wtorek, 19 maja 2015

Dietetyczny indyk zapiekany z mozarellą - 306 kalorii - DIETA

Wiele z nas - mam - marzy o powrocie do figury z przed ciąży, lub nawet o zgubieniu kilogramów, które zadomowiły się na biodrach i boczkach GRUBO przed ciążą. Da się, trzeba tylko postanowić i ... trzymać się postanowienia - cała filozofia, ale jak trudna do zrealizowania. 

 

Nie martw się, że na diecie będzie niesmacznie, że będziesz głodna, że żarcie będzie jałowe i bez smaku, bo to tylko szukanie wymówek. Zacznij od tego przepisu na obiad - to tylko około 300 kcal, a nie wygląda i już na pewno nie smakuje jak 300 kcal.

 




Potrzebujesz:

100 g mięsa z piersi indyka
1 średni ziemniak
ok 25 g sera mozarella
pół czerwonej papryki
2 pomidorki koktajlowe
szczypta słodkiej papryki
duuużo świeżo mielonego pieprzu
szczypta soli
1 łyżeczka kurkumy
łyżeczka oliwy z oliwek 
można dodać dowolne zioła takie jak lubisz

Co robić?

1. Mięso pokroić w kostkę, obtoczyć w przyprawach.
2. Nagrzać piec do 170C w opcji góra dół.
3. Ziemniaka obrać i pokroić w cienkie plastry. Paprykę pokroić w kostkę.
4. Do naczynia żaroodpornego wlać oliwę i ułożyć plastry ziemniaków, posolić, następnie dodać kolejno mięso z indyka, paprykę, pomidorki i ser.
5. Piec pod przykryciem 20 - 30 minut.







Czekam na Wasze wrażenia w komentarzach !

 

5 komentarzy: