deser, na słodko Tort Dakłas (dacquoise) 17 lutego 2025 Jagodzianka Dodaj komentarz Poziom trudności Tort Dakłas (dacquoise) to wykwintny, bezowy, francuski deser. Przygotowanie tortu Dakłas można zacząć nawet dzień wcześniej, a … Przeczytaj cały artykuł
obiad, zupy Pożywna zupa z kuskusem 3 lutego 2025 Jagodzianka Dodaj komentarz Poziom trudności Pożywna zupa z kuskusem to wynik eksperymentu pod tytułem „co zrobić z wczorajszym rosołem, bo dziś chcesz … Przeczytaj cały artykuł
obiad, zupy Zupa w stylu Cajun 12 stycznia 2025 Jagodzianka Dodaj komentarz Poziom trudności Zupa w stylu Cajun to idealna zupa, przygotowana według przepisu luizjańskiej babci. Jest rozgrzewająca, sycąca i bardzo … Przeczytaj cały artykuł
ciastka, na słodko Włoskie, migdałowe ciasteczka 31 grudnia 2024 Jagodzianka Dodaj komentarz Poziom trudności Włoskie, migdałowe ciasteczka smakują i wyglądają wybornie. Przygotowuje się szybko i sprawnie, nie wymagają czasu ani specjalnych … Przeczytaj cały artykuł
przystawka, wytrawnie Kulebiak – wypiek regionalny 22 grudnia 2024 Jagodzianka Dodaj komentarz Poziom trudności Kulebiak to drożdżowe ciasto wytrawne, nadziane pysznym, kapuścianym farszem. W moim domu podawany na wigilijną kolację w … Przeczytaj cały artykuł
kolacja, podwieczorek, śniadanie Racuchy z jabłkami (na proszku) 10 grudnia 2024 Jagodzianka 2 komentarze Poziom trudności Racuchy z jabłkami (na proszku) robię zawsze, gdy mam chęć na szybkie, słodkie śniadanie lub pyszny podwieczorek. … Przeczytaj cały artykuł