku
pieprz do smaku
gałka muszkatołowa do smaku

Wykonanie:

Brokuły podsmażyć na maśle z czosnkiem, następnie zalać rosołem i gotować około 10 minut.


Wyjąć z rosołu kilka różyczek brokuł, a resztę zmiksować. Doprawić śmietaną i przyprawami i podawać z całymi różyczkami brokułów, pokrojonym łososiem oraz uprażonymi płatkami migdałowymi.

Tradycyjna Kuchnia

1 komentarz: