Tort Dakłas

Tort Dakłas (dacquoise)

Poziom trudności    
      Tort Dakłas (dacquoise) to wykwintny, bezowy, francuski deser. Przygotowanie tortu Dakłas można zacząć nawet dzień wcześniej, a
Przeczytaj cały artykuł
Pożywna zupa z kuskusem

Pożywna zupa z kuskusem

Poziom trudności    
      Pożywna zupa z kuskusem to wynik eksperymentu pod tytułem „co zrobić z wczorajszym rosołem, bo dziś chcesz
Przeczytaj cały artykuł
Zupa w stylu Cajun

Zupa w stylu Cajun

Poziom trudności    
      Zupa w stylu Cajun to idealna zupa, przygotowana według przepisu luizjańskiej babci. Jest rozgrzewająca, sycąca i bardzo
Przeczytaj cały artykuł
Włoskie migdałowe ciasteczka

Włoskie, migdałowe ciasteczka

Poziom trudności    
      Włoskie, migdałowe ciasteczka smakują i wyglądają wybornie. Przygotowuje się szybko i sprawnie, nie wymagają czasu ani specjalnych
Przeczytaj cały artykuł
Kulebiak – wypiek regionalny

Kulebiak – wypiek regionalny

Poziom trudności    
      Kulebiak to drożdżowe ciasto wytrawne, nadziane pysznym, kapuścianym farszem. W moim domu podawany na wigilijną kolację w
Przeczytaj cały artykuł
Racuchy z jabłkami

Racuchy z jabłkami (na proszku)

Poziom trudności    
      Racuchy z jabłkami (na proszku) robię zawsze, gdy mam chęć na szybkie, słodkie śniadanie lub pyszny podwieczorek.
Przeczytaj cały artykuł